Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Nagy sikerrel zárult a Julius Meinl Kávé Világnapja alkalmából szervezett akciója

A nagysikerű Kávé világnapja (2022. október 1.) alkalmából szervezett promóciót a Julius Meinl Jane Goodall Alapítvánnyal folytatott globális együttműködése tette teljessé.

Létrehozva:

|

A világszerte népszerű akció keretében, itthon is közel 500 fát ültet a Julius Meinl, aki idén ünnepli 160 éves születésnapját! A kerek évforduló alkalmából rendezett kiállítás a budapesti Szent István kávézóban tekinthető meg 2022. december 31-ig. A Julius Meinl partnereinek és vásárlóinak köszönhetően az idei Kávé Világnapja is igazán emlékezetessé válhatott. A cég 2022-es kampányához országosan közel 70 partner csatlakozott és több, mint 24500 kupont osztottak ki, hogy minél többen élvezhessék a Julius Meinl kávék egyedi zamatát. A Kávé Világnapja alkalmából szervezett promóciót és a Julius Meinl Jane Goodall Intézettel folytatott több éves globális együttműködését egy nagysikerű faültetés koronázta meg a Pilisi Parkerdő területén. Szintén a jeles nap alkalmából a cég 160 évét felölelő kiállítás nyílt a budapesti Szent István kávézóban.

2022. október 1-jén a Kávé Világnapja alkalmából, ha bárki egy Julius Meinl kávét vásárolt, a cég megajándékozta egy 1+1 kuponnal, melynek köszönhetően októberben a Julius Meinl vendége volt egy kávéra, mégpedig barátjával vagy partnerével együtt. Mindezen felül, a Julius Meinl az idei évben is együttműködött a Jane Goodall Intézettel (JGI), ugyanis fák ezreit szeretnék elültetni világszerte azok nevében, akik a Julius Meinl felelősségteljesen előállított kávéját választották. A tervek szerint, az idei és tavalyi akciónak köszönhetően 20 000 elültetett facsemetével ajándékozza meg a Julius Meinl bolygónkat.

Együtt a fővárosi erdőkért

A Julius Meinl Hungary is hisz abban, hogy saját környezetünkben kell megkeresni, hogy mit tehetünk egy zöldebb jövőért. Ezért idén a Pilisi Parkerdő Zrt-vel együttműködve a fővárosi erdők természeti- és klímavédelemi értékeinek megóvását és gyarapítását is támogatta az idei Kávé Világnapja akció keretében. A Hármashatárhegyen Rácz Károly, a Budapesti Erdészet műszaki vezetője, valamint Juracsek Ferenc, kerületvezető erdész segítségével a Julius Meinl lelkes önkéntes csapata őshonos fafajokat ültetett. A jövőben, pedig szintén a Julius Meinl Hungary támogatásával és a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársainak szakmai vezetése mellett további 500 facsemetét ültetnek majd el a Budapesti Erdészet pesti oldalon kezelt erdőterületein.

„Együtt felelősségteljesen cselekedhetünk, hogy a jövő generációi is átélhessék a kávézás tartalmas pillanatait. Sőt! Mindezt úgy tesszük, hogy megduplázzuk elköteleződésünket a fenntarthatóság felé. Míg vendégeink továbbra is élvezhetik a kedvenc Julius Meinl kávéjukat, mi ezután is fenntartható módszerekbe fektetünk be, fenntartható anyagokat használunk és fenntartható folyamatokat fejlesztünk ki, hogy a legjobbat tehessük a bolygónkért.” – mondta Takács Péter a Julius Meinl Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Advertisement

Zöldinfó

Vizes élőhely-rekonstrukciók a Balatonnál

Az elmúlt uniós fejlesztési ciklusban mintegy 38 milliárd forint jutott 100 ezer hektárnyi természeti környezet állapotának megjavítására, amely munka a következő ciklusban a Környezeti és energiahatékonysági operatív program Plusz 42 milliárd forintos keretéből folytatódhat – mondta az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a balatoni vizes élőhely-rekonstrukciók projektzáró ünnepségén csütörtökön Fonyódon.

Létrehozva:

|

Szerző:

Rácz András arra is kitért, hogy az 1400 embert foglalkoztató, tíz magyar nemzeti parkigazgatóság több mint 100 projektet hajtott végre a járvány miatt is elhúzódó, 2014-2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban. A projektek kétharmada klasszikus élőhelyrekonstrukció volt, amely a természetvédelmi munka gerince – fogalmazott. Kiemelte, hogy Magyarország csaknem egyharmadán fennmaradt a természetközeli állapot, amely uniós összehasonlításban jó arány, azonban ezek nem összefüggő területek, így a fenntartásukhoz szükség van a folyamatos beavatkozásokra, élőhelyrekonstrukciókra. Magyarország rendkívül gazdag vizes élőhelyekben, aminek fontos a szerepe van a klímaváltozások hatásainak pufferelésében is – hangsúlyozta.

Beszélt arról is, hogy a természetvédelem mintegy 15 százalékát a kezelési infrastruktúra fenntartása, fejlesztése teszi ki. Ez nem más, mint a védett terültek “fűnyíróinak”, kezelőinek számító 14 ezer őshonos haszonállat tartásának biztosítása. Az államtitkár a nemzeti parkok harmadik legjelentősebb feladatának a bemutatási tevékenységet nevezte. “A magyar ökoturizmus legnagyobb letéteményesei a nemzeti parkok, az ilyen létesítmények mintegy felét, 350-et üzemeltetve” – mondta, arról is beszámolva, hogy ezek a helyszínek évente 1,6 millió regisztrált látogatót vonzanak, és egyre nagyobb az igény az aktív-, így az ökoturizmus iránt. A legtöbb látogatót vonzó, Balaton-felvidéki nemzeti Park az elmúlt uniós fejlesztési ciklusban 17 projektet hajtott végre 6,8 milliárd forint értékben, amelynek részleteiről Puskás Zoltán vezérigazgató számolt be.

A 2017 elején kezdődött, a héten záruló, somogyi és zalai vizes élőhely-rekonstrukciókról szóló projekt eredményeit Rozner György, a nemzeti park egyik projektfelelőse ismertette. A 460 millió forintos projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Ennek keretében négy olyan beruházási helyszínen történtek beavatkozások, beruházások, amelyek védettek, illetve részei az Európai Unió Natura 2000 hálózatának. A feladat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság legértékesebb Somogy és Zala vármegyei láp- és vizes élőhelyeinek rekonstrukciója volt, egyes kiemelt jelentőségű élőhely-típusok kiterjedésének és minőségének javításával, a területen előforduló védett és fokozottan védett növény és állatfajok élőhelyeinek megőrzésével. A beruházás részeként kiépítettek nagyvizek és havária helyzetek kezelését is biztosító vízgazdálkodási rendszereket. Élőhely-rekonstrukció a projektgazda természetvédelmi kezelésében és a magyar állam tulajdonában lévő, mintegy 770 hektár területen történt.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!