Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Hollywodd blöffje lenne a klímaváltozás?

Létrehozva:

|

Barbra Streisand beszólt a szenátornak, aki a “hollywoodi elitet” és a dívát hibáztatta azért, hogy egy összeesküvés jegyében elhitették a közvéleménnyel, a klímaváltozás létezik.

David Corn újságíró a minap felidézte, mit beszélgetett James Inhofe-fal szenátus Környezeti és Közmunkai Bizottságának soron következő elnökével 2009-ben a koppenhágai klímacsúcson:

“Nézzen körül. Intelligens, jó szándékú emberek ezrei vannak itt ebben a gigantikus konferenciaközpontban: tudósok, államfők, kormánytisztviselők, politikai szakértők. Ők mind úgy hiszik, a klímaváltozás valós, nagy veszélyt jelent és gyorsan cselekednünk kell valamit ellene. Úgy gondolja, ezeket az embereket mind megvezették, megtévesztették?”

James Inhofe mosolygós válasza: “Igen.”

Advertisement

“Ők mind egy jól megszervezett globális csalás áldozatai?”

Inhofe válasza: “Igen.

Advertisement

“Akkor ez nem is kis csalás. De hát ki találta ki?”

Inhofe válasza: “Hollywoodi liberálisok és szélsőséges környezetvédők.”

Advertisement

“És Hollywoodban ki csinálja ezt?”

Inhofe válasza: “A liberális bagázs. Barbra Streisand.”

Advertisement

Köszönöm Infore szenátornak, hogy engem választott a klímaváltozás veszélyei ellen felszólaló hangnak”, reagált az Oscar-díjas színésznő-rendezőnő. “De én csak egy vagyok a sok millió hang közül, akik jól tájékozottak és meg vannak riadva, beleértve a klímatológusok 97%-át!”, idézte a dívát a Salon.com.
Streisand a Twitteren azon is elförmedt, hogy Inhofe-ra hagyni a környezetvédelem ügyét olyan veszélyes ostobaság, mint “a rókára bízni a tyúkólat”.
Inhofe egész könyvet szentelt a klímaváltozás csalásként való értelmezésének, s ebben az amerikai Környezetvédelmi Hivatalt (EPA) a Gestapóhoz hasonlította. (Streisandot is említi a könyvben.)

Az amerikaiak 60 százaléka alapvetően fikciónak, hazugságnak tartja a globális felmelegedésről szóló tudományos elméletet – mondjuk ez a fentiek fényében már kevésbé meglepő, de nem kevésbé elkeserítő.

Advertisement

forrás: piacesprofit.hu

Advertisement
1 Comment

1 Comments

  1. Szilvia

    2014-12-30 at 10:20

    Megdöbbentő, hogy az amerikaiak 60%-a inkább hisz laikusoknak, mint tudósoknak és szakembereknek. Ha ez a 60% valamilyen ismeretlen okból tényleg azt hiszi, hogy egy díjazott művész egyből hiteles lesz a reál tudományokban is, akkor az illető, mielőtt megszólal, előbb elgondolkodhatna a felelősségén, és legalább minimális szinten utánanézhetne a témának, ha már a hallgatóságának többsége is elfelejt gondolkodni.

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöldinfó

Évente 205 ezer tonna élelmiszer vész kárba, cél a drasztikus csökkentés 2030-ig

Magyarország élen jár az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben.

Létrehozva:

|

Szerző:

Töltse ki a napelem-kalkulátort, és tudja meg, mennyibe kerülhet Önnek! Ingyenes kalkulálás itt (x)

Az élelmiszer-pazarlás csökkentése és a vízgazdálkodás fejlesztése kulcsszerepet játszik a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak mérséklésében – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Zero Waste Foundation Étel- és vízpazarlás-megelőzési konferenciáján, Isztambulban az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint – írja az alternativenergia.hu. A tárcavezető a konferencián kiemelte, az agrárium globális célkitűzése, hogy jó minőségű, megfizethető termékekkel lássuk el a fogyasztókat, miközben a gazdálkodók versenyképességét és megélhetését is biztosítjuk. Különös figyelmet igényelnek az élelmiszereket és az élelmiszeripart érintő szabályozások, valamint az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása. A fejlett országokban a kidobott élelmiszer több mint fele a háztartásokban keletkezik. Magyarországon, ezt felismerve, már 2016-ban elindította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal “Maradék nélkül” programját. Az azóta eltelt időszak bizonyította a kezdeményezés sikerességét, hiszen több mint harmadával tudtuk csökkenteni az egy főre eső élelmiszer-pazarlást. Hazánk, az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival is összhangban, a következő években is kiemelten támogatja a programot.

Ambiciózus, de elérhető kezdeményezésünk, hogy 2030-ra a felére csökkentsük a magyar háztartásokban keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét. Ez a törekvés a kiskereskedelemben és az élelmiszerlánc más szakaszaiban keletkező hulladékra is vonatkozik – hívta fel a figyelmet a miniszter a közlemény szerint. Kifejtette, a csomagolási technológiák fejlesztése további lehetőségeket kínál a veszteségek elkerülésére, de a jelenlegi, évi mintegy 205 ezer tonna lakossági pazarlás így is hatalmas kihívás. Ez az élelmiszer-mennyiség 380 ezer ember egyéves ellátására lenne elegendő, és össztársadalmi szinten több százmilliárd forintos veszteséget jelent. Céljaink elérése érdekében a legfontosabb a fogyasztói edukáció. Fel kell hívnunk az emberek figyelmét a tudatos vásárlásra, az élelmiszerek helyes tárolására, valamint a maradékok felhasználására – írták.

Nagy István kitért arra is, hogy a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás egyik kulcsterülete a vízmegtartás, a gazdálkodók pedig több módszerrel is növelhetik ezt a képességet. Példaként említette a téli talajtakarást, a nem termelő területek kijelölését, azaz a szántóterületek 10 százalékának megfelelő nem termelő tájképi elemek és területek vagy ezek kombinációjának fenntartását, valamint a mikrobiológiai, talaj- és növénykondicionáló készítmények alkalmazását. A forgatás nélküli talajművelés szintén hatékony eszköze a víz tájban tartásának – hangsúlyozta a tájékoztatás szerint az agrártárca vezetője.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák