Kapcsolatfelvétel

Design

A levegőből nyer áramot az Iphone-tok

Létrehozva:

|

A Nikola Labs nevű startup szélesebb közönség előtt a TechCrunch idei startup-rendezvényén mutatkozott be: olyan eszközük van, ami a rádióhullámokat egyenárammá alakítja.

Ezzel később eszközök áramellátását oldhatják majd meg. Első termékük egy Iphone 6-hoz illeszkedő speciális tok, ami a telefonokból származó, amúgy 90 százalékban felhasználatlan energiát újra felhasználja. Ezzel akár 30 százalékkal is tovább bírhatja a telefon, ami az okostelefonok harmatgyenge üzemidejét nézve elég jó teljesítmény. A megoldás nem egy külsős aksi, hanem egy passzív megoldás, ami egyszerűen visszaforgatja azt az energiát, amit a telefon termel. A tervek szerint egy éven belül léphetnek piacra a termékkel. Később szeretnének majd mindenféle hordható eszközre is hasonló megoldást kifejleszteni: főleg olyanokra, amiknek nincs szükségük sok áramra, például ilyenek lehetnek az orvosi eszközök, beépített szenzorok.

forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák