Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

A Tesla kínálja a legkomplexebb napelemes rendszereket?

A Tesla napelemes paneljei és tetőcserepei egyaránt csatlakoztathatóak a vállalat otthoni akkumulátoraira.

Létrehozva:

|

Noha a Tesla vállalatról a többség az elektromos autókra asszociál, a cég energetikai portfóliója is jelentős. A Tesla nemcsak ipari szereplők számára kínál termékeket, hanem a lakosságnak is: napelemes eszközei a tengerentúli piacon igen népszerűek. Az egyik termék egy napelemes tetőcserepekből, míg a másik egy panelekből álló rendszer, ezeket vetette össze a Slash Gear. Fontos hasonlóság, hogy mindkét termék a Tesla Powerwall nevű eszközére csatlakoztatható. Ez egy otthoni, kifejezetten napelemek számára kidolgozott akkumulátor, amelynek segítségével az ügyfél elraktározhatja későbbi felhasználásra a nappal megtermelt áramot.

Napelemes rendszerek elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A szerkezet egyik előnye, hogy hálózati problémák esetén is tud energiát biztosítani. A Tesla panelje megjelenésében, telepítésében és működésében is sokban hasonlít a hagyományos napelemekre. A modulokat jellemzően a ház tetejére telepítik, a Tesla szerint az Egyesült Államokban ez a legolcsóbb napelemes rendszer, amelyhez ráadásul pénz-visszafizetési garanciát is adnak.

Az egyes egységek nagyjából 189-szer 104 centiméteresek, és 4 centiméterre vannak a tetőtől. A panelek alapdizájnja sima, szögletes és fekete, keretük alumínium alapú. A Tesla napelemes cserepei a hagyományos modulokkal szemben a tetőbe építhetőek, ily módon kevésbé csökkentik az otthon szépségét, sőt elegáns megjelenésükkel még fokozhatják is azt. Ennél a terméknél az egyes egységek megközelítőleg 114-szer 38 centiméteresek. Bár a cserepek kétségkívül esztétikusabbak, telepítésük komolyabb, a tetőt nagyban átalakító beavatkozást igényel, beszerzésük ezért jóval költségesebb.

A fotovoltaikus cserepek acélból és üvegből készülnek, és a Tesla szerint jóval ellenállóbbak, mint a hagyományos tetőalapanyagok. A rendszerre 25 éves garancia érhető el, ez felveszi a versenyt az amerikai piacon beszerezhető egyéb tetőfedő anyagokéval. A napelemes cserepek előnye a panelekkel szemben, hogy bonyolultabb, nagyobb felületekre is beszerelhetőek.

Advertisement

Zöldinfó

Több mint egy millió forintos ösztöndíjra pályázhatnak a dizájnerek

Több mint egymillió forintos ösztöndíjra pályázhatnak a dizájnerek a Moholy-Nagy László Formatervezési pályázaton, amelyre április 3-ig várják a fiatal alkotók, tervezők és dizájnelméleti szakemberek jelentkezéseit.

Létrehozva:

|

Szerző:

A hathónapos, bruttó 1,2 millió forint értékű ösztöndíjra 35 évnél fiatalabb, szakirányú diplomával rendelkező, Magyarországon tevékenykedő alkotók jelentkezhetnek – közölte a pályázatot kiíró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala az MTI-vel. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal formatervezők szakmai fejlődését, piacra lépését, elhelyezkedését vagy akár saját márkájuk megalapítását. A féléves program szakmai támogatást, mentorációt, vállalati együttműködést, védett környezetű piaci tapasztalatot nyújt a pályakezdőknek, valamint az ösztöndíjasok ingyenes iparjogvédelmi és szerzői jogi továbbképzésben is részesülnek. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kiemelten fontosnak tartja a szemléletformálást, hogy a fiatal magyar dizájnerek is megismerjék, hosszú távon milyen előnyökkel jár, ha tudatosan védik termékeiket.

Idén is lehetőség nyílik arra, hogy az önálló tervezői vagy kutatási projekt mellett a jelentkezők gyártói együttműködésben kiírt témákban is pályázzanak. A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. – Nemzetközi Kerámia Stúdió által kiírt témában Kecskemét város reprezentációs ajándéktárgyának tervezése a feladat, amelyet a város vezetése ajándékba adhat kiemelt személyek, delegációk számára. A tárgynak szimbolikusan magában kell hordoznia a város múltját és jövőjét, Kodály Zoltán és Katona József szellemiségét, Kecskemét szecessziós építészetét is. Szakmai partnerként a Maform tervezői csapat is csatlakozik a programhoz. Náluk az ember és a mesterséges intelligencia (MI) közös tervezésű tárgya témakörön belül arra kell keresni a választ, hogyan lehet bevonni a mesterséges intelligenciát egy később valós személyek által használt, funkcionális tárgy megalkotásába. A feladat célja, egy olyan prototípus szinten megvalósítható használati tárgy, eszköz készítése, amelynek tervezésében indokolt és fontos szerepe van a mesterséges intelligenciának is.

A pályázatokat elbíráló bizottságban Koós Pál formatervező, Hefkó Mihály belsőépítész, Hosszú Gergely dizájner, Kele Ildikó kötöttanyag- és öltözéktervező, Mascher Róbert formatervező, Somogyi Krisztina építettkörnyezet-kutató, építészetkritikus, Szigeti G. Csongor tervezőgrafikus, és Wilheim Gábor, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke foglal helyet. Az ösztöndíjprogram meghirdetéséről és lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács Irodája gondoskodik, finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. A részletes kiírás a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala honlapján érhető el.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!