Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Praktikum, elegáns megjelenés, elektromos megoldás: íme a Beam koncepciója

Bár az elektromos eszközök kapcsán az alkalmazkodhatóság, a kényelem, a sokoldalúság és a biztonság mára kissé átfordult az elcsépelt kategóriába, a közlekedésben ezek igenis nagyon fontos aspektusok.

Létrehozva:

|

Ahogy a városokban egyre több helyen fedezik fel, hogy nem az autók jelentik az egyetlen mobilitási megoldást, úgy jelennek meg az innovatív megoldások az elektromos közlekedésben.

Ennek megfelelően az elmúlt években nagyon változatos elektromos rollerek, kerékpárok és robogók bukkantak fel olyan dizájnnal, amelyről nemrég még álmodni sem lehetett. Ezen különleges modellek közé tartozik Bhavya Upadhyay és Devam Jangra terve – írja az Inside EVs. A Beam nevű, egyelőre a tervezőasztalon létező járművet kifejezetten városi környezetre szánják.

A modell kettős funkcióval bír: egyrészt használható klasszikus elektromos rollerként, álló helyzetben, másrészt hosszabb utakra a fedélzetből egy ülés alakítható ki, kényelmes és biztonságos tartást adva a használónak. Ami a stílust illeti: a Beam igen elegáns, letisztult, és az Apple, a Dyson és a Ninebot jegyeit utánozza. A tervezők szerint a Beam elektromos rollerből pillanatok alatt robogóvá változhat szerszámok nélkül. A mérnökök a biztonságra és az élvezetre helyezték a hangsúlyt, a modell szélesebb fedélzettel és kormánnyal bír, mint a legtöbb szabványos e-roller.

Amellett, hogy pillanatok alatt át lehet alakítani, a Beam összecsukható is, vagyis könnyen szállítható és tárolható. A további biztonsági funkciók közé tartozik a körkörös beépített világítás, valamint egy kamera, amely rögzíti az utazásokat, és biztonsági kiegészítésként segít a balesetek esetén. A rollerhez beépített szerszámkészlet és elsősegély-készlet is tartozik.

Az egyelőre kérdés, hogy végül a jármű mely technológiai elemeit lehet majd átültetni a gyakorlatba. A tervek között szerepel egy, a navigációt támogató kijelző, valamint két kisebb monitor az oldalakon, amelyek a módok beállítását és a különböző adatok megmutatását szolgálják. A kényelmes töltés érdekében a Beamet kivehető akkumulátorral akarják forgalomba hozni.

Advertisement

Zöld Közlekedés

A Lamborghini is átáll az elektromosságra

A Lamborghini is érzi a változó időket, 2029-re elkészülhet az Urus Super elektromos verziója.

Létrehozva:

|

Szerző:

Teljesen elektromos változatot kap a Lamborghini legkelendőbb modellje, az Urus Super utcai terepjáró – számol be az Electrek. A sportmárka vezérigazgatója, Stephan Winkelmann megerősítette, hogy az évtized végére megérkezik az elektromos Lamborghini Urus. A Lamborghini márka a vezetési élmény fokozásának és a tökéletes autó megtalálásának céljával született meg. Az autóipar ugyanakkor jelentősen megváltozott, mióta Ferruccio Lamborghini 1963-ban bemutatta első modelljét, a 350 GTV-t. Bár a tulajdonosváltások dacára a Lamborghini hű maradt a gyökereihez, és neve már-már legendássá vált, igazodni kell a modern időkhöz.

A Lamborghini a hagyományos sportautói felöl mára kissé elmozdult, a gyakorlati hasznosság egyre inkább előtérbe kerül. A cég 2017-ben mutatta be a Lamborghini Urust, amely egy sportautó lelkét ötvözi egy SUV funkcionalitásával. A modell az elmúlt két évben eladási rekordokat döntött, eközben viszont az elektromos szempontok kerültek az előtérbe. Az elmúlt években egyre több vállalat mozdult el az elektromos autók irányában, köztük olyan ikonikus, a teljesítményre különösen érzékeny márkák, mint a Bentley. Az idei évtől a gyártó a hibridekre és a plug-in hibridekre összpontosít, miközben az első teljesen elektromos jármű felé halad. A márka 1,8 milliárd dollárt fog elkölteni az elkövetkező négy évben arra, hogy 2024-ig több népszerű modellt, így az Urust is plug-in hibriddé alakítsa. Az első teljesen elektromos modell, egy kétajtós, nagyobb hasmagasságú autó 2028-ban kerül majd piacra. A márka első elektromos autóját 2029-ben egy elektromos Urus modell fogja követni. Winkelmann szerint a vállalat első két elektromos járműve 80 százalékkal segít csökkenteni a károsanyag-kibocsátást. Az évtized végéig a Lamborghini 2023-ra az Aventador hibridjét, majd 2024-re a Huracan és az Urus plug-in hibridjét készíti el.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!