Kapcsolatfelvétel

Utazás

Kilátás Manhattanre – egy hatalmas óriáskerékből

Létrehozva:

|

A címből azonnal kitetszik, hol is lehet ez a nagyméretű óriáskerék. Természetesen New York városát gazdagítja, a hatalmas metropolis legújabb látványossága, amely mind városlakok, mind a turisták számára egyre nagyobb vonzerővel bír. A Staten Island ad helyet ennek a Leed Platinum minősítésű óriáskeréknek a sziget északi partján. 

A szórakoztatóipar képviselői csaknem egy esztendeje kezdeményezték, hogy New York ezzel az új, nagyszabású attrakcióval hívja fel magára a figyelmet, amelyet Perkins Eastman tervezett egy 9 ezer négyzetméter nagyságú területen. A szórakozni vágyók új zarándokhelyévé nőtt ki magát azóta ez a helyszín és szó szerint immáron attrakcióként funkcionál a gyerekkorunkból ismert óriáskeréhez hasonló, de annál összehasonlíthatatlanul hatalmasabb szerkezet. Innen aztán alaposan rá lehet csodálkozni Manhetettenre, különleges kilátást nyújt a városrészre. Az érdeklődök úgynevezett üvegkapszulákban foglalhatnak helyet és a kényelmes és védett fülkékből élvezhetik az akadálytalan kilátást. Az eddig kihasználatlan partvonal, Szent György területének fellendítésére szolgál ez az új létesítmény, része annak a programnak, amely a helyszín megújulását, átépítését teszi lehetővé. A szórakoztatás és a kikapcsolódás kap itt majd főszerepet, a tervek szerint méghozzá oly módon, hogy nagy elkötelezettséggel szemelőtt tartják a fenntarthatóság elvét, és minden új létesítmény esetében az alternatív energiaforrások hasznosítását és az úgymond zöld megoldások alkalmazását helyezik előtérbe.

forrás: alternativenergia.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Dohányzási tilalom lépett életbe Barcelona minden tengerparti strandján

Létrehozva:

|

Szerző:

Dohányzási tilalom lépett életbe hétfőn Barcelona városának minden tengerparti strandján.

“Spanyolországban évente ötmillió cigarettacsikk kerül a tengerbe” – érvelt az intézkedés mellett Eloi Badia, az önkormányzat klímavészhelyzetért és ökológiai átmenetért felelős tanácsosa, hangsúlyozva, hogy a dohányszemét lebomlása legalább tíz évig tart. Emlékeztetett arra, hogy a katalán város tavaly kísérleti programként vezette be tíz tengeri standjából négyen a dohányzás tilalmát, amelynek eredményeként 50 százalékkal csökkent az eldobált csikkek mennyisége. A sikeres próba után mostantól minden tengeri strandon tilos lesz a dohányzás, de a cigarettamentesség nem vonatkozik a vízparti éttermekre és bárokra. A szabályozás szerint a strandokon dohányzók 30 eurós (12 ezer forintos) pénzbüntetést kaphatnak. Spanyolországban már ötszáz fölött van a füstmentes partszakaszok száma, például a Kanári-szigeteken 61, a valenciai tartományban 72, Andalúziában 48, a Baleár-szigeteken pedig 19 tengerparti fürdőhelyen tiltották meg a dohányzást környezet- és egészségvédelmi okokból.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák