Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Új kerékpáros útvonalak épülnek Kőbányán

Jelentős közlekedési fejlesztések kezdődtek a főváros X. kerületében: kiépülnek Kőbánya kerékpárút-hálózatának hiányzó szakaszai – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Azt írták, hogy az építési munkák elkezdődtek és előreláthatólag idén nyáron be is fejeződnek. A projekt a kőbányai Kolozsvári utca-Korponai utca-Vaspálya utca-Gyömrői út-Sibrik Miklós út-Mádi utca által határolt területet fedi le. Hozzátették: a kőbányai kerékpárút-hálózat hiányzó szakaszainak megépítésével gyors és biztonságos kapcsolatok jönnek létre a kerületen belül. A jelentősebb közlekedési csomópontok, mint a Szent László tér és a zöldövezetek – például az Óhegy park – rövidebb idő alatt lesznek elérhetők. A fejlesztés részeként több egyirányú utcán kétirányú kerékpáros-közlekedésre lesz mód, és bővül a forgalomcsillapított övezetek száma.

A beruházás során a BKK kerékpársávokat alakít ki a Gitár utcában és a Kőér utcában a Gyömrői út és a Sörgyár utca közötti szakaszon; kerékpáros vasúti átjárót létesít a Kőér utca-Gyömrői út csomópontban; kerékpársávot alakít ki a Harmat utcában; kerékpárutat alakít ki a Kőrösi Csoma Sándor út két oldalán a Halom utca és a Harmat utca közötti szakaszon; a kerékpározás támogatását segítő forgalomtechnikát készít a Korponai utca-Kolozsvári utca-Kőrösi Csoma Sándor út által határolt területen és az Óhegy park környezetében.

A fejlesztés részeként forgalomcsillapított övezeteket alakítanak ki; egyirányú utcákat nyitnak meg a kétirányú kerékpáros-forgalomnak, valamint automata kerékpárosforgalom-számláló berendezéseket telepítenek a Gyömrői úti vasúti átjáróban és a Kőrösi Csoma Sándor úton. A kőbányai beruházás egy nagyobb fejlesztési program része. A XV. kerületben, Kispesten és Pesterzsébeten már tart a kivitelezés. Az Európai Unió támogatásával a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban 8,22 milliárd forint jut arra, hogy kerékpárosbaráttá alakítsák a fővárosi úthálózat bizonyos részeit. A BKK a X. kerületben ebből 1,088 milliárd forint támogatást használhat fel – ismertették a közleményben.

Zöld Közlekedés

Hidrogénhajtású kukásautót tesztelnek Bécsben

A Duna-szigeten kezdték el tesztelni az osztrák főváros első hidrogénhajtású hulladékgyűjtő járművét.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az elektromos kukásautóhoz képest kétszer akkora távot tud megtenni és gyorsabb a tankolása is. Mindkét haszongépjármű-típus tesztjét tudományosan követik. Melyik a jobb – az elektromos vagy a hidrogénhajtású? – a kérdés nem csak a személyautóknál, de a nehézgépjárműveknél is aktuális. Hogy választ kapjon a kérdésre, az osztrák főváros a meglévő két elektromos kukásautó mellett a napokban egy hidrogénhajtású hulladékgyűjtő jármű tesztjét is megkezdte. A forradalmi kukásautó a Duna-szigetet járja, és a kommunális hulladék valamint a sárga kukák ürítését végzik vele. A csupán prototípusként létező jármű egyik előnye – az alváz a Mercedestől, a felépítmény a Stummertől van –, hogy a vezetőfülke alacsonyan van, így a sofőr pontosan látja, van-e gyalogos, biciklis az induló jármű előtt. Különösen fontos szempont ez, mivel a Duna-sziget a bécsiek egyik kedvelt pihenőhelye, ahova sokan járnak sétálni, biciklizni, futni.

A 85 kilowattórás akkumulátort menet közben két, egyenként 30 kilowattos üzemanyagcella tölti. Nemcsak a jármű meghajtása, de a hulladékgyűjtő edények kiürítése és a hulladék tömörítése is elektromosan zajlik. A 17 tonna önsúlyú jármű 23 köbméternyi szemetet tud begyűjteni és körülbelül 160 kilométer a gyűjtőjárata hossza. Ezzel kétszer akkora területet tud ellátni, mint a Bécsi Köztisztasági Vállalat elektromos kukásautója és gyorsabb a tankolása is. A hidrogénhajtású kukásautó egy dízeles járművet váltott le, így sokkal csendesebb, tisztább és biztonságosabb, mint hagyományos elődje. Tankolni a Wien Energie Floridsdorfban található hidrogénkútjához jár, ahol zöldhidrogénnel töltik fel.

A tesztüzemet a Bécsi Műszaki Egyetem követi nyomon, hogy a végén eldönthessék, az elektromos vagy a hidrogénhajtású kukásautó praktikusabb-e Bécs számára. Vizsgálják a járművek és az akkumulátorok viselkedését küldönböző hőmérsékleteknél, különböző távokon illetve különböző típusú hulladékok esetén. Az osztrák főváros célja, hogy lehetőség szerint már 2030 előtt klímasemlegesre cserélje a város 3.100 járműből álló járműparkját. Az alternatív hajtású járművekre váltás különösen a haszon- és nehézgépjárművek esetén jelent nagy kihívást.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!