Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Megéri elektromos autót venni

Mindezt a benzinár-emelkedése segíti elő.

Létrehozva:

|

Kanadában folytattak kutatást, de az eredmények más országok esetében is értékesek lehetnek. Egy új, Kanadában elvégzett vizsgálat alapján egy elektromos autóval rengeteget spórolhat az ember – számol be a CTV News. Ez különösen igaz az ország mostani üzemanyagárai mellett. Bár a tanulmány Kanadára vonatkozóan készült, a világ más területein is hasonló lehet a helyzet. A Simon Fraser Egyetemhez tartozó Clean Energy Canada kutatócsoport hat népszerű elektromos modellt vetett össze benzines járművekkel.  Az összehasonlító költségeket nyolc évre határozták meg olyan tulajdonosok esetében, akik éve 20 ezer kilométert vezetnek, és 1,35 kanadai dolláros (nagyjából 375,51 forintos) literáron vásárolják az üzemanyagot. Mark Zacharias, a csapat tagja kiemelte az elektromos autók olcsóbbnak bizonyultak. Jelenleg Kanadában a benzin már nagyjából két dollárba kerül, Zacharias szerint ez azt jelenti, hogy nyolc év alatt egy elektromosautó-tulajdonos akár 24 ezer dollárt (több mint 6,6 millió forintot) is megtakaríthat. Fontos hozzátenni, hogy modelltől függően komoly eltérések jelentkezhetnek. Amennyiben valaki 20 ezer kilométernél többet vezet egy évben, és az üzemanyag ára pedig tovább nő, a spórolás még nagyobb lehet.

Kanadában a globális felmelegedés elleni küzdelem mellett az elmúlt időszak árai is sokakat sarkallnak az elektromos járművek vásárlására. Sok autótulajdonos a vezetési szokásait is megváltoztatta a drága üzemanyag miatt Országonként nagyon eltérő lehet, hogy mennyire éri meg az elektromos járművek használata. A spórolás mértékét látványosan befolyásolhatják az elérhető modellek, azok költségei, a helyi üzemanyagárak, az úthálózat vagy éppen a töltési infrastruktúra. Hazánkban például az országos infrastruktúra még messze nem tökéletes, de a fejlődés folyamatos, és egyre egyszerűbb az e-autók használata. Az üzemanyag ráadásul idehaza az árstop ellenére is igen drága, annak jövőbeli eltörlése esetén pedig egy hagyományos jármű fenntartási költsége még magasabb lesz. Mielőtt valaki egy elektromos autó beszerzésére adná a fejét, mindenképp érdemes tájékozódnia, és figyelembe vennie, hogy mennyit és merre utazna. Hosszabb távon azonban valószínűleg az ilyen zöld modellek jelentik majd környezeti és gazdasági szempontból legjobb megoldást.

Zöld Közlekedés

Akkumulátorcsere-szolgáltatásra építi piaci stratégiáját az elektromos autókat gyártó kínai NIO

A kínai NIO elektromosautó-gyártó vállalat az akkumulátorok lízingelésével és a töltőállomásokon azok azonnali cseréjével tervezi növelni piaci részesedését Európában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A cég társalapítója és egyben jelenlegi elnöke Csin Li-hung (Quin Lihong) a Reuters hírügynökségnek adott telefoninterjúban elmondta, hogy 2025-ig cége mintegy ezer akkumulátorcsere-állomást kíván létesíteni Kínán kívül, többségében Európában. A NIO akkumulátorcsere-szolgáltatásával a járművezetők néhány perc alatt új, teljesen feltöltött akkumulátorral indulhatnak útnak a csereállomásról, ami gyorsabb megoldás bármely jelenleg rendelkezésre álló töltési technológiánál. Az elektromos járművek egyik legdrágább összetevője az akkumulátor egység. A NIO piaci stratégiája az akkumulátornak a jármű tulajdonjogától való leválasztására helyezi a hangsúlyt az elektromobilitás induló költségeinek a csökkentése érdekében. A járművek tulajdonosa az akkumulátorokat lízingeli és “töltőállomásokon” cseréli. A megoldás “hátránya” ugyanakkor, hogy az akkumulátor költségeit és használatának a kockázatait a járműgyártó cégekre hárítja. Ez az egyik oka annak, amiért a legtöbb autógyártó más utat keres az akkumulátorok költségeinek csökkentésére és a töltési hatékonyságuk növelésére. Kínában a NIO egy vállalatot hozott létre partnerekkel, köztük a CATL akkumulátorgyártó óriáscéggel, hogy megvásárolja az akkumulátorokat lízingelésre, majd előfizetési díjakat szedjen a NIO járművek tulajdonosaitól. Csin a Reuters hírügynökségnek a telefoninterjúban elmondta, hogy a NIO egy európai vagyonkezelő céggel is partnerségre kíván lépni egy akkumulátor-lízingcég létrehozásához. A cég már az idén megkezdi az akkumulátorok lízingelését. A NIO Norvégiában már végzett kísérleteket az akkumulátorok lízingelésével és cseréjével az ES8-as elektromos meghajtású SUV-modelljével. A NIO 800 SUV-modellt értékesített Norvégiában és két akkumulátorcsere-állomással rendelkezik. A NIO  energiagazdálkodásért felelős alelnökének elmondása szerint Norvégiában minden vásárló, Kínában pedig a vásárlók fele az akkumulátorlízing-megoldást választotta. A NIO ebben a hónapban Magyarországon nyitotta meg első tengerentúli üzemét akkumulátorcsere-állomások gyártására, amelyeket méretük miatt költséges lenne Kínából szállítani.

 

mti

 

Tovább olvasom

Ezeket olvassák