Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Ez már a válság jele? Napelemes részlegét szüntetheti meg a Tesla!

Sajtóértesülések szerint több amerikai régióból is kivonul a Tesla napelemes programja, többeket pedig el is bocsátottak a cégtől.

Létrehozva:

|

Az Electrek szerint a Tesla bejelentette, hogy számos amerikai helyi piacon megszünteti tevékenységét – számol be a Futurism. A döntés miatt rengeteg ügyfél maradt hoppon. Az Electrek becslései alapján a vállalat 2022 második negyedében csak mintegy 300 házra telepítette fotovoltaikus cserepeit – ez a program sikertelenségéről árulkodik. Elon Musk idén júliusban még arról beszélt, hogy cége energetikai portfóliója olyan meghatározó lesz, mint az autóipara. Az értesülések szerint a közelmúltban a Tesla több napelemes ügyfelét is e-mailben értesítették arról, hogy napelemes telepítési kérésüket törölték.

Napelemes rendszerek elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

„A projekt további felülvizsgálata során csapatunk megállapította, hogy otthona olyan területen található, amelyet már nem tudunk kiszolgálni” – olvasható az üzenetben. A vállalat energetikai részlegét illetően nem túl átlátható, így azt sem tudni, hogy pontosan mely piacok érintettek. Az Electrek szerint mindenesetre olyan meghatározó területeken függeszthetik fel a telepítéseket, mint a Los Angeles-i régió, Észak-Kalifornia, Oregon és Florida. A Teslánál a napelemes divízióban állítólag elbocsátások is történtek.

A cég napelemes programja 2016-ban, a SolarCity sokat kritizált felvásárlásával kezdődött. A SolarCity egyáltalán nem volt nyereséges, Musk valószínűleg csak azért ment bele az üzletbe, hogy megmentse bajba jutott unokatestvéreit, akik a cég alapítói és vezetői voltak. 2019-ben a milliárdos elismerte, hogy amennyiben nem fogta volna vissza a napelemes irányt a Tesla Model 3 kedvéért, vállalata csődbe ment volna. Mindez súlyos hatást gyakorolt a napelemes programra. Musk 2022-ben is megerősítette, hogy az energetikai divízió rovására az autók készítését támogatta meg. A SolarCity felvásárlásainak körülményei, valamint a többszöri háttérbe szorítás arról árulkodnak, hogy a napelemes irány nem tartozik Musk kedvencei közé.

 

 

Advertisement

Kép: tesla.com

Zöldinfó

Az újrahasznosítható műanyag raklapok előnyei a fa változatokkal szemben

A logisztikai és anyagmozgatási iparágakban az árucikkek és termékek hatékony mozgatása és tárolása kulcsfontosságú. A raklapok az egyik alapvető eszközei ennek a folyamatnak, amelyek segítségével az árukat könnyedén szállíthatjuk, tárolhatjuk és kezelhetjük. Azonban az iparág gyors fejlődése és a fenntarthatóság iránti növekvő igények miatt egyre nagyobb figyelmet szentelnek az alternatív megoldásoknak, mint például az újrahasznosítható műanyag raklapok.

Létrehozva:

|

Szerző:

Ezeknek az új generációs raklapoknak számos előnye van a hagyományos fa változatokkal szemben, amelyek hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszik a logisztikai folyamatokat:

Az egyik fő előnye az újrahasznosítható műanyag raklap termékeknek az, hogy sokkal tartósabbak és strapabíróbbak, mint a fa raklapok. Utóbbiak ugyanis könnyen sérülhetnek, repedhetnek vagy rothadhatnak, különösen nedves vagy korrozív környezetben. Ezzel szemben az újrahasznosítható műanyag raklapok ellenállnak a külső károsító hatásoknak, így jóval nagyobb élettartammal rendelkeznek a fa változatoknál. Ezáltal csökkentik a raklapok cseréjéből és karbantartásából fakadó extra költségeket, valamint minimalizálják az áruk károsodásának kockázatát.

A műanyag raklapok könnyűsúlyúak és egységesek, ami könnyebbé teszi a kezelésüket és a mozgatásukat. A fa raklapok gyakran változatos méretekben és súlyokban érkeznek, ami nehezítheti azok mobilizálását és összehangolását a logisztikai folyamatok során. Az egységes méretekkel rendelkező műanyag raklapok azonban egyszerűbbé teszik a raktározási és szállítási műveletek tervezését és optimalizálását.

A fenntarthatóság szempontjából is kedvezőbbek az újrahasznosítható műanyag raklapok. Mivel visszaforgatható műanyagból készülnek, hozzájárulnak a faforrások megőrzéséhez és a környezeti terhelés csökkentéséhez. A fa raklapok gyakran fakitermelésből származnak, ami erdőírtáshoz és biodiverzitás-vesztéshez vezethet. Az újrahasznosítható műanyag raklapok gyártása és felhasználása kevesebb káros anyag kibocsátással jár, így csökkenthető az iparág ökológiai lábnyomát.

Advertisement

A Schoeller Allibert plasztik raklapok például teljes mértékben újrahasznosíthatók – a használt raklapokat begyűjtik a gyártóközpontjaikban, majd egy alapos tisztítást, csiszolást, mosást és szárítást követően új formába öntik őket, és máris újra felhasználhatók anélkül, hogy hozzájárultak volna a világ szeméthalmainak növeléséhez.

A műanyag raklapok könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők – ez különösen fontos az élelmiszere és egészségügyi iparágban. A fa raklapok sokszor nehezebben tisztíthatók, és a nedvesség hatására könnyen baktériumokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazhatnak. A plasztik változatoknak azonban az agresszívabb, invazív mosási metódusok sem okoznak kárt, így kiválóan sterilizálhatók és újra felhasználhatók a kényes árucikkek szállításához/tárolásához.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!