Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Elkészült a Hummer első elektromos városi terepjárója

A Hummer elektromos pickupja és városi terepjárója iránt egyaránt óriási az érdeklődés.

Létrehozva:

|

Megkezdte a General Motors a régóta várt 2024 GMC Hummer elektromos utcai terepjáró gyártását detroiti-hamtramcki üzemében – számol be az Inside EVs. Az első darabot egy aukción értékesítették mintegy 500 ezer dollárért, azaz nagyjából 179 millió forintért. A befolyt összeget egy nonprofit szervezetnek, a Tread Lightly!-nak ajánlották fel, amely programok révén népszerűsíti a szabadtéri kikapcsolódást. A csoport a pénzt ösvények helyreállítására és a szabadtéri etika megismertetésére fogja fordítani.

Az első egységeket január 30-án kezdték el összeszerelni, az amerikai vállalat tájékoztatása szerint az ügyfelek az első negyedév végén kezdhetik el átvenni korábban megrendelt járműveiket. A teljesen elektromos városi terepjáró a Hummer pickup változata mellett készül ugyanabban a létesítményben, mint ahol a közelgő Chevrolet Silverado és a GMC Sierra elektromos autókat is gyártják majd. Ezen modellek ugyanazon az Ultium platformon alapulnak, mint a Hummer.

A GMC és a Buick Global alelnöke, Duncan Aldred egy üzleti kerekasztal-beszélgetésen kifejtette, hogy 2023 második felére jelentősen fokozni tervezik a termelést, de a konkrét értékesítési dátumokról vagy gyártási számokról nem beszélt. A cég korábban bejelentette, hogy több mint 90 ezer előrendelés érkezett be az elektromos Hummer pickup és városi terepjáró változatára, Aldred szerint ebből nagyjából 50-60 százalék a pickupra vonatkozik. „Úgy gondolom, hogy ez jelenleg a világ legkeresettebb járműve” – mondta Aldred, aki szerint valóban remek járműről van szó. A General Motors 2021 végén indította el az elektromos pickup gyártását, 2022-ig azonban csak valamivel több mint 850 egységet szállítottak le.

A 2024 GMC Hummer elektromos utcai terepjáróhoz három elektromos motor tartozik. A rendszer összkerékhajtású, és akár 830 lóerőre is képes, így a teljesen elektromos autó nagyjából 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer per órára. A modell megközelítőleg 22 centiméterrel rövidebb a pickupnál, és többek között egyenáramú gyorstöltésre is képes – 800 volton akár 300 kilowattig.

Zöld Közlekedés

Volvo: a tisztább és biztonságosabb városi közlekedésre optimalizálva

A Volvo Trucks bemutatja első olyan teherautó-modelljét, amelyet kizárólag elektromos hajtással dobnak piacra.

Létrehozva:

|

Szerző:

A nehéz rakományok szállítására is alkalmas, és a sofőr számára kiemelkedő kilátást kínáló FM Low Entry egy elektromos teherautó, amelyet a biztonságos és hatékony városi közlekedésre optimalizáltak. Ahogyan egyre több város törekszik a károsanyag-kibocsátási szintek csökkentésével a városi környezet javítására, az olyan nulla károsanyag-kibocsátású teherautók iránti kereslet is gyorsan növekszik, amelyek megfelelnek ezeknek az új vásárlói követelményeknek. A Volvo Trucks elektromosteherautó-kínálatának legújabb eleme – a Volvo FM Low Entry – egy nehézkategóriás tehergépjármű, amelyet kifejezetten a városi területeken a különféle szállítási feladatok ellátására fejlesztettek ki. Ez egyben a Volvo Trucks első olyan modellje, amely csak elektromos hajtással kerül a piacra.

