Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Kerékpárparkolók Budapest belvárosában

Létrehozva:

|

A budapesti kerékpáros közlekedés az utóbbi években rohamléptekben fejlődött, aminek újabb lökést adott a Bubi tavaly őszi indulása és a belváros – folyamatban lévő – kerékpárosbarát fejlesztése.

A Balázs Mór-terv célja, hogy a budapesti kerékpáros közlekedés részaránya 2030-ra 10%-ra emelkedjen. Ennek egyik fontos előfeltétele a megfelelő számú és minőségű kerékpártámasz biztosítása. A parkolás ugyanis jelentősége ellenére sokáig elhanyagolt kérdés volt: több frekventált helyen ma sincs megfelelő kerékpártámasz (a Hollandiában jellemző kerékpár-parkolóházakról pedig még csak álmodozhatunk), ezért oszlophoz, korláthoz kell kikötni a biciklit, ami

1. nem feltétlenül stabil
2. zavarhatja a gyalogos közlekedést
3. nem kelti rendezett városkép benyomását.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által tavaly tavasszal indított belvárosi kerékpáros közlekedésfejlesztés során nem feledkeztek meg e hiányosság kiküszöböléséről sem.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!