Kapcsolatfelvétel

Otthon

Karton szék a kényelmünkért

Létrehozva:

|

Dan Goldstein tervezte ezt a speciális széket, mely mindössze az általa kifejlesztett gyártási technikával készült kartonból és egy fémkeretből áll.

Maga a szék négy réteg szupererős kartonlapból készül, melyet méretre vágnak, majd a formára helyezve összetömörítik, laminálják, majd behajtják őket. Ezután két csavarral rögzítik a fémkerethez. Goldstein egyedi gyártási technológiájának köszönhetően a székek rendkívül tartósak lesznek, 30 évig is kibírják, utána pedig teljesen újrafelhasználhatók. A Re-Ply nevű termékből még csak prototípusok léteznek, melyeket a feltaláló már évek óta használ. A tömegtermeléshez Kickstarter programot indítottak, melynek keretében online gyűjtenek pénzt a projekt beindításához. Minél többel járulunk hozzá a Re-Ply-hoz, annál érdekesebb ajándékokat kapunk cserébe. Egy bizonyos összeg fölött egy egyéni képet nyomtatnak székünkre, a legtöbbet felajánlók pedig egyedi borítású, színes fémkeretű bútort kap.

forrás: alternativenergia.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!