Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Itt a könnyen áttelepíthető erkélynapelem

Új erkélynapelemes készlettel állt elő a kínai TSUN.

Létrehozva:

|

Új, erkélyekre szánt napelemes készletet mutatott be a TSUN kínai invertergyártó – írja a PV Magazine. A rendszer egy vagy két 20,7 százalékos hatékonyságú napelemmodulból, egy 96,7 százalékos hatékonyságú mikroinverterből, valamint egy tartószerkeszetből és kábelekből áll.

Az erkélynapelemek a világ több országában, így Ausztriában és Németországban is terjednek, az ilyen típusú termékek használatát itthon egyelőre jogszabály tiltja. Az erkélynapelemek olcsók, és nagyon gyorsan, könnyedén telepíthetőek, az eszközök jellemzően háztartási berendezések áramigényét tudják fedezni.

„Az Easy Solar Kit Pop-up egy előre telepített erkélyrendszer, amelyet egyszerűen ki kell hajtani és be kell dugni, így használatra kész” – foglalta össze egy közleményben a TSUN. A cég kiemelte, hogy az új termék egy vagy két fotovoltaikus modulból, egy mikroinverterből, valamint egy tartóból és kábelekből áll.

A rendszer paneljei feketék, 400 watt teljesítményűek, 20,7 százalékos hatásfokúak, és Celsius-fokonként -0,34 százalékos hőmérsékleti együtthatóval rendelkeznek. A panelek mérete 1722-ször 1195-ször 605 milliméter, súlyuk 30 kilogramm, IP67-es védettségűek, és 12 év termékgaranciával kaphatóak.

A készlet tartalmazza a TSUN GEN3 sorozatú mikroinvertereit is, amelyek hat változatban kaphatók 300 és 600 watt közötti kimeneti teljesítménnyel és 96,7 százalékos hatásfokkal – az európai standardok szerinti hatásfok 96,35 százalék. A legnagyobb készülék mérete 250-szor 170-szer 28 milliméter, súlya 3 kilogramm, míg a legkisebb 178-szor 153-szor 28 milliméteres és 1,9 kilogrammos.

Advertisement

„A TSUN emellett könnyű paneleket kínál az erkélynapelemes rendszereihez, amelyek lehetővé teszik az egyszerű áttelepítést. Ez a funkció különösen előnyös a bérlők számára, akiknek esetleg lakást kell váltaniuk, mivel így magukkal vihetik a napelemes rendszerüket” – állítja a cég. A TSUN függőleges telepítőkészletet is kínál, amely könnyen beépíthető a korlátokba vagy a falakba. A vállalat szerint a függőleges helyzet elegáns, nem feltűnő telepítést tesz lehetővé, amely maximalizálja a helyet anélkül, hogy befolyásolná az épület dizájnját.

Zöld Energia

A napelem inverterek típusai

A napelemes rendszerek telepítésésnél az egyik legfontosabb komponens az inverter. Az inverter feladata, hogy az egyenáramot (DC), amit a napelemek termelnek, váltakozó árammá (AC) alakítsa, amit az otthoni elektromos hálózat használ.

Létrehozva:

|

Szerző:

Mi az inverter funkciója?

napelem inverter kulcsfontosságú szerepet játszik a napelemes rendszerek működésében. A fő feladata, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítsa. Ennek hála a megtermelt energia közvetlenül felhasználható otthonunkban, vagy visszatáplálható az elektromos hálózatba. Az inverterek emellett számos más funkciót is ellátnak, például a rendszer teljesítményének nyomon követését és optimalizálását, valamint a biztonsági funkciók bebiztosítását.

Melyek az inverter típusai?

A string inverterek a legelterjedtebbek a napelemes rendszerekben. Ezek a fajták több napelem panelt kapcsolnak sorba (stringbe), és az így keletkező egyenáramot alakítják váltakozó árammá. Előnyük, hogy viszonylag olcsók és könnyen karbantarthatók. Hátrányuk, hogy egyetlen panel teljesítménycsökkenése az egész string teljesítményére hatással lehet.

A mikroinverterek minden egyes napelem panelhez külön kerülnek telepítésre, ezért minden panel egyedi teljesítményét alakítják át váltakozó árammá. Ez a megoldás nagyobb hatékonyságot biztosít, mivel egyetlen panel árnyékolása vagy hibája nem befolyásolja a többi panel teljesítményét. Hátrányuk, hogy drágábbak és bonyolultabb telepítést igényelnek.

hibrid inverterek olyan rendszerekben használatosak, ahol az energia tárolása is megvalósul. Ezek az inverterek nem csak az egyenáramot alakítják váltakozó árammá, hanem az energiatároló rendszerekkel is képesek együttműködni, például akkumulátorokkal. Ez lehetővé teszi az energia tárolását és felhasználását a napsütés nélküli időszakokban is.

Íme, néhány elismert név a témában!

A Huawei inverterei kiváló teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Például a Huawei SUN2000-10KTL-M1 modell egy 10 kW-os inverter, amely ideális választás lehet nagyobb napelemes rendszerekhez. A SolarEdge inverterei fejlett technológiát és optimalizálást borítékolnak, amely lehetővé teszi a panelek egyedi nyomon követését és maximális teljesítményének elérését. A Growatt inverterei széles választékban elérhetők, és kedvező ár-érték arányt kínálnak. Ezek a típusok ideálisak lehetnek kisebb és közepes méretű napelemes rendszerekhez. A Solplanet inverterei megbízható teljesítményt és kiváló hatékonyságot garantálnak, főleg a lakossági felhasználók számára.

Advertisement

A megbízható inverterek és egyéb napelemes rendszerek komponenseinek beszerzésére tökéletes a Carbon Solar webshop. Itt széles választékban találhatók különböző típusú és teljesítményű inverterek, amelyek a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát biztosítják.

 

 

 

Partner hír (x)

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!