„A lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású Volvo FM Low Entry nagyszerűen kiegészíti az elektromos termékpalettánkat, kiválóan alkalmas városi közlekedésre, és a járművezetőt szem előtt tartva terveztük. Erőteljes, mégis könnyen vezethető és egyszerű manőverezhetőséget kínál. Az új Volvo FM Low Entry tökéletesen összecseng az elektromos kínálatunk bővítésére irányuló törekvéseinkkel, így még több ügyfelünk számára teszi lehetővé, hogy csökkentse szén-dioxid-kibocsátását” – fejti ki Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Ötcsillagos Direct Vision Standard minősítés

Az alacsony vezetési pozíció tökéletes kilátást kínál a sofőrnek, aki így a környezetét is kényelmesen szemmel tarthatja. Az FM Low Entry ezen jellemzőjével ötcsillagos minősítést szerzett a London régiójában érvénybe lépő, és a nehézgépjárműveket minősítő Direct Vision Standard szabályrendszerében, amely 2024 negyedik negyedévében lép hatályba.*

A Volvo FM Low Entry rendkívül sokoldalú, és könnyen hozzáigazítható az olyan szállítási feladatok speciális követelményeihez, mint például a hulladékkezelés, az áruterítés és az építkezési munkálatok.

Advertisement

A most bemutatott új modell a Volvo jól ismert FM termékére épül. A tágas fülke alacsonyabbra és előrébb került, az alacsony lépcső és a lapos padló pedig megkönnyíti a fülkébe történő be- és kiszállást. Ezek a tervezési jellemzők ergonomikus, kényelmes és hatékony munkakörnyezetet teremtenek a sofőrök számára a forgalmas városi környezetben. Az új FM Low Entry modell kezdetben Európában, valamint Törökországban, Ausztráliában és Dél-Koreában kerül piacra. Az értékesítés 2024 első negyedévében, a gyártás pedig 2024 második negyedévében indul.

Nyolc elektromos teherautó-modell

Ezzel az új, tisztán elektromos városi teherautóval a Volvo világszerte immár összesen nyolc elektromos teherautó-modellt kínál. 2019-ben a Volvo Trucks lett az első globális gyártó, amely megkezdte a nehéz elektromos tehergépkocsik sorozatgyártását, és a vállalat célja, hogy 2030-ra az új Volvo teherautók globális értékesítésének 50%-a elektromos legyen.

A Volvo FM Low Entry fő jellemzői:

 • A kilátás (a sztenderd specifikációval) megfelel a Londoni Közlekedési Hivatal Direct Vision Standard szabványának.
 • A teherautó Volvo Dinamikus Kormányzás (VDS) rendszerrel van felszerelve a könnyű kormányzás és a vibráció csökkentése érdekében.
 • Háromféle ülésopció áll rendelkezésre: sofőrülés plusz 0, 1 vagy 3 utas. A 3 utasülés a vezetőfülke hátsó részén helyezkedik el, így a sofőr nem látja őket. Ez minimalizálja a holtteret, és a kiváló kilátáshoz is hozzájárul.
 • A számos ergonómiai jellemző közé tartozik az alacsony fellépő, a lapos padló és a jól elhelyezett kapaszkodók a könnyű és biztonságos be- és kiszálláshoz.
 • A teherautó elérhető a Volvo új kamerás monitorrendszerével.
 • Két fülkeméret érhető el: Hálófülke (belmagasság 1575 mm) és Globetrotter fülke (belmagasság 1945 mm).
 • Rendelkezésre álló tengelykialakítások: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4
 • Megengedett szerelvényössztömeg: 19–32 tonna
 • Motor: 330 kWh
 • Akkumulátor: 360 kWh (4 akkumulátor)
 • Hatótávolság: 200 km-ig (a hatótáv több paramétertől is függ, mint például a terhelés, a vezetési stílus, a vezetési ciklus, a domborzat, a hőmérséklet, stb.)
 • Töltés: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
 • Tengelytáv: 3900–6000 mm

Forrás: Volvo Trucks Hungary

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!