Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Energia-túlfogyasztás gyanúja esetén szomszédjuk feljelentésére buzdít egy hamis reklámkampány Svájcban

A svájci rendőrség nyomozást indított egy olyan reklámkampány ügyében, amely arra buzdítja a lakosokat, hogy energia-túlfogyasztás gyanúja esetén jelentsék fel szomszédaikat – jelentette az AP hírügynökség csütörtökön.

Létrehozva:

|

“Szomszédja 19 Celsius-foknál melegebbre fűti lakását? Jelentse nekünk!” – áll a plakáton egy telefonszám felett, amely vélhetően a svájci szövetségi energiahivatalhoz tartozik. Mi több, a plakát bal fölső sarkában a Svájci Államszövetség megtéveszthetetlen címere kelti a hitelesség – hamis – látszatát. A megtévesztő kampány, amelyet többféle nyilvános helyen, például buszmegállókban is hirdetnek, 200 svájci frankot (85 ezer forint) ígér azoknak, akik veszik a bátorságot, és névtelenül feljelentik szomszédjaikat a hatóságoknál. Emiatt internetes oldalán az energiahivatal figyelmezteti a fogyasztókat, hogy ne dőljenek be a hamis kampánynak. A szövetségi rendőrség csütörtökön közölte, hogy a svájci címer visszaélésszerű használatáról és egyéb szabálysértésekről kaptak bejelentést. Az ügyben még folyik a nyomozás. Az SRF közszolgálati televízió jelentette, hogy a kampány plakátja a Telegram üzenetküldő szolgáltatás több orosz csatornáján is megjelent, és ezeket átvette a fehérorosz BelTa hírügynökség is, az RT orosz televíziós csatorna pedig hamis riportot készített és adott le a túlfogyasztó szomszédjukat feljelentgető svájciakról.

0 Ft-os villanyszámla napelem rendszerrel. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A svájci kormány augusztus végén energiatakarékossági kampányt indított, amelyben arra sarkallja a lakosokat, hogy a várható energiaválságra tekintettel igyekezzenek minél kevesebb gázt és áramot fogyasztani. Ennek módja a kampány szerint lehet a fűtés letekerése, a használaton kívüli elektromos berendezések kikapcsolása, vagy akár a lábasok lefedése főzés közben.

 

 

mti

Advertisement

Zöldinfó

Hárommilliárdos szennyvízberuházás valósult meg Kunmadarason

Elkészült a szennyvízberuházás Kunmadarason a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatán nyert csaknem hárommilliárd forint támogatásból- tájékoztatta a több mint ötezer-ötszáz lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-t, hozzátéve: csapadékvíz-elvezető beruházásra is nyert forrást a település.

Létrehozva:

|

Szerző:

Balogh Marianna (Új Esélyt Kunmadarasnak Egyesület) elmondta: a település történetének egyik legfontosabb infrastrukturális beruházása zajlott az elmúlt időszakban. Elkészült a teljes települést lefedő szennyvízhálózat, valamint az új szennyvíztisztító telep, amelynek a befogadási és tisztítási képessége mintegy négyszerese a korábbinak. A beruházás előtt mindössze a lakóingatlanok nyolc százalékánál volt kiépített csatornahálózat – közölte, jelezve azt is, hogy a lakossági rákötések már több száz ingatlan esetében megtörténtek. A polgármester beszámolt arról is, hogy a településen hamarosan elkezdődik a csapadékvíz-elvezető beruházás első üteme a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 400 millió forintból. A projekt a tervek szerint jövő nyáron ér véget. A beruházás során 2800 méter bel- és csapadékvízvédelmi létesítmény épül ki – közölte.

 

mti

Tovább olvasom

Ezeket olvassák