Kapcsolatfelvétel

Design

E-papírból készít okosórát a Sony

Létrehozva:

|

A Sony mérnökei megálmodták az okosóra és az e-könyv-olvasó szerelemgyermekét, a teljesen e-papírból készült órát. A Bloomberg szerint jövőre jelenik meg a hordható eszköz, ami sokkal kevesebb áramot fogyaszt majd, mint az lcd-kijelzős modellek. Az e-papír vékony, a rajta megjelenített tartalmak erős fényben is jól láthatók, de van a megoldásnak egy hátránya is: nem színes.

Nem mintha attól jobban telne az idő, hogy 16 millió színben pompáznak a számjegyek, és a sportteljesítményünk sem javul a piros szívecskével ábrázolt pulzusmérőtől, de az tény, hogy a fekete-fehér e-papír korlátozza a lehetőségeket. Az viszont óriási előny lehet, hogy tulajdonképpen a pánt is megjelenítő lesz, mert az is e-papírból készül. Így nemcsak minden napra más mintázatot állíthatunk be, de még hasznos tartalmak, például az olvasatlan üzenetek száma is kifér oda.

Az ötlet nem teljesen új, sőt már Japánban is készül ilyen óra, a FES Watch. A hordható kütyükben azonban éppen az a jó, hogy divatterméknek számítanak. Ez nemcsak azt jelenti, hogy fontos a kinézet, hanem egyben azt is, hogy sokféle változatnak van piaca. Már kialakult a pulzusmérős sportórák kategóriája, éledezik a luxusórák piaca, és még jöhetnek gyermekeknek, időseknek és extrém környezetbe szánt modellek is.

forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák