Kapcsolatfelvétel

Design

Telefonból nyomtat fényképet egy új tok

Létrehozva:

|

Beépített nyomtatós telefontokokat tervez a Prynt nevű startup. A francia cég január óta dolgozik azon, hogy polaroid kamerává változtassa az okostelefonokat. A telefon Bluetoothon keresztül küldi át a képet a toknak, amely a tintával töltött papír melegítésével nyomtatja ki a frissen készült képet.

A cég egyelőre prototípusokig jutott, a jelenlegi verzióba egyszerre egy fotópapírt lehet előre betölteni, amelyből a virtuális kép születése után nagyjából 50 másodperccel lesz kézzel fogható fotó. A tervek szerint a boltokba kerülő változatnak már közvetlen fizikai kapcsolata lesz a telefonnal, így kevesebb mint fél perc alatt fog majd elkészülni egy kép, és egyszerre 10-30 papírt is be lehet majd tárazni.

Clément Perrot vezérigazgató szerint jövő évtől lehet majd kapni a tokot, először Kickstarteren keresztül fogják elérhetővé tenni, csak 99 dollár lesz, és kezdetben 4 hüvelyk fölötti kijelzőméretű csúcstelefonokat fog támogatni.

Egy érdekes szoftveres funkciót is tervez a cég a tok mellé. A saját kamera-appjuk videóra rögzíti majd a fényképek készítése előtti pillanatokat, ezt feltölti a felhőbe, és később, ha megmutatjuk neki a már kinyomtatott állóképet, az alkalmazás rátesz egy lejátszógombot, amellyel megnézhetjük a kapcsolódó videót.

forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák