Kapcsolatfelvétel

Design

Nem elírás: 185 000 GB adat fér el a Sony új kazettáján

Létrehozva:

|

A Sony és az IBM által közösen fejlesztett szalagos kazettán 3700 Blu-ray lemeznyi adatot tárolhatunk.

A múlt formáját és a közeljövő elképesztő tárolási kapacitását vitte a drezdai Intermag Europe konferenciára a Sony. A szakmai rendezvényen bemutatott új kazetta szalagja hüvelykenként, azaz 2,54 centinként 148 GB adat tárolására képes, egy teljes kazettán 185 TB hely van.
Az elképesztő adatmennyiség érzékeltetéséhez említhetjük a Mashable 60 millió zeneszámot tároló példáját, de alighanem felesleges, a lényeg, hogy a 185 TB rengeteg, már egy komolyabb felhasználó számára is kihívást jelent – nem csak megtölteni, hanem már elképzelni is.

A Sony bejelentése szerint biztosan piacra dobják a kazettát, de hogy pontosan mikor és milyen áron, arról nem számolt be a japán gyártó. A jelenleg elérhető, tömörítve 6,25 TB-nyi adat tárolására képes kazettájuk 110 dollárba, nagyjából 24 ezer forintba kerül.

forrás: hvg.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák