Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Különleges szabadulószobát tervezett a Volkswagen

A különleges csapatjáték célja, hogy a Volkswagen munkatársait felkészítsék a mobilitás elektromos jövőjére.

Létrehozva:

|

Különleges módszerrel, egyedi szabadulószobák segítségével készíti fel a Volkswagen munkatársait az elektromos jövőre – számol be az Electrek. A speciális megközelítés oka az, hogy a villanyjárművek egészen más megközelítést igényelnek, mint a hagyományos autók.

Napjainkban a kocsik ellenőrzése sokszor teljesen máshogy zajlik, mint a régebbi időkben: gyakran már nem szerszámokkal, hanem laptokokkal folyik a kiértékelés. Természetesen a gyártási megoldások is rengeteget fejlődtek az utóbbi években, a szemünk láttára alakult át a technológia. Az elektromos autók elterjedése nagy változást hozott, ezek szervizelése ugyanis a hagyományos kocsikhoz képest új készségeket követelnek. Mivel az ipar egyre inkább átáll az elektromos motorokra, sok cég nagy erőkkel készíti fel munkaerejét a megváltozott körülményekre.

Többek között a Mercedes-Benz és a Cadillac is indított már átképző programot, de alighanem a Volkswagen ötlete az eddigi legeredetibb. Annak érdekében, hogy alkalmazottait felkészítse az elektromos jövőre, a német gyártó együttműködésen alapuló játékokat tervezett. A Volkswagen munkatársaiból álló csapatoknak az a feladatuk, hogy megoldjanak különböző, elektromos és akkumulátoros technológiával kapcsolatos rejtvényeket, miközben áthaladnak a „szabadulószoba” egyes termein. A résztvevők egy, az 1860-as éveket idéző szobából indulnak, hogy eljussanak a modern időkig.

„Ez az egyik építőköve annak a folyamatnak, amellyel a munkavállalókat bevezetjük az e-mobilitás világába” – mondta Gunnar Kilian, a vállalat emberierőforrás-részlegének vezetője. A projekt egyelőre csak a Volkswagen wolfsburgi központjában fut, itt megközelítőleg 22 ezer dolgozónak próbálnak segíteni az elektromos átállásban.

A Volkswagen elektromos ID.3 modellje lesz egyébként az első, amelynek gyártása 2023 második felében kezdődik majd. A vállalat forradalmi Trinity EV projektjét szoftverproblémák miatt átmenetileg felfüggesztették, a Volkswagen várhatóan 2026-ban viszont bevezeti a szintén elektromos ID.Tigurant.

Advertisement

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!