Kapcsolatfelvétel

Otthon

Pakold ki a vagyonod az utcára! Ő lefotózza

Létrehozva:

|

Vajon mennyi azoknak a tárgyaknak a száma, amelyek a tulajdonunkban vannak, mi minden képezi a mi kicsi vagy nagy vagyonunkat?

Erre a kérdésre kereste a választ az a kínai szociofotós, nevezetesen Huang Qingjun, aki mintegy évtizedet áldozott arra, hogy Kínát bejárva mind több családhoz eljusson, vagyontárgyaikat megörökítse. Ennek az érdekes és izgalmas megközelítésnek a jegyében készítette el fotósorozatát. Magától értetődően, nem volt könnyű meggyőznie a famíliákat, hogy életüket “kiteregessék” egy idegen számára. Márpedig konkrétan erről volt szó, ugyanis a fotós azt kérte tőlük, otthonuk valamennyi mozdítható tartozékát pakolják ki a házuk elé. Az elkészült képek természetesen önmagukért beszéltek.

 

A kirakott holmik mennyisége szemléletesen megmutatta, micsoda különbség van a kicsiny falvakban, elszigetelten élő és a modernizációval körülvett urbánus családok között. Az ingóságok száma tekintélyes mértékben eltért, nyilvánvalóan a városias környezetben lakók jóval több tárgyat birtokoltak. Vajon mit hoz a jövő? A változás az élet velejárója, ezért a fotós projektje folytatásaként máris azt tervezi, szembesíti majd a jelent a jövővel, azaz néhány év múlva újra felkeresi ezeket a helyszíneket és ismét lefényképezi vagyontárgyaikkal együtt azokat a családokat akik nem restellték megmutatni magukat e különös kameramannak.

forrás: alternativenergia.hu

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!