Kapcsolatfelvétel

Utazás

Kilátás Manhattanre – egy hatalmas óriáskerékből

Létrehozva:

|

A címből azonnal kitetszik, hol is lehet ez a nagyméretű óriáskerék. Természetesen New York városát gazdagítja, a hatalmas metropolis legújabb látványossága, amely mind városlakok, mind a turisták számára egyre nagyobb vonzerővel bír. A Staten Island ad helyet ennek a Leed Platinum minősítésű óriáskeréknek a sziget északi partján. 

A szórakoztatóipar képviselői csaknem egy esztendeje kezdeményezték, hogy New York ezzel az új, nagyszabású attrakcióval hívja fel magára a figyelmet, amelyet Perkins Eastman tervezett egy 9 ezer négyzetméter nagyságú területen. A szórakozni vágyók új zarándokhelyévé nőtt ki magát azóta ez a helyszín és szó szerint immáron attrakcióként funkcionál a gyerekkorunkból ismert óriáskeréhez hasonló, de annál összehasonlíthatatlanul hatalmasabb szerkezet. Innen aztán alaposan rá lehet csodálkozni Manhetettenre, különleges kilátást nyújt a városrészre. Az érdeklődök úgynevezett üvegkapszulákban foglalhatnak helyet és a kényelmes és védett fülkékből élvezhetik az akadálytalan kilátást. Az eddig kihasználatlan partvonal, Szent György területének fellendítésére szolgál ez az új létesítmény, része annak a programnak, amely a helyszín megújulását, átépítését teszi lehetővé. A szórakoztatás és a kikapcsolódás kap itt majd főszerepet, a tervek szerint méghozzá oly módon, hogy nagy elkötelezettséggel szemelőtt tartják a fenntarthatóság elvét, és minden új létesítmény esetében az alternatív energiaforrások hasznosítását és az úgymond zöld megoldások alkalmazását helyezik előtérbe.

forrás: alternativenergia.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Új autóbuszokat állított forgalomba a Volánbusz Tolnában

Négy új, Volvo B6SC-8900 típusú autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz április végén Tolna vármegyében, az új járművek nettó beszerzési értéke mintegy 255 millió forint volt; az új buszokkal a vármegyei flotta átlagéletkora 11,46 évre csökkent – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Volánbusz 2018 óta Tolna vármegye csaknem 230 darabos autóbusz-állományának már több mint negyedét lecserélte. Eddig 59 új autóbusz érkezett a flottába, amely most tovább frissült a négy, legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású dízel motorral hajtott járművel – írták. A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo buszok Szekszárd és Tamási vonzáskörzete mellett a szomszédos vármegyékbe: Szekszárdról többek között Siófokra, Balatonföldvárra, Harkányba és Pécsre is közlekednek. A 8 érintett autóbuszvonalon a közlekedési társaság évente mintegy 123 ezer utazást bonyolít. Beszámoltak arról, hogy a MÁV-Volán-csoport járműfiatalítási programjában az elmúlt öt évben az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. Tolna vármegyébe legutóbb 20 Credobus Econell 12 és 6 Credobus Inovell 12 típusú autóbusz érkezett, a legújabb járművekkel együtt 63 új jármű fiatalította a flottát.

A Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte. Tolna vármegyében 344 autóbusz-vezetővel 24 helyi és 112 helyközi vonalon szállítja az utasokat. Azt írták, hogy a Volánbusz flottájába a 2022-ben zárult közbeszerzési eljárás eredményeként 50 Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezett. Tolna mellett Baranya, Somogy, Vas, Veszprém, Zala, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok es Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye helyközi autóbuszvonalain is találkozhatnak majd velük az utasok. Az alacsony belépésű, akadálymentes buszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal és fedélzeti kamerarendszerrel is.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!