Kapcsolatfelvétel

Utazás

Bejárós bringa 700€-ért

Létrehozva:

|

A Diavelo csöppsége az ingázókat célozza meg. Közülük is azokat, aki az út nagy részét elővárosi vonattal/metróval teszik meg, innen is a neve, DiaVelo Ubahn.

Egy végletekig leegyszerűsített kerékpárt kapunk ezért a bő 200.000 Ft-ért. A hajtás szinte nem látható; a 24V-os rendszer az első kereket hajtja meg. Nincs kijelző, és az akksit sem láthatod, hiszen azt rendhagyó módon a nyeregbe építették be. Nincs váltó sem, a SRAM 2 sebességes, kontrafékes automatikus váltóját szerelték bele. Így egy valóban könnyen mozgatható, 12 kg-os biciklit kapunk. Ez ugyan nem összecsukható, de igazán könnyen cipelhető – akár még lépcsőkön is.

Itt egy rövid videó, amin a cég igazgatója elmondja, mire is jó ez a bringa:

Forrás: hatszel.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Utazás

Dohányzási tilalom lépett életbe Barcelona minden tengerparti strandján

Létrehozva:

|

Szerző:

Dohányzási tilalom lépett életbe hétfőn Barcelona városának minden tengerparti strandján.

“Spanyolországban évente ötmillió cigarettacsikk kerül a tengerbe” – érvelt az intézkedés mellett Eloi Badia, az önkormányzat klímavészhelyzetért és ökológiai átmenetért felelős tanácsosa, hangsúlyozva, hogy a dohányszemét lebomlása legalább tíz évig tart. Emlékeztetett arra, hogy a katalán város tavaly kísérleti programként vezette be tíz tengeri standjából négyen a dohányzás tilalmát, amelynek eredményeként 50 százalékkal csökkent az eldobált csikkek mennyisége. A sikeres próba után mostantól minden tengeri strandon tilos lesz a dohányzás, de a cigarettamentesség nem vonatkozik a vízparti éttermekre és bárokra. A szabályozás szerint a strandokon dohányzók 30 eurós (12 ezer forintos) pénzbüntetést kaphatnak. Spanyolországban már ötszáz fölött van a füstmentes partszakaszok száma, például a Kanári-szigeteken 61, a valenciai tartományban 72, Andalúziában 48, a Baleár-szigeteken pedig 19 tengerparti fürdőhelyen tiltották meg a dohányzást környezet- és egészségvédelmi okokból.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák