Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Okostelefonos csatlakozással rendelkező elektromos robogó érkezik Európába

Létrehozva:

|

A Terra Motors terméke a hozzá csatlakoztatott iPhone segítségével monitorozni tudja a tulajdonosok vezetési szokásait.

Európában is elérhető lesz a japán Terra Motors Corporation A4000i névre hallgató elektromos robogója, amely az okostelefonos csatlakozási lehetőségével tűnik ki a hasonló megoldások közül. Tokusige Toru, a vállalat vezérigazgatója szerint több koncepciót is lehetett látni az okostelefonok efféle járművekre történő csatlakoztatására, de az ő elektromos robogójuk az első, ami tömeggyártásba is tudott kerülni, épp ezért nagy örömmel tölti el, hogy az öreg kontinensen is megjelenik a termék.

Az e-robogó jelenleg csak iPhone-ok fogadására képes, az új iPhone 6 és 6 Plus kompatibilitásával kapcsolatban a gyártó honlapján nem található infó, de a 3GS-től az 5s-ig bezáróan minden készülék támogatott. A jármű 118 kilogrammot nyom, legfeljebb 60 kilométer/órás sebességgel képes haladni, ha pedig nem vágyunk a gyorsaságra, akár 60 kilométeres hatótávot is ki lehet belőle csikarni (a gyártó ezt az adatot 30 kilométer/órás sebességre adta meg). Érdekesség, hogy a 16 kilogrammos tömegű akkumulátor eltávolítható, kialakításának köszönhetően könnyedén hordozható, feltölteni körülbelül 4 és fél óra alatt lehet. Cserélni viszont elég lesz 50 ezer kilométer megtétele után, ami a japánok szerint körülbelül az ötszöröse az átlagos kínai e-robogók akkumulátorai által nyújtott teljesítménynek.

A csatlakoztatott okostelefon jelenleg amolyan műszerfalként funkcionál, képes megjeleníteni a robogó akkumulátorának töltöttségét és különféle statisztikai adatokat (maximális és átlagsebesség, megtett távolság stb.), amelyeket egyébként a webre is ki lehet pakolni. A Terra Motorcycles hosszabb távú célja viszont a sofőrök vezetési szokásainak monitorozása és egy Big Data adatbázis létrehozása, de ennek részleteiről egyelőre nem tudunk többet, ahogy a jármű ára és pontos európai megjelenése sem tisztázott.
http://itcafe.hu/

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Erősödik a Kia az európai személyautó-piacon

Erősödik a Kia az európai autópiacon: eladásai 7,9 százalékkal bővültek tavaly 2021-hez képest, amit a dél-koreai autógyártó jelentős mértékben a villamosított hajtású modellek kínálatának tulajdonít – tájékoztatta a Kia Hungary az MTI-t.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatokat idézve ismertették: a márka 542 423 autót értékesített a személyautók európai piacán 2022-ben. Ezzel részesedése rekordnagyságúra, 4,8 százalékra emelkedett az előző évi 4,3 százaléktól. Az európai személyautópiac 4,1 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban – jegyezték meg. A Kia villamosított modelljei iránt nagyban emelkedett a kereslet tavaly, az Európában eladott járművek 30,9 százaléka, 176 149 autó volt elektromos meghajtású – közölték.

A Kia Hungary tájékoztatása szerint a magyarországi személyautópiacon a márkakereskedők 8500 új autót értékesítettek  2022-ben, amellyel a márka piaci részesdése 7,3 százalékos lett. Elektromos autóból 524-et helyeztek forgalomba, ezzel a Kia a második legerősebb márka a szegmensben. A közlemény szerint 2023-ban a Kia felgyorsítja vásárlócentrikus stratégiáinak alkalmazását, amelyek által az okos mobilitási megoldások területén vezető szolgáltatóvá kíván válni.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!