Kapcsolatfelvétel

Otthon

Szeméttől lesz egyre magasabb a felhőkarcoló

Létrehozva:

|

A világ első organikus tornyháza újrahasznosított hulladéktól lesz majd egyre magasabb. Eleve így is tervezik. A tervek szerint Londonban épülhet fel az az organikus toronyház, amelyet két francia építész, Karine Chartier és Thomas Corbasson álmodott meg. Az Organic Skyscraper ötletét az Ázsiában alkalmazott, bambuszból készült állványzatokból merítették – írja az ArchDaily.com.

Hasznos szemétből lesznek az új szintek
Az alapvetően olcsón bérelhető irodaháznak szánt épület egyediségét az adja, hogy az új szinteket újrahasznosítható hulladékból – főként megfelelő szilárdságúra tömörített papírból és műanyag palackokból – állítanák elő. Az anyagok tömörítéséhez szükséges újrahasznosító rendszer is magában az épületben kapna helyet.

Az építészek becslései szerint a leendő épület egy szintjének bérlői nagyjából egy év alatt termelnek annyi újrahasznosítható hulladékot, amely egy újabb szint felhúzásához elegendő anyagot tartalmaz. Minél több bérlő költözik be, annál gyorsabban termelődik egy újabb szinthez szükséges, újrahasznosítható hulladék. Egyetlen irodai dolgozó becsléseik szerint ugyanis évente átlagosan 80 darab műanyag palackot és 75 kilogramm papírszemetet termel munkája során. Ez a mennyiség tömörítése után az épületfal egy darabjához elegendő.

Légturbinák termelik a ház saját energiáját
Az épület szerkezeti alapjait az ázsiai bambuszállványzatokhoz hasonlóan elrendezett, nem lezárt végű fémcsövek képezik, amelyek egyben az épület szellőzéséért, és energiaellátásáért is felelnek. Belsejükben ugyanis apró légturbinákat helyeznének el a tervezők, így a ház a tervek szerint a ház saját magát el tudja majd látni energiával. A csőszerű kivitel a széllökések hatásainak csökkentésében is segít.

A tervek szerint az irodák mellett az organikus toronyházban étterem, kilátó és fitneszközpont is épülni fog.

Forrás: origo.hu

Advertisement

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.

Létrehozva:

|

Szerző:

A fenntarthatóság és környezetvédelem iránti elköteleződés nem csupán egy divatos trend, hanem egy olyan felelősségvállalás, amelynek közvetlen hatása van a személyes életünkre. A Waterdrop eddig is küldetésének tekintette a természetes vízfogyasztás népszerűsítését és az egyszer használatos műanyag palackok számának csökkentését. Ennek érdekében akítvan részt vesz a környezettudatosság növelésében, együttműködik környezetvédelmi szervezetekkel környezeti problémák megoldásán, támogatja a tiszta vízhez való hozzáféréssel foglalkozó programokat, valamint az óceánokban felhalmozódott műanyag palackok összegyűjtését. A Plastic Bank szervezeten keresztül minden eladott waterdrop kulacs után két PET-palackot gyűjt be a világ óceánjaiból. Termékei természetes alapanyagokból készülnek és felelős forrásból származnak, a csomagolásnál pedig arra törekszik, hogy fenntarthatóbb megoldásokat alkalmazzon, újrahasznosítható, komposztálható vagy környezetbarát anyagokat használjon. 

A waterdrop Signature Zöld szín elsőként a nemesacél kollekcióban jelenik meg három változatban, és fokozatosan jelenik majd meg minden termék csomagolásán. A vállalat az új, feltűnő waterdrop Signature Zöld színe célja nemcsak a vállalat zöld gondolkodásának kinyilvánítása, hanem hogy ráirányítsa a figyelmet a környezettudatosabb döntések lehetőségére, amelyek egy fenntarthatóbb életmód kialakítására ösztönözhetnek.

Íme néhány apró változtatás, amelyekkel elkezdhetjük beépíteni a környezettudatosságot az életünkbe:

  • Kerüljük a felesleges hulladékot

Az életmódunk kialakításakor fontos szerepet játszik, hogy milyen termékeket vásárolunk. Az egyszer használatos műanyag csomagolású termékek helyett választhatunk a tartós, újrahasznosítható alternatívák közül. A feláras műanyag zacskók vagy papírtáskák helyett használhatunk otthonról hozott szatyrokat. 

  • Támogassuk a helyi termelőket

Vásároljunk helyi termékeket és támogassuk a környezetbarát termelést. Ez nemcsak a helyi gazdaságot erősíti, hanem csökkenti a szállítás költségeit és a környezeti lábnyomot is.

  • Csökkentsük az energiafogyasztást

Az energiatakarékosság nemcsak a számlát csökkenti, hanem a környezeti terhelést is. Egyszerű lépésekkel is, mint például az energiatakarékos izzók használatával, a használaton kívüli elektronikai berendezések kikapcsolásával és a háztartási gépek rendszeres karbantartásával is sokat spórolhatunk.

  • Étkezzünk tudatosabban

Fogyasszunk több növényi alapú ételt, és kerüljük a feldolgozott élelmiszereket. Növeljük a természetes vízfogyasztást és keressünk természetes ízesítőket. Ezekkel nemcsak a bolygónk, hanem saját egészségünk érdekében is sokat teszünk.

  • Támogassuk a környezetvédelmi kezdeményezéseket

Csatlakozzunk vagy támogassunk helyi vagy nemzetközi környezetvédelmi szervezeteket és kezdeményezéseket, vegyünk részt fenntartható életmódra ösztönző kihívásokon. A közösség ereje nemcsak ösztönöz, hanem fel is tölt energiával.

Bár ezek a változtatások apró cseppeknek tűnnek a tengerben, a Waterdrop hitvallása, hogy cseppről cseppre juthatunk el a nagy változásokhoz.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!