Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Több mint fél milliárdos beruházás valósult meg Baján!

A projekt keretében átadásra került egy 150 fő egyidejű befogadására alkalmas étterem, egy új nagyteljesítményű üzemanyag töltőállomás, valamint egy elektromos autótöltő!

Létrehozva:

|

650 millió forint összértékű beruházás valósult meg Baján. A Bácska-Logistik Kft. még 2021-ben adta be pályázatát a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett, GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívásra (GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01383 azonosító számon) „Hatékonyság növelő beruházás támogatása a Bácska-Logistik Kft-nél” címmel. Az elnyert – feltételesen vissza nem térítendő – támogatási összeg: 306.500.502 forint, melynek köszönhetően, a Bácska-Logistik Kft. a Jánoshalmi úton lévő telephelyét, további 2,5 Ha területtel bővítette, ahol már 2022. őszén átadtak egy automata nagy teljesítményű üzemanyag töltőállomást, majd a teljes beruházást még 2023 végén befejezték, a ’The Last House’ elnevezésű étterem megnyitásával, mely 386 m2-en, 154 fő egyidejű befogadására alkalmas, tartozik hozzá egy 45 férőhelyes kültéri parkoló, egy új elektromos autótöltő és egy gyermekjátszótér is.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Kormány gazdaságpolitikájának, hiszen ezen beruházás nem jöhetett volna létre, ha nincs a 2021-ben kiírt hatékonyság növelő beruházások támogatására szóló pályázat. Cégünkkel a Bácska-Logistik Kft-vel, mindezt úgy szerettük volna meghálálni, hogy a pályázatban, még akkor tervként szereplő beruházások és fejlesztések mielőbb megvalósulnak. Ily módon, az építkezések és átalakítások már 2022. májusában elkezdődtek, és még ugyanebben az évben sikeresen átadtuk az első megvalósult objektumot, sőt a teljes projekt idén október végéig lezárásra kerül. A teljes beruházás megvalósulásának köszönhetően további 18 új munkahelyet tudtunk teremteni.

– mondta Barcsák Róbert tulajdonos, igazgató. A Bácska-Logistik Kft célja mindig is a folyamatos fejlődés és fejlesztés volt, valamint a pontos precíz és versenyképes kiszolgálás fenntartása. A beruházás során a korábban is meglévő négy kútfejes üzemanyagtöltő állomás bővítéseként és fejlesztésekként épült meg az új töltőállomás, mely kifejezetten a tehergépjárművek gyors és hatékony kiszolgálását teszi lehetővé.

Az új beruházás keretében a szolgáltatásokat is bővítették, hiszen átadásra került egy több mint 150 fő egyidejű befogadására alkalmas, mai kornak megfelelő, minőségi étel és ital választékkal, valamint trendi berendezéssel rendelkező étterem, melyhez egy 45 férőhelyes kültéri parkoló, gyermekeknek játszótér és egy elektromos töltőállomás is tartozik. A The Last House étterem, a déli ebéd menük biztosítása mellett „A’ la carte” is működik. Elhelyezkedésénél fogva képes biztosítani az ipari parkban dolgozók étkezési lehetőségét ebédidőben, de több mint 200 féle italválasztékával (Koktélok, röviditalok, borok, pezsgők, stb.), gourmet estek, kóstolók, üzleti tárgyalások, valamint akár több száz fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

A pályázatos beruházások mellett szintén idén került átadásra egy új gyártó csarnok is (fémmegmunkáló üzem), mely működését azóta megkezdte.

Háttérinformáció a Bácska Stone-ról

Advertisement

A Bácska Logistik Kft. 2010 óta foglalkozik kavics bányászattal és beton, valamint aszfaltgyári alapanyagok gyártásával, szállításával és értékesítésével. Az elmúlt több mint 10 évben jelentős tapasztalatot szereztek az építőipari alapanyag ellátásban, és hozzá tartozó felhasználó piac igényeivel kapcsolatban. Dél-Magyarország egyik legnagyobb ásványi alapanyag ellátó cégeként, saját alapanyagokból gyártják a késztermékeket.

A Bácska Stone fejlesztésének első üteme 2021 május végén fejeződött be, amikor egy nagyteljesítményű automata betonelem gyártó sor került beüzemelésre az első csarnokban. Ebben az épületben kezdték meg a szürke alap termékek gyártását, mindeközben folyamatosan zajlott a területen lévő második csarnok építése.

2021 június 15.-től országosan is elérhetőek a Bácska Stone beton termékek. A cég célja, hogy megmutassa, hogy saját ásványi anyagokkal, saját eszközökkel, 100% magyar tulajdonban lévő céggel is megoldható a minőségi beton termékek gyártására rugalmas kiszolgálással. Termékeiket az elmúlt 10 évben az építőipari kivitelezések során tapasztalt hiányosságok figyelembevételével tervezik, mind a beton zsaluzó elemek terén mind a térburkoló kövek terén. A folyamatos termékfejlesztéseknek köszönhetően 2022 második felében már elérhetőek a színes termékek széles kínálatban. Szintén idén kerülnek piacra ECO Stone brand név alatt, az újrahasznosított inert hulladékokból gyártott útépítési szegélykövek és mederburkoló lapok.

