Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Különleges szabadulószobát tervezett a Volkswagen

A különleges csapatjáték célja, hogy a Volkswagen munkatársait felkészítsék a mobilitás elektromos jövőjére.

Létrehozva:

|

Különleges módszerrel, egyedi szabadulószobák segítségével készíti fel a Volkswagen munkatársait az elektromos jövőre – számol be az Electrek. A speciális megközelítés oka az, hogy a villanyjárművek egészen más megközelítést igényelnek, mint a hagyományos autók.

Napjainkban a kocsik ellenőrzése sokszor teljesen máshogy zajlik, mint a régebbi időkben: gyakran már nem szerszámokkal, hanem laptokokkal folyik a kiértékelés. Természetesen a gyártási megoldások is rengeteget fejlődtek az utóbbi években, a szemünk láttára alakult át a technológia. Az elektromos autók elterjedése nagy változást hozott, ezek szervizelése ugyanis a hagyományos kocsikhoz képest új készségeket követelnek. Mivel az ipar egyre inkább átáll az elektromos motorokra, sok cég nagy erőkkel készíti fel munkaerejét a megváltozott körülményekre.

Többek között a Mercedes-Benz és a Cadillac is indított már átképző programot, de alighanem a Volkswagen ötlete az eddigi legeredetibb. Annak érdekében, hogy alkalmazottait felkészítse az elektromos jövőre, a német gyártó együttműködésen alapuló játékokat tervezett. A Volkswagen munkatársaiból álló csapatoknak az a feladatuk, hogy megoldjanak különböző, elektromos és akkumulátoros technológiával kapcsolatos rejtvényeket, miközben áthaladnak a „szabadulószoba” egyes termein. A résztvevők egy, az 1860-as éveket idéző szobából indulnak, hogy eljussanak a modern időkig.

„Ez az egyik építőköve annak a folyamatnak, amellyel a munkavállalókat bevezetjük az e-mobilitás világába” – mondta Gunnar Kilian, a vállalat emberierőforrás-részlegének vezetője. A projekt egyelőre csak a Volkswagen wolfsburgi központjában fut, itt megközelítőleg 22 ezer dolgozónak próbálnak segíteni az elektromos átállásban.

A Volkswagen elektromos ID.3 modellje lesz egyébként az első, amelynek gyártása 2023 második felében kezdődik majd. A vállalat forradalmi Trinity EV projektjét szoftverproblémák miatt átmenetileg felfüggesztették, a Volkswagen várhatóan 2026-ban viszont bevezeti a szintén elektromos ID.Tigurant.

Advertisement

Zöld Közlekedés

400 km-es hatótávval érkezik jövőre az elektromos Mini Cooper

Az újabb elektromos Mini Cooper teljesítménye nagyobb lesz, mint az elődé volt.

Létrehozva:

|

Szerző:

A következő elektromos Mini Cooper az eddigitől eltérően akkumulátorválasztékkal, nagyobb teljesítménnyel és frissített dizájnnal érkezik majd – számol be az okodrive.hu. Az új modell 2024-től lesz kapható. Az autó kétféle, 40 és 54 kilowattórás akkumulátorral fog érkezni, ezek lényegesen nagyobbak, mint a kimenő Mini 32,6 kilowattórás akkumulátora.

A számítások szerint az akkumulátoropciók 300, illetve 400 kilométeres hatótávolságot tesznek lehetővé az Európában szabványos WLTP-tesztciklusokon. A kisebb akkumulátor ugyanazt a 181 lóerős, 135 kilowattos motort fogja meghajtani, mint a jelenlegi modell, a továbbfejlesztett 54 kilowattórás tárolóhoz viszont egy 215 lóerős, 160 kilowattórás motor tartozik majd. A gyártó a jövőben egy még nagyobb teljesítményű John Cooper Works autót is szeretne elkészíteni, hasonló módon, mint korábban a gázüzemű modelleknél. Ez az opció 2025-ben válhat elérhetővé.

A Mini a továbbiakban is fog gázüzemű kocsikat gyártani, de úgy számolnak, hogy 2025-re az elektromos autók teszik majd ki az eladások 50 százalékát szemben a jelenlegi 15 százalékkal. A vállalat már korábban kijelentette, hogy 2030-ra teljesen átáll az elektromos hajtásra, és beszünteti a gázüzemű autók értékesítését. Az utolsó benzines modellt 2025-ben tervezik bemutatni.

A Mini a felfrissített Cooper-dijánról hivatalosan egyelőre nem rántotta le a leplet, a modellt az őszi bemutatóig sárga-fekete álca takarja. 2021 decemberében viszont kiszivárogtak olyan képek, amelyeken a kocsi szerepelt, ezek a fotók komoly külső megjelenési változásokról tanúskodtak. A legdrasztikusabb változást a hátsó lámpák és a nagyobb perem nélküli középső képernyő jelentette.

Persze érdemes hozzátenni, hogy 2021 óta átalakulhatott a modell, vannak azonban árulkodó jelek. Az akkori, Kínában készült felvételeken a fehér Cooperek olyan autók mellett parkoltak, amelyek kinézetre nagyon hasonlítanak a Mini által bemutatott álcázott modellre, ez pedig mégis azt sugallja, hogy nagy meglepetés nem érhet minket.

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!