Kapcsolatfelvétel

Utazás

Kilátás Manhattanre – egy hatalmas óriáskerékből

Létrehozva:

|

A címből azonnal kitetszik, hol is lehet ez a nagyméretű óriáskerék. Természetesen New York városát gazdagítja, a hatalmas metropolis legújabb látványossága, amely mind városlakok, mind a turisták számára egyre nagyobb vonzerővel bír. A Staten Island ad helyet ennek a Leed Platinum minősítésű óriáskeréknek a sziget északi partján. 

A szórakoztatóipar képviselői csaknem egy esztendeje kezdeményezték, hogy New York ezzel az új, nagyszabású attrakcióval hívja fel magára a figyelmet, amelyet Perkins Eastman tervezett egy 9 ezer négyzetméter nagyságú területen. A szórakozni vágyók új zarándokhelyévé nőtt ki magát azóta ez a helyszín és szó szerint immáron attrakcióként funkcionál a gyerekkorunkból ismert óriáskeréhez hasonló, de annál összehasonlíthatatlanul hatalmasabb szerkezet. Innen aztán alaposan rá lehet csodálkozni Manhetettenre, különleges kilátást nyújt a városrészre. Az érdeklődök úgynevezett üvegkapszulákban foglalhatnak helyet és a kényelmes és védett fülkékből élvezhetik az akadálytalan kilátást. Az eddig kihasználatlan partvonal, Szent György területének fellendítésére szolgál ez az új létesítmény, része annak a programnak, amely a helyszín megújulását, átépítését teszi lehetővé. A szórakoztatás és a kikapcsolódás kap itt majd főszerepet, a tervek szerint méghozzá oly módon, hogy nagy elkötelezettséggel szemelőtt tartják a fenntarthatóság elvét, és minden új létesítmény esetében az alternatív energiaforrások hasznosítását és az úgymond zöld megoldások alkalmazását helyezik előtérbe.

forrás: alternativenergia.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Felmérés: az online rendelők többsége is inkább a bolti vásárlást részesíti előnyben

Az elmúlt egy évben online rendelők 56 százaléka is a személyes, bolti vásárlást részesíti előnyben, ugyanakkor nagy eltérés van ebben az egyes korcsoportok között – derült ki a Reacty Digital és az Olcsobbat.hu közös felméréséből.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az MTI-hez kedden elküldött összefoglaló szerint a 60-79 évesek háromnegyede szíve szerint inkább személyesen venné meg a termékeket, míg a 18-29 éves korosztályban már tízből hatan az online vásárlást preferálják. Az online vásárlók 66 százalékánál a futáros házhozszállítás volt a leggyakoribb szállítási mód az elmúlt egy évben. A csomagautomaták népszerűsége nőtt, míg az üzletben, telephelyen, irodában történő személyes átvétel aránya kissé visszaesett. A csomagautomatát választók 79 százaléka azért dönt e mellett az átvételi mód mellett, mert így nem kell az üzletek nyitvatartásához igazodnia vagy a futárt várnia. Szintén erős érv, hogy ez a szállítási mód olcsóbb, mint egyes más alternatívák. A csomagautomatát választók 21 százalékánál szempont volt, hogy környezetbarát megoldásnak véli a módszert. A 18-79 éves válaszadók 31 százaléka az internetes, 26 százaléka inkább a személyes vásárlást tartja környezettudatos megközelítésnek, 43 százalék pedig egyformán vélekedik a kettőről. Minél fiatalabb valaki, annál valószínűbb, hogy az online rendelést tartja környezettudatosabbnak a személyes vásárlással szemben.

A 18-79 évesek 15 százalékánál fordult már elő, hogy azért nem rendelt meg valamit online, mert az ellentmondott volna környezetvédelmi törekvéseinek. Az online rendelők háromnegyede inkább, vagy minden alkalommal elektronikus számlát választana vásárlásai mellé, ha szabadon dönthet ebben a kérdésben. Minél magasabb iskolai végzettsége van valakinek, annál inkább preferálja az online számlát, de összességében még a legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezők is inkább az online felé hajlanak. Az online vásárlók 54 százaléka számára vonzóbb az a webáruház, amely egyértelműen jelzi, hogy környezettudatosan szállít vagy olyan csomagolást használ. A Reacty Digital 2022. november 10-22. között végezte 1000 fős kutatását a VeVa online kutatási közösségben, az eredmények kor, nem, iskolai végzettség, illetve a lakóhely régiója szerint reprezentatívak a 18-79 éves magyar lakosságra.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!