Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Különleges szabadulószobát tervezett a Volkswagen

A különleges csapatjáték célja, hogy a Volkswagen munkatársait felkészítsék a mobilitás elektromos jövőjére.

Létrehozva:

|

Különleges módszerrel, egyedi szabadulószobák segítségével készíti fel a Volkswagen munkatársait az elektromos jövőre – számol be az Electrek. A speciális megközelítés oka az, hogy a villanyjárművek egészen más megközelítést igényelnek, mint a hagyományos autók.

Napjainkban a kocsik ellenőrzése sokszor teljesen máshogy zajlik, mint a régebbi időkben: gyakran már nem szerszámokkal, hanem laptokokkal folyik a kiértékelés. Természetesen a gyártási megoldások is rengeteget fejlődtek az utóbbi években, a szemünk láttára alakult át a technológia. Az elektromos autók elterjedése nagy változást hozott, ezek szervizelése ugyanis a hagyományos kocsikhoz képest új készségeket követelnek. Mivel az ipar egyre inkább átáll az elektromos motorokra, sok cég nagy erőkkel készíti fel munkaerejét a megváltozott körülményekre.

Többek között a Mercedes-Benz és a Cadillac is indított már átképző programot, de alighanem a Volkswagen ötlete az eddigi legeredetibb. Annak érdekében, hogy alkalmazottait felkészítse az elektromos jövőre, a német gyártó együttműködésen alapuló játékokat tervezett. A Volkswagen munkatársaiból álló csapatoknak az a feladatuk, hogy megoldjanak különböző, elektromos és akkumulátoros technológiával kapcsolatos rejtvényeket, miközben áthaladnak a „szabadulószoba” egyes termein. A résztvevők egy, az 1860-as éveket idéző szobából indulnak, hogy eljussanak a modern időkig.

„Ez az egyik építőköve annak a folyamatnak, amellyel a munkavállalókat bevezetjük az e-mobilitás világába” – mondta Gunnar Kilian, a vállalat emberierőforrás-részlegének vezetője. A projekt egyelőre csak a Volkswagen wolfsburgi központjában fut, itt megközelítőleg 22 ezer dolgozónak próbálnak segíteni az elektromos átállásban.

A Volkswagen elektromos ID.3 modellje lesz egyébként az első, amelynek gyártása 2023 második felében kezdődik majd. A vállalat forradalmi Trinity EV projektjét szoftverproblémák miatt átmenetileg felfüggesztették, a Volkswagen várhatóan 2026-ban viszont bevezeti a szintén elektromos ID.Tigurant.

Advertisement

Zöld Közlekedés

Repülőrajtot vett a tavalyi piacvezető Toyota 2024 első két hónapjában hazánkban

A tavaly globálisan és Magyarországon is minden idők legsikeresebb évét záró Toyotánál 2024-ben is kitart a lendület: a környezettudatos japán autómárka február végéig 3.198 új autót értékesített hazánkban, így 14,3%-is piaci részesedéssel őrzi első helyét a magyarországi új személyautó és kishaszongépjármű piacon.

Létrehozva:

|

Szerző:

A világelső autógyártó prémium márkája, a Lexus pedig valósággal szárnyal: a február végéig Magyarországon gazdára találó 274 új modell 67%-os bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest, így a teljes piacon a márka történelmi, 1,5%-os piaci részesedést szerzett (ami egyben ugyancsak rekordszintű, 7,4%-is prémium piaci részesedést jelent).

A tavaly rekordértékesítéssel második egymást követő évben hazánk legkedveltebb autómárkájának bizonyuló Toyota az idei év első két hónapjában legközelebbi versenytársához képest tekintélyes, közel 500 darabos előnnyel, 3.198 új autó értékesítésével őrizte meg első helyét a magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon. A Toyota a személyautó piacot külön-külön vizsgálva az előbbin 2410 új autó értékesítésével, 12,8%-os részesedéssel, utóbbin pedig 788 új autó értékesítésével, 21,8%-os részesedéssel áll a második helyen. Még látványosabb a Lexus menetelése: a közel 100%-ban elektrifikált autókat értékesítő japán luxusautómárka magyarországi történetében először ért el 7% fölötti (egészen pontosan 7,4%-os) prémium piaci részesedést, miután a tavaly év azonos időszakához képest mintegy 67%-al növelte értékesítéseit. Ezzel totál darabszámban a Lexus számos ismert hagyományos középkategóriás tömegmárka eladásait is túlszárnyalta.

Az év hátralévő részében sosem látott modellinvázió támogatja a két márka további piaci előretörését

A Toyota és a Lexus 2024-ben elképesztő modellinvázióval igyekszik még tovább erősíteni piaci pozícióját és megőrizni szerepét a magyarok kedvenceként: a Toyota 15, a Lexus pedig 5, a két márka tehát összesen 20 vadonatúj vagy frissített modellt mutat be az idei évben Magyarországon.

2024-ben bemutatkozó vadonatúj Toyota modellek:

 • C-HR
 • Camry
 • Land Cruiser
 • Proace MAX (áruszállító és személyszállító kivitelben)
 • új, akkumulátoros elektromos B-SUV (az Urban Crossover Concept sorozatgyártott változata)

2024-ben megújuló Toyota modellek:

 • Yaris
 • GR Yaris
 • Yaris Cross
 • Yaris Van
 • Proace City
 • Proace City Verso
 • Proace
 • Proace Verso
 • Hilux

2024-ben bemutatkozó vadonatúj Lexus modellek:

 • LBX
 • LM

2024-ben megújuló Lexus modellek:

 • UX
 • NX
 • LC

A páratlan modelloffenzíva értékesítési volumen fronton is meghatározó vadonatúj modelljei a Toyota esetében a C-HR és a Camry, valamint a Proace MAX, amely a kishaszongépjármű piac egy olyan meghatározó, a haszongépjármű eladások 33%-át kitevő szegmensbe érkezik, ahol a Toyota eddig nem volt jelen. Izgalmas vadonatúj modell lesz emellett a Yaris Cross méretosztályában érkező vadonatúj akkumulátoros elektromos kompakt crossover, amelynek előfutára a tavaly decemberben leleplezett Urban Crossover Concept.
A Lexus esetében a két legfontosabb újdonságot az LBX és az LM jelenti, előbbivel a környezettudatos japán luxusautómárka belép a prémium kompakt crossover szegmensbe, míg utóbbival gyakorlatilag új kategóriát teremt, léteznek ugyanis a prémium márkák kínálatában több személy szállítására alkalmas buszok, ám az LM-hez fogható, a repülők első osztályát idéző luxus személyszállító nincs a piacon.

Tarolhat az elektromos autó programban a Toyota bZ4X

A vadonatúj modellek mellett kiemelt szerepet kap majd a piaci hódításban a Toyota bZ4X, a márka első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modellje, amely idéntől rendkívül jó rendelkezésre állással, akár készletről elérhető lesz. A modell februártól a vállalatok számára meghirdetett elektromos autó program egyik favoritja lehet a támogatás levonása utáni 12.999.999 Ft-os indulóárral. A programban egyébiránt a Toyota jeleneg 5 (bZ4X, Proace Electric, Proace Verso Electric, Proace City Electric, Proace City Verso Electric, a Lexus pedig 2 (UX 300e és RZ) modellel vesz részt.

Advertisement

Forrás: Toyota Central Europe – Hungary Kft.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!