Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Új inverterekről rántotta le a leplet a Solplanet

A Kínában Aiswei néven működő Solplanet más országokban, köztük Ausztrliáiában is jelen van.

Létrehozva:

|

A Solplanet az ausztrál Tiszta Energia Tanács jóváhagyására vár egy új, négy eszközből álló, 5 és 12 kilowatt közötti teljesítményű invertercsalád bevezetéséhez, a sorozat legfeljebb 18 kilowattos, tetőre telepített napelemes rendszerhez használható – számol be a PV Magazine. A vállalat állítása szerint az inverterek a teljes rendszer hálózati teljesítményszabályozását biztosítják, és akár 150 százalékos túlméretezést is lehetővé tesznek.

A Kínában Aiswei néven működő vállalat szerint az ASW 5-12k H-T3 invertersorozat négy változatot tartalmaz, 5, 8, 10 és 12 kilowatt teljesítménnyel. A termékcsalád minimálisan 60 wattos egyenáramú bemenettel és széles MPP-feszültségtartománnyal bír.

A falra szerelhető készülékek 545-ször 465-ször 205 milliméteresek és 26 kilogrammosak, hatékonyságuk akár a 98,4 százalékot is elérheti. A maximális bemeneti feszültségük 1100 volt, az MPP feszültségtartományuk pedig 150 és 630 volt között van. A működési hőmérséklettartomány mínusz 25 és plusz 60 Celsius-fok közötti, az inverterek IP66-os védettségűek.

A sorozat a felhasználói élményt helyezi előtérbe a zökkenőmentes beállítási folyamattal, a Solplanet alkalmazáson keresztül történő üzembe helyezéssel és az intelligens munkamódokkal – olvasható a gyártó közleményében. Az ASW 5-12k H-T3 sorozat várhatóan 2024 második negyedévében lesz elérhető Ausztráliában.

A Solplanet nemrégiben vezette be az ASW 45-60K LT-G3 napelemes invertersorozatot, amelyet kifejezetten nagyobb, 67,5 és 90 kilowatt közötti rendszerekhez terveztek. A csoporthoz három inverter tartozik 45, 50 és 60 kilowattos verzióban.

A cég emellett két olyan invertersorozatot is piacra dobott, amelyeket nagyméretű kereskedelmi, ipari és lakossági rendszerekkel lehet kombinálni. Az ASW 75-110K LT sorozat a kereskedelmi és ipari naperőművek igényeit elégíti ki, míg az ASW 25-40K LT-G3 sorozat a nagyobb, úgynevezett wafer méretű napelemes modulok számára alkalmas. Mindegyik termék nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé a napelemes rendszer számára.

Advertisement

Zöld Energia

Függőlegesen is telepíthetünk napelemet a tetőre

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely innovatív és gyorsan telepíthető megoldásokat kínál különböző tetőtípusokra, ellenálló a szélnyomásnak és hóterhelésnek, és 30 év anyaggaranciát nyújt.

Létrehozva:

|

Szerző:

A RAULI terméke ideális olyan tetőkre, amelyek nem képesek ballasztos rendszereket támogatni. A megközelítés számos előnnyel jár a tervezés és telepítés szempontjából, különösen azon tetők esetén, amelyek nem képesek nehezebb, ballasztos rendszereket elbírni. A RAULI FLAT erős kialakításának köszönhetően akár 3,5 kilonewton per négyzetméteres szélnyomásnak is ellenáll. „A RAULI APP kalkulátor külön széllemezek hozzáadását javasolja, ha a körülmények megkövetelik” – mondta Ville Tiainen, a RAULI vezérigazgatója. A panelek vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhetők, függőleges telepítés esetén 20 százalékkal több napelemet lehet egy sorban elhelyezni. Az ilyen elrendezés kevesebb alkatrészt igényel, így a vízszintes telepítéshez képest 15-20 százalékkal csökken az egy napelemre jutó költség. „A projekttervezés a böngészőalapú RAULI APP szoftverrel történik” – tette hozzá Tiainen. A szakértő szerint a kalkulátor megmondja az alkatrészek számát, a rendszer súlyát és a termékek szénlábnyomát, emellett gyártási becslést is ad.

A RAULI segítségével a kelet-nyugati irányú telepítés ugyanazokkal az összetevőkkel végezhető el, mint a déli irányú. A RAULI FLAT rendszer szerkezete a panelek alatti vízszintes sínrendszerre épül, amely teleszkóposan működik, így nem kell levágni, és a sínrendszer rögzítéséhez nincs szükség csavarokra vagy anyákra. A sínek segítségével a függőlegesen telepített napelemek a hó ellen éppen a megfelelő ponton kapnak támasztékot, további megerősítést nem igényelnek.

A rendszer szabványos hóterhelhetősége 5 kilonewton, de a rögzítőlemezek távolságának csökkentésével akár 4,75 kilonewton per négyzetméter is elérhető, így a rendszer jól alkalmazható északi körülmények között is. Az alkatrészek skandináv acélból készülnek, felületkezelésük tűzihorganyzás, Galfan és ütésálló porfesték. A RAULI FLAT 30 év anyaggaranciával rendelkezik, akár C3 éghajlati kitettségi osztályig.

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely mögött napelem-telepítőkből és tetőfedő szakemberekből álló csapat áll. A vállalat termékeit a telepítés gyorsaságát szem előtt tartva tervezték a szerelőktől a szerelőknek mentalitást követve. A cég termékei számos olyan innovációval büszkélkedhetnek, amelyek más rendszerekben nem találhatók meg. A RAULI termékválasztékában fellelhetők a ferde tetőkre (RAULI BLACK), homlokzati berendezésekre (RAULI WALL) és lapos tetőkre (RAULI FLAT) szánt megoldások. A termékeket Észak-Európában gyártják helyi nyersanyagokból, biztosítva, hogy a rendszer ellenálljon még a helyi, zord körülményeknek is. A RAULI kínálata egész Európában, így Magyarországon is elérhető, a gyártó sikeres nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően több díjat is elnyert.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!