Zöld Közlekedés

Volvo: a tisztább és biztonságosabb városi közlekedésre optimalizálva

A Volvo Trucks bemutatja első olyan teherautó-modelljét, amelyet kizárólag elektromos hajtással dobnak piacra.

Létrehozva:

|

Szerző:

A nehéz rakományok szállítására is alkalmas, és a sofőr számára kiemelkedő kilátást kínáló FM Low Entry egy elektromos teherautó, amelyet a biztonságos és hatékony városi közlekedésre optimalizáltak. Ahogyan egyre több város törekszik a károsanyag-kibocsátási szintek csökkentésével a városi környezet javítására, az olyan nulla károsanyag-kibocsátású teherautók iránti kereslet is gyorsan növekszik, amelyek megfelelnek ezeknek az új vásárlói követelményeknek. A Volvo Trucks elektromosteherautó-kínálatának legújabb eleme – a Volvo FM Low Entry – egy nehézkategóriás tehergépjármű, amelyet kifejezetten a városi területeken a különféle szállítási feladatok ellátására fejlesztettek ki. Ez egyben a Volvo Trucks első olyan modellje, amely csak elektromos hajtással kerül a piacra.

„A lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású Volvo FM Low Entry nagyszerűen kiegészíti az elektromos termékpalettánkat, kiválóan alkalmas városi közlekedésre, és a járművezetőt szem előtt tartva terveztük. Erőteljes, mégis könnyen vezethető és egyszerű manőverezhetőséget kínál. Az új Volvo FM Low Entry tökéletesen összecseng az elektromos kínálatunk bővítésére irányuló törekvéseinkkel, így még több ügyfelünk számára teszi lehetővé, hogy csökkentse szén-dioxid-kibocsátását” – fejti ki Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Ötcsillagos Direct Vision Standard minősítés

Az alacsony vezetési pozíció tökéletes kilátást kínál a sofőrnek, aki így a környezetét is kényelmesen szemmel tarthatja. Az FM Low Entry ezen jellemzőjével ötcsillagos minősítést szerzett a London régiójában érvénybe lépő, és a nehézgépjárműveket minősítő Direct Vision Standard szabályrendszerében, amely 2024 negyedik negyedévében lép hatályba.*

A Volvo FM Low Entry rendkívül sokoldalú, és könnyen hozzáigazítható az olyan szállítási feladatok speciális követelményeihez, mint például a hulladékkezelés, az áruterítés és az építkezési munkálatok.

Advertisement

A most bemutatott új modell a Volvo jól ismert FM termékére épül. A tágas fülke alacsonyabbra és előrébb került, az alacsony lépcső és a lapos padló pedig megkönnyíti a fülkébe történő be- és kiszállást. Ezek a tervezési jellemzők ergonomikus, kényelmes és hatékony munkakörnyezetet teremtenek a sofőrök számára a forgalmas városi környezetben. Az új FM Low Entry modell kezdetben Európában, valamint Törökországban, Ausztráliában és Dél-Koreában kerül piacra. Az értékesítés 2024 első negyedévében, a gyártás pedig 2024 második negyedévében indul.

Nyolc elektromos teherautó-modell

Ezzel az új, tisztán elektromos városi teherautóval a Volvo világszerte immár összesen nyolc elektromos teherautó-modellt kínál. 2019-ben a Volvo Trucks lett az első globális gyártó, amely megkezdte a nehéz elektromos tehergépkocsik sorozatgyártását, és a vállalat célja, hogy 2030-ra az új Volvo teherautók globális értékesítésének 50%-a elektromos legyen.

A Volvo FM Low Entry fő jellemzői:

 • A kilátás (a sztenderd specifikációval) megfelel a Londoni Közlekedési Hivatal Direct Vision Standard szabványának.
 • A teherautó Volvo Dinamikus Kormányzás (VDS) rendszerrel van felszerelve a könnyű kormányzás és a vibráció csökkentése érdekében.
 • Háromféle ülésopció áll rendelkezésre: sofőrülés plusz 0, 1 vagy 3 utas. A 3 utasülés a vezetőfülke hátsó részén helyezkedik el, így a sofőr nem látja őket. Ez minimalizálja a holtteret, és a kiváló kilátáshoz is hozzájárul.
 • A számos ergonómiai jellemző közé tartozik az alacsony fellépő, a lapos padló és a jól elhelyezett kapaszkodók a könnyű és biztonságos be- és kiszálláshoz.
 • A teherautó elérhető a Volvo új kamerás monitorrendszerével.
 • Két fülkeméret érhető el: Hálófülke (belmagasság 1575 mm) és Globetrotter fülke (belmagasság 1945 mm).
 • Rendelkezésre álló tengelykialakítások: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4
 • Megengedett szerelvényössztömeg: 19–32 tonna
 • Motor: 330 kWh
 • Akkumulátor: 360 kWh (4 akkumulátor)
 • Hatótávolság: 200 km-ig (a hatótáv több paramétertől is függ, mint például a terhelés, a vezetési stílus, a vezetési ciklus, a domborzat, a hőmérséklet, stb.)
 • Töltés: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
 • Tengelytáv: 3900–6000 mm

Forrás: Volvo Trucks Hungary

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!