Kapcsolatfelvétel

Otthon

Szép, praktikus és energiatakarékos a Dűne Ház

Létrehozva:

|

A fenntartható lakóházak sorába tartozik immáron az az épület, amely Észak-Hollandia tengerparti vidékén épület és a Dűne Ház fantázia nevet kapta.

A háromemeletes épület teljes megjelenésével azonnal magára vonzza a figyelmet, hiszen rendkívül jól illik a tájba, sőt emlékeztet a vidék helyi jellegzetességeire, a tenger hullámzására, a hagyományos holland parasztházakra. S megjelenik ez az egyedi külső olymódon, hogy közben megfelel a környezettudatosság, a fenntarthatóság alapelveinek és modernitás kritériumainak is. A stúdióépületnek titulált ház építészei mindenekelőtt a külső táj és a belső terek között kapcsolat harmonikusságát tartották fontosnak. Ennek eléréséhez a tervezők hatalmas ablakokkal tették lehetővé a tengere való kilátást. A természetes anyagok használatával, a meleg színárnyalatokkal alkalmazásával az épület nyugalmat áraszt. A Dűne Ház szép és praktikus is. Praktikus, mert a fűtés és hűtés energiatakarékos megoldását a kiváló szigetelés, a környezettudatos energiatermelés és a levegő szivattyú rendszer biztosítja.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!