Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Elektromos autók: a kérdések, amelyek mindenkiben megfogalmazódnak

Tényleg csökken az elektromos autók hatótávja a hidegben?

Létrehozva:

|

Az elektromos autók egyre népszerűbb választásnak számítanak hazánkban is, hiszen nemcsak környezetbarát, hanem egyre inkább megtérülő megoldást jelentenek a benzines és dízeles modellekhez képest. Ennek ellenére a potenciális tulajokban még mindig rengeteg a kérdőjel a technológiával kapcsolatban. A Car and Driver olvasói üzenetek alapján válaszolt meg néhány gyakori kérdést.

A hideg idő csökkenti az autó hatékonyságát és teljesítményét?

Nem kérdés, hogy a hideg idő hat az elektromos kocsik hatékonyságára és teljesítményére, ami a gyorsulást és a hatótávolságot is befolyásolja. A hideg lényegében az akkumulátor kémiájára hat, ily módon kevesebb energia jut a meghajtásra. Emellett a szélsőségesen hidegben, illetve melegben elfogyasztott, az akkumulátor hőszabályzó rendszerének működtetéséhez felhasznált energia szintén csökkenti a hatékonyságot. Az utastér hűtése vagy fűtése további energiát vonhat el, amelyet egyébként hajtásra lehetne fordítani. Mindez azt eredményezi, hogy hidegben ténylegesen mérséklődik az egy töltéssel levezethető távolság. A csökkenést természetesen több tényező is befolyásolja a konkrét hőmérsékleti értéktől a klímabeállításokig. A visszaesés nagyjából 20-30 százalékos lehet.

Nem csökken az akkumulátorok élettartama úgy, mint az okostelefonok esetében?

Tény, hogy az e-autókban gyakran használnak lítium-ion akkumulátorokat, éppen azt az alaptechnológiát, amelyet a laptopokban, okostelefonokban és más elektromos eszközökben. A járművek esetében ugyanakkor jóval tovább használhatóak maradnak. Az elektromos modelleknél az akkumulátor sosem merül le teljesen, illetve sosem töltődik fel maximálisan, ez pedig jelentősen növeli az élettartamot. Sok új kocsi esetében eleve 8-10 éves garancia jár az akkumulátorra 160-241 ezer kilométeres használat mellett.

Advertisement

Lesz valaha egész nap töltés nélkül vezethető e-autó?

Az elektromos modelleknél gyakran merül fel a hatótáv problémája. Tény, hogy az ilyen kocsikat nem lehet egyetlen töltéssel egy napon át 800-1100 kilométeren vezetni, de hasonló távolság töltés nélkül sok hagyományos kocsival sem tehető meg. Az igazán nagy hatótávra valószínűleg még éveket kell várni. Egyáltalán nem lehetetlen ugyanakkor, hogy az akkumulátor-technológia fejlődésének köszönhetően idővel akár egész nap kocsikázhatunk majd egyetlen töltéssel.

Tényleg kisebb az elektromos modellek kibocsátása?

A kérdés meglehetősen komplex. Bár egy benzin- vagy dízelmotor kibocsátása önmagában össze sem hasonlítható egy elektromos motoréval, nagyon nem mindegy, hogy utóbbi fogyasztó esetében az áramot miként is hozzák létre. Szerencsére napjainkban egyre inkább terjednek a zöld megoldások a villamosenergia-termelésben. Fontos tényező továbbá, hogy magát a járművet, illetve annak alkatrészeit miként készítik el. Sokan tudják, hogy az akkumulátorok és elektromos motorok előállítása szennyezőbb, mint a hagyományos járműveké. A vizsgálatok alapján ugyanakkor a gyártásnál jelentkező kibocsátás idővel megfordul, így az e-modellek összességében jóval környezetbarátabb választásnak számítanak.

Lemerül egy elektromos autó, ha ki van kapcsolva?

Advertisement

Minden akkumulátorra igaz, hogy merül. Ez az elektromos autók esetében sincs másként, a rendszer extrém környezetben ráadásul energiát használ arra, hogy biztonságos hőmérsékleten tartsa az akkumulátort. Az újabb lítium-ion eszközök szerencsére már jóval hatékonyabban tudják megtartani töltöttségüket, a fejlődés pedig ezen a területen is folyamatos.

Biztonságos áradásban vezetni egy e-autót?

Mindegy, hogy elektromos modellről vagy hagyományos járműről van szó, elárasztott területen általában nem biztonságos áthaladni. Az e-autókban komoly védelmet építenek ki, hogy csökkentsék az áramütés esélyét, és az alkatrészek megóvása érdekében is bevezetnek különböző intézkedéseket. A legjobb persze az, ha az ember kerüli a mély vizet.

