Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

A napelemek előnyei

Ahogy egyre többen döntenek a napelemekbe történő beruházás mellett, szembeötlő, hogy ez a technológia lassan szinte az egész társadalmat érdekli. Az ember eltöpreng rajta, miért dönt ebben a pillanatban annyi ember a napelemek vásárlása mellett.

Létrehozva:

|

Hogy erre a kérdésre választ tudjunk adni, nézzük meg a napelemek legfőbb előnyeit. Mert hogy számos komoly előnye van, az vitathatatlan. Vegyük sorra ezeket:

 

  • Pénzügyileg előnyös: A napelemek pénzügyileg előnyösek. Ez mostanra már egyértelműen látszik. A napelemek ára az elmúlt években meredeken csökkent. Főként, ha ehhez a hozamot is figyelembe vesszük. Miközben az árak csökkentek, a hozam évről évre tovább nő. Ami azt jelenti, hogy kétszeresen pozitív hatásról van szó. Ennek megfelelően jelenleg pénzügyileg teljesen felelős döntés napelemeket telepíteni a tetőre. Az Ön befektetése rendszerint néhány év leforgása alatt megtérül. Onnantól kezdve pedig már tiszta nyereség. És mivel a napelemek élettartama nagyon hosszú, maximálisan profitálhat belőle.

  • Nagyon környezetbarát: A napelemek ugyanakkor nagyon környezetbarátak is. Szinte semmiféle terhelést nem jelentenek a környezet számára. Szemben a többi módszerrel, amelyet elektromos áram termelésére és szállítására használnak. A napelemekkel Ön a saját tetőjén fejleszt áramot, amelyet azután rögtön fel is használ. Hatékonyabb már nem is lehetne. Várható, hogy idővel szinte minden háztartásban napelemek lesznek a tetőn. Ön mikor fogja megtenni ezt a lépést?

  • Egyszerű telepítés: A napelemek egyszerű telepítése is az egyértelmű előnyök egyike. Rendkívül kellemes gondolat, hogy a telepítés egyetlen nap alatt lezajlik. Így nem kell tartania attól, hogy napokba, sőt akár hetekbe is beletelik, míg minden a helyére kerül a tetőn. Ma már hihetetlenül gyors eljárásról van szó. Minimális terheléssel jár, és Ön a lehető legrövidebb időn belül maximálisan profitálhat a saját tetőjére telepített napelemek minden előnyéből. Nem szabad megfeledkeznie ezenkívül a napelem-inverter telepítéséről sem. Például egy Huawei inverterrel biztosíthatja, hogy a termelt elektromos áram ténylegesen is használható legyen.

  • Más fenntartható intézkedésekkel kombinálható: Utolsó nagy előnyként még azt a tényt említjük, hogy a napelemek nagyon jól kombinálhatók egyéb fenntartható intézkedésekkel. Így például sokan határoznak úgy, hogy a házuk közelében töltőoszlopot állítanak fel. Vagy hőszivattyú beszerzéséről döntenek. Mindkét berendezés árammal működik. Mindkettőt használhatja tehát a napelemekkel termelt energiával.

 

Ön is azt fontolgatja, hogy napelemekbe ruház be? Akkor itt a kitűnő alkalom, hogy a tettek mezejére lépjen. Nem véletlen, hogy egyre több ház tetején jelennek meg napelemek. A fenti előnyök egyszerűen magukért beszélnek!

Zöld Energia

A napelem inverterek típusai

A napelemes rendszerek telepítésésnél az egyik legfontosabb komponens az inverter. Az inverter feladata, hogy az egyenáramot (DC), amit a napelemek termelnek, váltakozó árammá (AC) alakítsa, amit az otthoni elektromos hálózat használ.

Létrehozva:

|

Szerző:

Mi az inverter funkciója?

napelem inverter kulcsfontosságú szerepet játszik a napelemes rendszerek működésében. A fő feladata, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítsa. Ennek hála a megtermelt energia közvetlenül felhasználható otthonunkban, vagy visszatáplálható az elektromos hálózatba. Az inverterek emellett számos más funkciót is ellátnak, például a rendszer teljesítményének nyomon követését és optimalizálását, valamint a biztonsági funkciók bebiztosítását.

Melyek az inverter típusai?

A string inverterek a legelterjedtebbek a napelemes rendszerekben. Ezek a fajták több napelem panelt kapcsolnak sorba (stringbe), és az így keletkező egyenáramot alakítják váltakozó árammá. Előnyük, hogy viszonylag olcsók és könnyen karbantarthatók. Hátrányuk, hogy egyetlen panel teljesítménycsökkenése az egész string teljesítményére hatással lehet.

A mikroinverterek minden egyes napelem panelhez külön kerülnek telepítésre, ezért minden panel egyedi teljesítményét alakítják át váltakozó árammá. Ez a megoldás nagyobb hatékonyságot biztosít, mivel egyetlen panel árnyékolása vagy hibája nem befolyásolja a többi panel teljesítményét. Hátrányuk, hogy drágábbak és bonyolultabb telepítést igényelnek.

hibrid inverterek olyan rendszerekben használatosak, ahol az energia tárolása is megvalósul. Ezek az inverterek nem csak az egyenáramot alakítják váltakozó árammá, hanem az energiatároló rendszerekkel is képesek együttműködni, például akkumulátorokkal. Ez lehetővé teszi az energia tárolását és felhasználását a napsütés nélküli időszakokban is.

Íme, néhány elismert név a témában!

A Huawei inverterei kiváló teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Például a Huawei SUN2000-10KTL-M1 modell egy 10 kW-os inverter, amely ideális választás lehet nagyobb napelemes rendszerekhez. A SolarEdge inverterei fejlett technológiát és optimalizálást borítékolnak, amely lehetővé teszi a panelek egyedi nyomon követését és maximális teljesítményének elérését. A Growatt inverterei széles választékban elérhetők, és kedvező ár-érték arányt kínálnak. Ezek a típusok ideálisak lehetnek kisebb és közepes méretű napelemes rendszerekhez. A Solplanet inverterei megbízható teljesítményt és kiváló hatékonyságot garantálnak, főleg a lakossági felhasználók számára.

Advertisement

A megbízható inverterek és egyéb napelemes rendszerek komponenseinek beszerzésére tökéletes a Carbon Solar webshop. Itt széles választékban találhatók különböző típusú és teljesítményű inverterek, amelyek a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát biztosítják.

 

 

 

Partner hír (x)

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!