Kapcsolatfelvétel

Design

E-papírból készít okosórát a Sony

Létrehozva:

|

A Sony mérnökei megálmodták az okosóra és az e-könyv-olvasó szerelemgyermekét, a teljesen e-papírból készült órát. A Bloomberg szerint jövőre jelenik meg a hordható eszköz, ami sokkal kevesebb áramot fogyaszt majd, mint az lcd-kijelzős modellek. Az e-papír vékony, a rajta megjelenített tartalmak erős fényben is jól láthatók, de van a megoldásnak egy hátránya is: nem színes.

Nem mintha attól jobban telne az idő, hogy 16 millió színben pompáznak a számjegyek, és a sportteljesítményünk sem javul a piros szívecskével ábrázolt pulzusmérőtől, de az tény, hogy a fekete-fehér e-papír korlátozza a lehetőségeket. Az viszont óriási előny lehet, hogy tulajdonképpen a pánt is megjelenítő lesz, mert az is e-papírból készül. Így nemcsak minden napra más mintázatot állíthatunk be, de még hasznos tartalmak, például az olvasatlan üzenetek száma is kifér oda.

Az ötlet nem teljesen új, sőt már Japánban is készül ilyen óra, a FES Watch. A hordható kütyükben azonban éppen az a jó, hogy divatterméknek számítanak. Ez nemcsak azt jelenti, hogy fontos a kinézet, hanem egyben azt is, hogy sokféle változatnak van piaca. Már kialakult a pulzusmérős sportórák kategóriája, éledezik a luxusórák piaca, és még jöhetnek gyermekeknek, időseknek és extrém környezetbe szánt modellek is.

forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!