Kapcsolatfelvétel

Utazás

Életet mentő technológiát építettek a biciklisek bukósisakjába

Létrehozva:

|

A biciklisek életét segítő technológiák egyre gyorsabban fejlődnek. A legújabb találmány egy apró, bukósisakra szerelhető érzékelő a SenseTech LLC és az ICEdot jóvoltából.

A matrica méretű készülék Bluetooth-al csatlakozik mobilunkhoz, és ha azt érzékeli, hogy balesetet szenvedtünk, tárcsázza a telefonunknak vészhelyzetek esetére megadott számot. Annak érdekében, hogy meg is találjanak minket, a ma már minden okostelefonban megtalálható GPS-t használva az érzékelő a helyzetünket is elküldi. Mivel a Crash Sensor a hirtelen gyorsulásra aktiválódik, ezért fennáll a veszélye annak, hogy akkor is tárcsáz, ha például leejtjük a bukósisakunkat. Szerencsére a készítők erre az eshetőségre is felkészültek, ezért egy időzítőt épitettek be a szekezetbe, így még időben leállíthatjuk a nemlétező balesetről szóló értesítést. A terméket, 200 dollárért (44,000 forint), és extrém sportolóknak, például sziklamászóknak is ajánlják.

 

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Dohányzási tilalom lépett életbe Barcelona minden tengerparti strandján

Létrehozva:

|

Szerző:

Dohányzási tilalom lépett életbe hétfőn Barcelona városának minden tengerparti strandján.

“Spanyolországban évente ötmillió cigarettacsikk kerül a tengerbe” – érvelt az intézkedés mellett Eloi Badia, az önkormányzat klímavészhelyzetért és ökológiai átmenetért felelős tanácsosa, hangsúlyozva, hogy a dohányszemét lebomlása legalább tíz évig tart. Emlékeztetett arra, hogy a katalán város tavaly kísérleti programként vezette be tíz tengeri standjából négyen a dohányzás tilalmát, amelynek eredményeként 50 százalékkal csökkent az eldobált csikkek mennyisége. A sikeres próba után mostantól minden tengeri strandon tilos lesz a dohányzás, de a cigarettamentesség nem vonatkozik a vízparti éttermekre és bárokra. A szabályozás szerint a strandokon dohányzók 30 eurós (12 ezer forintos) pénzbüntetést kaphatnak. Spanyolországban már ötszáz fölött van a füstmentes partszakaszok száma, például a Kanári-szigeteken 61, a valenciai tartományban 72, Andalúziában 48, a Baleár-szigeteken pedig 19 tengerparti fürdőhelyen tiltották meg a dohányzást környezet- és egészségvédelmi okokból.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák