Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Itt a magyar fejlesztés, amely megkönnyíti a fűtést

A 2010-ben alapított Technorgáz évek óta gyártja MIKA fűtőkészülékeit.

Létrehozva:

|

Sokkal kényelmesebbé tehetik a fűtést Technorgáz Energiaipari Kft. által létrehozott termékek – derül ki a cég közleményéből. A 2010-ben alapított vállalat célja az volt, hogy egy egyszerűen kezelhető és felszerelhető készüléket fejlesszen ki, amely alternatívát jelenthet az idáig konvektorokkal fűtött lakások kémény nélküli fűtéskorszerűsitésére.

A 6 kilowattos MIKA fűtőkészülék (parapetes/turbós/kondenzációs) a 60-70 négyzetméteres társasházi lakások és családi házak konvektoros fűtésének kiváltására és meleg víz ellátására kínál megoldást. Az Országos Településrendezési és Építési követelményekről szóló kormányrendelet (OTÉK) éppen 6 kilowattos határt húzott az égéstermék homlokzati kivezetésének tekintetében.

A több éve gyártott EU, valamint E-KON típusban ionizációs gyújtás, modulációs lángszabályozás, automatikus fagyvédelem, szivattyúletapadás-gátlás, külső hőmérséklet korrekciós lehetőség, vízáramlás és nyomásérzékelés biztosítja az automatikus, biztonságos működést magas hatásfokon. A készülék egyik előnye a hagyományos konvektoros fűtéssel szemben, hogy három-négy berendezés helyett egy készülék + radiátor rendszerrel történik a lakás egyenletes hőmérsékletének fenntartása. A rendszert szobatermosztát vezérli. A berendezés feleakkora, mint a konvektor, alacsony felületi hőmérséklete miatt pedig szellőzőnyílással ellátott bútorba is beépíthető. Az eszköz váltószelepes típusa indirekt tárolóval melegvíz-ellátásra is alkalmas.

Ma már a Technorgáz több mint 20 ezer készüléke üzemel országszerte. A cég szerint termékükkel a hagyományos konvektoros fűtéshez képest minimum 30 százalékos energia-megtakarítás érhető el, de ugyanilyen mértékben csökkenthető a széndioxid- és a nitrogénoxid-kibocsátás is. Mivel a rendszerrel szükségtelen kéményt kiépíteni vagy meglévő kéményt béleltetni, a háztartás emiatt is sok pénzt megspórolhat. Szakszerű beszereltetés esetén szénmonoxid-visszaáramlástól sem kell tartani, a készülék teljesen veszélytelen.

A Technorgáz termékei kifejezetten a magyar piacra készülnek, magyar munkaerővel, 90 százalékban hazai alkatrészekből. Mivel más gyártók nem álltak rá az ilyen kis teljesítményű készülékekre, a termék az itthoni piacon egyedülállónak számít.

Advertisement

Zöld Energia

A napelem inverterek típusai

A napelemes rendszerek telepítésésnél az egyik legfontosabb komponens az inverter. Az inverter feladata, hogy az egyenáramot (DC), amit a napelemek termelnek, váltakozó árammá (AC) alakítsa, amit az otthoni elektromos hálózat használ.

Létrehozva:

|

Szerző:

Mi az inverter funkciója?

napelem inverter kulcsfontosságú szerepet játszik a napelemes rendszerek működésében. A fő feladata, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítsa. Ennek hála a megtermelt energia közvetlenül felhasználható otthonunkban, vagy visszatáplálható az elektromos hálózatba. Az inverterek emellett számos más funkciót is ellátnak, például a rendszer teljesítményének nyomon követését és optimalizálását, valamint a biztonsági funkciók bebiztosítását.

Melyek az inverter típusai?

A string inverterek a legelterjedtebbek a napelemes rendszerekben. Ezek a fajták több napelem panelt kapcsolnak sorba (stringbe), és az így keletkező egyenáramot alakítják váltakozó árammá. Előnyük, hogy viszonylag olcsók és könnyen karbantarthatók. Hátrányuk, hogy egyetlen panel teljesítménycsökkenése az egész string teljesítményére hatással lehet.

A mikroinverterek minden egyes napelem panelhez külön kerülnek telepítésre, ezért minden panel egyedi teljesítményét alakítják át váltakozó árammá. Ez a megoldás nagyobb hatékonyságot biztosít, mivel egyetlen panel árnyékolása vagy hibája nem befolyásolja a többi panel teljesítményét. Hátrányuk, hogy drágábbak és bonyolultabb telepítést igényelnek.

hibrid inverterek olyan rendszerekben használatosak, ahol az energia tárolása is megvalósul. Ezek az inverterek nem csak az egyenáramot alakítják váltakozó árammá, hanem az energiatároló rendszerekkel is képesek együttműködni, például akkumulátorokkal. Ez lehetővé teszi az energia tárolását és felhasználását a napsütés nélküli időszakokban is.

Íme, néhány elismert név a témában!

A Huawei inverterei kiváló teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Például a Huawei SUN2000-10KTL-M1 modell egy 10 kW-os inverter, amely ideális választás lehet nagyobb napelemes rendszerekhez. A SolarEdge inverterei fejlett technológiát és optimalizálást borítékolnak, amely lehetővé teszi a panelek egyedi nyomon követését és maximális teljesítményének elérését. A Growatt inverterei széles választékban elérhetők, és kedvező ár-érték arányt kínálnak. Ezek a típusok ideálisak lehetnek kisebb és közepes méretű napelemes rendszerekhez. A Solplanet inverterei megbízható teljesítményt és kiváló hatékonyságot garantálnak, főleg a lakossági felhasználók számára.

Advertisement

A megbízható inverterek és egyéb napelemes rendszerek komponenseinek beszerzésére tökéletes a Carbon Solar webshop. Itt széles választékban találhatók különböző típusú és teljesítményű inverterek, amelyek a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát biztosítják.

 

 

 

Partner hír (x)

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!