Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

A mesterséges intelligencia megreformálja a villanyszámlánk?

Létrehozva:

|

A varsói Solar Expo kiállításon debütál az Emaldo Power Core, amely az otthoni energiagazdálkodáshoz kínál mesterséges intelligenciás (MI) képességeket – olvasható az Emaldo közleményében. A több mint 15 éves múltra visszatekintő cég MI-vezérelt otthoni energiamegoldásokra szakosodott, új terméke 2024 elején mutatkozik be. Az Emaldo Power Core az otthoni energiagazdálkodás átalakításának élvonalában áll: egy olyan példátlan, mindent egyben megoldást jelent, amely zökkenőmentesen integrálja egy MI-alapú egységbe a hibrid invertert, biztosítja az akkumulátorokat és az elektromos járművek töltési képességeit. A minőség iránt elkötelezett Emaldo a termék teljes útját nyomon követi a minőségellenőrzéstől a fejlesztésen át a gyártásig és a forgalmazásig. A dániai, svédországi és kínai stratégiai helyszíneken működő Emaldo mérnöki szakértőkből álló, fejlesztésre, hardverre, szoftverre és alkalmazásokra szakosodott csapata globális hálózatot alkot. A vállalat célja, hogy vezetővé váljon az otthoni energiagazdálkodási megoldások biztosításában.

Ennek az elképzelésnek megfelelően a cég aktívan törekszik arra, hogy olyan telepítőkkel hozzon létre kapcsolatokat, akik osztoznak az Emaldo innováció és fenntarthatóság iránti elkötelezettségében.
A vállalat egyedülálló megközelítése a telepítők számára nemcsak a legmodernebb hardverek, hanem a személyre szabott szoftvermegoldások biztosításával, valamint az együttműködésen alapuló marketing tevékenységekkel párosulva ad lehetőséget. Az Emaldo elkötelezett a tartós partnerségek ápolása mellett, amelyek hozzájárulnak mind a telepítők, mind az innovatív energiagazdálkodási megoldások kölcsönös sikeréhez.

Emaldo® Power Core

„Az Emaldo azzal a vízióval jött létre, hogy pozitív hatást gyakoroljon bolygónkra. Hiszünk abban, hogy a fenntartható energiamegoldások kínálásával képesek vagyunk zöldebb jövőt kialakítani mindenki számára. A karbonlábnyom csökkentése iránti elkötelezettségünk minden nap arra ösztönöz bennünket, hogy újítsunk, környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk. Ragadjuk meg együtt a tiszta energia erejét, és egyengessük az utat egy fenntarthatóbb világ felé” – mondta Steffen Bjerregaard, az Emaldo vezérigazgatója.

Az Emaldo izgatottan várja az Emaldo Power Core bemutatását a varsói Solar Expo kiállításon. A 2024. január 16-18. között megrendezésre kerülő esemény platformot biztosít a vállalat forradalmi termékének bemutatására, amely a fejlett technológiát páratlan hatékonysággal ötvözi.

Zöld Energia

Új típusú energiatárolót dolgoztak ki

A spanyol kutatók egyelőre egy prototípust hoztak létre az új technológia segítségével.

Létrehozva:

|

Szerző:

Spanyol kutatók olyan új hőenergia-tároló rendszert (TES) terveztek, amely termoelektromos hőszivattyút (TEHP) használ az áram hővé történő átalakításához – számol be a PV Magazine. A hőszivattyút a változó vezetőképességű hőcsövek alternatívájaként használják.

Az újszerű kialakítás négy fő komponenst tartalmaz, nevezetesen egy termoelektromos hőszivattyúrendszert, egy elektromos ellenállást, egy TES-ciklust, valamint egy nyílt hurkot, amelyben a levegő a hőátadó közeg. A rendszer levegőjét a termoelektromos hőszivattyú melegíti fel, amely termoelektromos modulokat használ, kiegészítve az elektromos ellenállással.

A berendezés termoelektromos része hat TEHP-blokkból épül fel. Az első három egyfokozatú termoelektromos hőszivattyú (OTEHP) konfigurációt alkalmaz, mindegyik egy-egy TEM-et használ, mindkét oldalon egy-egy hőcserélővel. A következő három blokk kétfokozatú hőelektromos hőszivattyú (TTEHP), piramis alakú konfigurációval. Ennek a köztes hőcserélőnek a kialakítása egy nagyhatékonyságú, négy hőcsőből álló rendszert használ, amelyben munkafolyadékként víz van. A hőátadás az első fokozatból a második fokozatba ezeken a csöveken keresztül, a víz halmazállapot-változása révén történik.

A kutatók egy rendszerprototípust is létrehoztak, amelyen 45 forgatókönyvet teszteltek különböző feszültségekkel, bemeneti hőmérsékletekkel, illetve és légáramlási sebességekkel. A feszültségek 4, 6, 8 vagy 10 volt, a bemeneti hőmérséklet 120, 160 vagy 200 Celsius-fok, a légáramlási sebesség pedig 13, 18 vagy 23 köbméter per óra volt, utóbbi esetén 655,5 wattnyi hőt termeltek 1,35 COP mellett.

A kifejlesztett TEHP-rendszer integrálása egy elektromos ellenálláson alapuló hőenergiatároló rendszer töltési folyamatába 15, illetve 30 százalékkal növeli az energiaátalakítás hatékonyságát 120 és 200 Celsius-fok közötti energiatárolási hőmérséklet esetén. A javasolt rendszerkonfiguráció 135 Celsius-fokon 112,6 százalékos hatásfokot érhet el. A csapat következő céljai között szerepel, hogy a rendszer viselkedését változó hidegforrás-hőmérséklet esetén is teszteljék.

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!