Miként hat a téli fűtés a jármű hatótávjára?

A probléma rendkívül komplex, nagyon sok faktortól, köztük a külső hőmérséklettől, a fűtés hőmérsékletétől, illetve a modelltől függ. A Car and Driver saját, Tesla Model 3-mal végzett tesztje alapján a fűtés valóban jelentősen hat a hatótávra és teljesítményre, persze tényleg nem mindegy, hogy az ember milyen autót vezet.

Advertisement

Mikor lesznek megfizethetőek az elektromos autók?

Minden azon múlik, hogy az ember mit talál megfizethetőnek. Bár sok e-modell a hagyományos autókhoz képest drágább, a különbség egyre csökken, a töltés költsége, valamint a szervizdíj ráadásul sokkal alacsonyabb. Ily módon, hosszabb távon valójában már most megfizethetőbb lehet egy elektromos kocsi használata, mintha benzines vagy dízeles jármű mellett döntenénk.

Zöld Közlekedés

Megéri-e 2022 végén villanyautózni Magyarországon?

Amikor az energiahelyzet nyomán a rezsicsökkentés szigorításra került, sokan kezdték el találgatni, hogy vajon továbbra is megéri-e elektromos autót használni?

Létrehozva:

|

Szerző:

Az ársapka eltörlését követően a Jövő Mobilitása Szövetség szakértői kiszámolták, hogy bár drágult az áram, de még mindig jobban megéri e-autózni, mint hagyományos üzemanyagokat használni. De lássuk, hogy számok szintjén mit is jelent ez! Vegyünk alapul egy Magyarországon átlagos korú, azaz 15 éves autót, melynek átlagfogyasztása 100 kilométeren 8,27 liter. Az üzemanyag-ársapka eltörlése után 100 kilométert benzines autóval 5100 forintért, míg dízelüzemű gépkocsival 5780 forintért tudunk megtenni. Elektromos autózás esetén 17 kWh átlagfogyasztást számolhatunk 100 kilométernyi út megtételére, aminek költsége szintén eltérő árakon számolható: ha valaki belefér a rezsicsökkentett keretbe, akkor a villanyautózás 660 forintba kerül neki 100 kilométerenként. Piaci áron számolva ugyanez 1190 forint lenne, írja az ökodrive.hu.

Természetesen nem csak otthon, hanem nyilvános töltőn is sokan vesznek fel energiát, gyorstöltőn átlagosan 2320 forintba, míg villámtöltőn 3230 forintba kerül 100 kilométernyi energia töltése. A Jövő Mobilitása szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy jelentős különbségek tapasztalhatók az egyes szolgáltatók és oszlopok által kínált töltési lehetőségek árai között, például regisztrációval, előfizetéssel vagy pénzfeltöltéssel jelentős megtakarítás érthető el a nyilvános töltők használata esetén.

Ebből következően a legdrágább elektromos töltési mód is kedvezőbb áron érhető el villanyautóval való közlekedés esetén, nem beszélve arról, hogy az árak közötti olló mekkorára nyílt az üzemanyag-ársapkák eltörlése után. Így körülbelül másfél liter benzin ellenértékéből 100 kilométert lehet megtenni még akkor is, ha emelt árat fizetünk az otthoni áramért – mondják a Jövő Mobilitása Szövetség szakértői. Nem beszélve arról, hogy bevásárlóközpontok és élelmiszerüzletek parkolóiban még mindig elérhetőek az ingyenes töltési lehetőségek, valamint hogy ha napelemes rendszerrel rendelkezünk, akkor tovább csökkenthetők az otthontöltés költségei.

A Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint folyamatosan nő itthon az elektromos autók száma, egyre kedveltebb az autózásnak ez a formája: a legfrissebb adatok szerint 2022. október végén a teljes gépkocsi állomány 0,79%-a volt tisztán elektromos, ami összesen 32 596 autót jelent. Ez arány 2020 azonos időszakában még csak 0,29, míg 2021-ben 0,47 százalék volt, tehát a villanyautók térnyerése dinamikus itthon. Az elektromos autók számának növekedésével párhuzamosan természetesen az azt kiszolgáló infrastruktúra is nő: a tavalyi évhez képest 25 százalékkal nőtt a nyilvánosan elérhető töltőállomások száma, így az idei év első negyedévének végére már 2031 darabot tartottak nyilván országszerte – ez 2020-hoz viszonyítva azt jelenti, hogy közel duplájára nőtt a számuk.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!