Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

A finn Rauli cég napelemes tartószerkezet kalkulátort fejlesztett cégek számára

Létrehozva:

|

A napelemek telepítése kivitelezői oldalon nem mindig könnyű, az egyik nagy kihívást a tartószerkezet rögzítése, kiépítése okozza. Ebben segíthetnek a finn Rauli termékei: a cég kifejezetten egyszerűen felszerelhető konzolokat gyárt a panelek számára. A tartószerkezetek nemcsak a szakemberek számára hasznosak, hanem tartósságukkal, biztonságosságukkal és megjelenésükkel az ügyfelek tetszését is elnyerik. A Rauli termékei ma már Európa-szerte, többek között Magyarországon is kaphatóak. A vállalat innovatív megoldásai jelentősen felgyorsíthatják a panelek telepítését, a cégnél pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy még tovább bővítsék a kínálatot, így egyszerűsítve le a beruházások megvalósítását. A fejlesztések egyik legújabb lépéseként a Rauli 2023-ban mutatta be a Rauli APP-ot, amelyet kifejezetten telepítők számára hoztak létre a hatékonyság növelése érdekében. A kalkulátor segítségével a szakemberek még gyorsabban dolgozhatnak, javítva az ügyfélélményt.

A Rauli termékei átfogó terhelési teszteken estek át, igen ellenállóak az Európában tapasztalható időjárási viszonyokkal szemben, még az erős szelekkel és a komolyabb hóterheléssel is megbirkóznak. Ennek ellenére fontos, hogy a telepítés előtt a szakértők pontosan felmérjék, milyen típusú rendszerre van szükség, már csak költséghatékonyság szempontjából is. Ebben jelent komoly segítséget a Rauli APP: az alkalmazás képes felmérni a helyi szabványokat, a koordináta alapú szél- és hóterhelési adatokat, majd ezen információkat felhasználva meghatározza, mennyi elem kell ahhoz, hogy az adott területen biztonságos és stabil legyen a tervezett szerkezet.

Rauli APP napelemes tartószerkezet kalkulátor

A problémamentes telepítést támogató Rauli APP kiváló eszköz a kiskereskedők számára, az alkalmazásban az érintett helyszín külső méretei is ellenőrizhetőek. A kalkulátor révén átfogó jelentés is készíthető az ügyfél számára, ebben az alkatrészek mennyisége mellett a szél- és hóterhelés alapját jelentő szabványokat is ismertetni lehet. Igény szerint természetesen a telepítés komolyabb terheléssel is kiépíthető, ezzel tovább mérsékelhető a tetőszerkezetre és cserepekre nehezedő nyomás.

Zöld Energia

Ezeknek a hőszivattyúknak a leghidegebb napok sem okoznak gondot

Egy új, az Egyesült Királyságban elvégzett vizsgálat cáfolja, hogy a hőszivattyúk a nagy hidegben nem hatékonyak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energy Systems Catapult nonprofit zöld technológiai és innovációs központ közzétette a 2020 novembere és 2022 augusztusa közötti, az Egyesült Királyságban működő levegő forrású hőszivattyúk helyszíni megfigyelésének adatait – számol be a PV Magazine. Az információk azt mutatják, hogy a hőszivattyúk háromszor hatékonyabbak, mint a gázkazánok, és hogy a hideg napokon berendezéseknél a teljesítménytényező (COP) mediánja 2,44, míg egész évben 2,80. Az eredmények azt is igazolták, hogy a külső levegőforrást hasznosító rendszerek alacsonyabb hőmérséklet mellett is hatékonyak.

„Az adatok közzétételével végre megdönthetjük azt a nézetet, hogy a hőszivattyúk nem működnek hideg időben, és hogy üzemelésük nem hatékony” – mondta Marc Brown, az Energy Systems Catapult ideiglenes üzleti vezetője. „Éppen az ellenkezőjét tapasztaltuk. Háromszor hatékonyabbak, mint a gázkazánok, és hideg időjárási körülmények között is jól működnek” – tette hozzá.

Az Egyesült Királyság Energiabiztonsági és Nettó Zéró Minisztériuma által támogatott projektben 742 hőszivattyút telepítettek, az érintett otthonok közül a legkorábbi 1919-ben épült. A berendezések teljesítményét 2020 novembere és 2022 augusztusa között monitorozták, az eredmények pedig rávilágítottak, hogy jelentősen javult a levegő alapú hőszivattyúk működése egy 2011-2014 között futó, hasonló projekt óta. Az új adatok azt is felfedték, hogy eltérések adódhatnak a teljesítményben az egyes modellek között.

Ami az üzemi áramlási hőmérsékletet illeti, a 65 Celsius-fok feletti hőmérsékletet elérő hőszivattyúk szezonális COP-értékének mediánja 2,89 és 2,92 között alakult, míg az alacsony üzemi hőmérsékletű hőszivattyúknál 2,74 és 2,94 között mozgott. A jelentés szerint azonban a 65 Celsius-fok feletti üzemelés nem túl gyakori.

A projekt során a hőszivattyúk teljesítményét az év leghidegebb napjain is elemezték, amikor a külső átlaghőmérséklet -5,8 és 2 Celsius-fok között változott. A COP-ot minden egyes hideg napra kiszámították, az átlag 2,44 volt. Az Energy Systems Catapult szerint mindez igazolja, hogy a hőszivattyúk jól üzemelnek különböző épületekben, még igen alacsony hőmérsékleten is.

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!