Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Itt a tökéletes eszköz a napelemekhez

A kínai Austa új, hibrid háromfázisú inverterekből álló terméksorozatot mutatott be.

Létrehozva:

|

Ha napelemekről beszélünk, a többség egyből magukra a fotovoltaikus eszközökre asszociál, pedig a rendszernek számos fontos további eleme van. Ezek közé tartozik az inverter, amely az egyenáramot váltakozó árammá alakítva lényegében a rendszer szívét alkotja. Éppen ezért a konkrét napelem kiválasztása mellett az inverterre is ajánlott nagyon odafigyelni.

A kínai Austa új, hibrid háromfázisú inverterekből álló terméksorozatot mutatott be – számol be a PV Magazine. A gyártó szerint berendezései akár 120 százalékos háromfázisú kiegyensúlyozatlan kimenetet is képesek támogatni, és 1,5-szeres egyenáramú túlszabályozást biztosítanak.

A sorozat hét modellt tartalmaz 6 és 22,5 kilowatt közötti egyenáramú bemenettel és 4 és 15 kilowatt közötti váltakozó áramú kimenettel. Az inverterek 18 amperes, nagyméretű napelemmodulokhoz csatlakoztathatóak. A cég szerint az eszközök az ügyfél egyedi igényeinek megfelelően párhuzamosíthatóak, így legfeljebb kilenc párhuzamos művelettel. A fejlett invertervezérlési technológia révén a maximális konverziós hatásfok elérheti a 98,4 százalékos hatásfokot.

A sorozat legkisebb képességű terméke 6 kilowattos maximális bemeneti és 4 kilowattos kimeneti teljesítménnyel rendelkezik. A legnagyobb készülék esetében ezek az értékek 22, illetve 15 kilowatt.

Valamennyi változat mérete 52-szer 40-szer 23 centiméter, tömegük pedig 28 kilogramm. Hőmérsékleti működési tartományuk mínusz 25 és plusz 60 Celsius-fok közötti, az eszközök 0 és 95 százalékos páratartalomtartományban alkalmazhatóak. Az invertereket IP66-os védelmi szintre fejlesztették, amely rugalmasan megbirkózni a különböző zord környezetekkel, és támogatja a visszaáramlás elleni védelmet is.

Advertisement

Az új termékek 32 bites lebegőpontos mikrokontroller egységgel (MCU) is fel vannak szerelve, amelyet a feldolgozásra, érzékelésre és meghajtásra optimalizáltak. „Fejlett vezérlőalgoritmusokat alkalmaznak a használat zárt hurkú teljesítményének valós idejű vezérlése érdekében, ami a pontosságot is javítja” – olvasható az Austa közleményében.

Zöld Energia

A napelem inverterek típusai

A napelemes rendszerek telepítésésnél az egyik legfontosabb komponens az inverter. Az inverter feladata, hogy az egyenáramot (DC), amit a napelemek termelnek, váltakozó árammá (AC) alakítsa, amit az otthoni elektromos hálózat használ.

Létrehozva:

|

Szerző:

Mi az inverter funkciója?

napelem inverter kulcsfontosságú szerepet játszik a napelemes rendszerek működésében. A fő feladata, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítsa. Ennek hála a megtermelt energia közvetlenül felhasználható otthonunkban, vagy visszatáplálható az elektromos hálózatba. Az inverterek emellett számos más funkciót is ellátnak, például a rendszer teljesítményének nyomon követését és optimalizálását, valamint a biztonsági funkciók bebiztosítását.

Melyek az inverter típusai?

A string inverterek a legelterjedtebbek a napelemes rendszerekben. Ezek a fajták több napelem panelt kapcsolnak sorba (stringbe), és az így keletkező egyenáramot alakítják váltakozó árammá. Előnyük, hogy viszonylag olcsók és könnyen karbantarthatók. Hátrányuk, hogy egyetlen panel teljesítménycsökkenése az egész string teljesítményére hatással lehet.

A mikroinverterek minden egyes napelem panelhez külön kerülnek telepítésre, ezért minden panel egyedi teljesítményét alakítják át váltakozó árammá. Ez a megoldás nagyobb hatékonyságot biztosít, mivel egyetlen panel árnyékolása vagy hibája nem befolyásolja a többi panel teljesítményét. Hátrányuk, hogy drágábbak és bonyolultabb telepítést igényelnek.

hibrid inverterek olyan rendszerekben használatosak, ahol az energia tárolása is megvalósul. Ezek az inverterek nem csak az egyenáramot alakítják váltakozó árammá, hanem az energiatároló rendszerekkel is képesek együttműködni, például akkumulátorokkal. Ez lehetővé teszi az energia tárolását és felhasználását a napsütés nélküli időszakokban is.

Íme, néhány elismert név a témában!

A Huawei inverterei kiváló teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Például a Huawei SUN2000-10KTL-M1 modell egy 10 kW-os inverter, amely ideális választás lehet nagyobb napelemes rendszerekhez. A SolarEdge inverterei fejlett technológiát és optimalizálást borítékolnak, amely lehetővé teszi a panelek egyedi nyomon követését és maximális teljesítményének elérését. A Growatt inverterei széles választékban elérhetők, és kedvező ár-érték arányt kínálnak. Ezek a típusok ideálisak lehetnek kisebb és közepes méretű napelemes rendszerekhez. A Solplanet inverterei megbízható teljesítményt és kiváló hatékonyságot garantálnak, főleg a lakossági felhasználók számára.

Advertisement

A megbízható inverterek és egyéb napelemes rendszerek komponenseinek beszerzésére tökéletes a Carbon Solar webshop. Itt széles választékban találhatók különböző típusú és teljesítményű inverterek, amelyek a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát biztosítják.

 

 

 

Partner hír (x)

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!