Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

A szállodaiparban is lehetséges a környezetkímélő takarítás

Létrehozva:

|

A takarítás során sokszor felmerül az igény, hogy legyen gyors és hatékony, ugyanakkor szintén fontos, hogy környezetkímélő módon történjen. A házilag alkalmzott környezetbarát praktikák nagyobb alapterületeken, szervezett takarítás során ritkán alkalmazhatók eredményesen és gyorsan. Mi ilyenkor a megoldás? Mi tehet egy szálloda, ha környezetkímélő takarítást kíván bevezetni? Erre igyekszünk választ adni cikkünkben!

Mi a gond a házi praktikákkal a nagyobb alapterületeken?

Sokszor speciális megoldásokra van szükség egy-egy terület takarítási igényeinek az ellátására. Ilyenkor nem elég, ha az otthon jól bevált szódabikarbónával vagy sütőporral kezdünk neki például egy üzemi konyha berendezéseinek a zsíroldásának. Elképzelhető, hogy megoldható ezekkel is, de a takarítás időtartama és eredménye nem lesz tervezhető, legalábbis pontosan biztosan nem. A vendéglátásban és a szállodaiparban pedig az idő egy nagyon fontos tényező.

Gondoljunk csak a hotel szobák takarítására. Vendégként mihamarabb szeretnénk elfoglalni a lefoglalt szobát, akkor is, ha pár órával előtte még másé volt. A takarítóknak éppen ezért nagyon szigorú takarítási protokollt kell követniük, aminek fontos eleme, hogy pontosan mit mivel takarítanak. Így olyan szállodai tisztítószer családra van szükségük, ami minden takarítási feladatra kínál speciális megoldást.

Az Ökocímkés tisztítószerek használata

Az ökocímkés tisztítószerek a professzionális takarításban amellett, hogy környezetkímélő módon tisztítanak, még tervezhetővé is teszik a takarítástechnológiai folyamatokat. A tervezhetőséget nem csak az időfaktorra értjük, hanem a költségtervezésre is. A professzionális tisztítószerekkel ugyanis pontosan tervezhető a takarítandó alapterületek és gyakoriság szerint a tisztítószerek költsége, ami egy nagyobb ingatlannál, mint egy szálloda rendszeres és jelentős tétel lehet az üzemeltetésben.

Advertisement

A megfelelő tisztítószerek használatával optimalizálhatjuk tehát a takarítások időtartamát, ezáltal a takarító kollégák létszámát és munkaidő keretét, valamint a takarítás költségét. A jól tervezett munkafolyamatok egyenletes minőségű tisztaságot is eredményezhetnek, ami szintén nem elhanyagolható szempont.

Az ökocímkés tisztítószerek természetesen nem csak hotelekben használhatók. A higienia-online.hu webshopban is rendelhető ökocímkés termékekkel megtisztíthatjuk otthonainkat is környezetkímélő módon!

 

 

 

Advertisement

 

 

Partner cikk

Zöldinfó

Ez lehet a megoldás a lítiumhiányra

Egy új vizsgálat alapján komoly lehetőségek rejlenek a víz alapú akkumulátoros technológiában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Texas A&M Egyetem munkatársai fémmentes, víz alapú akkumulátor-elektródákkal dolgozva jutottak izgalmas felfedezésre – számol be az okodrive.hu Az adatok alapján az energiatárolási kapacitásban akár 1000 százalékos különbség is jelentkezhet ezzel a megközelítéssel.

A víz alapú akkumulátorok a hagyományos akkumulátorokhoz hasonlóan egy katódból, egy anódból és egy elektrolitból állnak. Ebben a rendszerben azonban a katódok és az anódok olyan polimerek, amelyek képesek energiát tárolni, az elektrolit pedig szerves sókkal kevert víz. Az elektrolit oda-vissza szállítja az ionokat a katód és az anód között, az elektródával való kölcsönhatása révén pedig az energiatárolás kulcsa is egyben.

Dr. Jodie Lutkenhaus vegyészmérnök és a csapat tagja szerint ha egy elektróda túlságosan megduzzad a ciklikusság során, akkor nem tudja jól elvezetni az elektronokat, ezzel pedig elveszítjük a teljes teljesítményt. A szakértő hozzátette, ezen hatások miatt az elektrolitválasztástól függően akár 1000 százalékos különbség is felléphet az energiatárolási kapacitásban. A kutatók szerint a redox-aktív, nem konjugált gyökös polimerek elektródaként igen ígéretesek, ugyanakkor a kutatók is megjegyezték: keveset tudunk ezen polimerek vizes környezetben történő energiatárolási mechanizmusáról.

A szakértők szerint a víz alapú akkumulátorok képesek lehetnek ellensúlyozni az olyan fémek, mint a kobalt és a lítium esetleges hiányát, valamint kiküszöbölhetik az akkumulátortüzek lehetőségét. Előbbi már csak azért is fontos lehet, mert a jövőbeli anyaghiány miatt jelentősen megdrágulhatnak a lítium-ion akkumulátorok. Az alternatív technológia segíthet az ellátás stabilabbá válásában.

Érdemes hozzátenni, hogy a szakértők nem építettek új eszközt, csupán számítógépes szimulációkat és elemzéseket végeztek. Ennek ellenére a friss eredmények hozzájárulhatnak az akkumulátorok fejlődéséhez, a kutatók szerint felfedezésük előrelépést jelent a lítiummentes tárolók irányába.

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!