Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Íme a Hummer elektromos kerékpárja

Akárcsak a már-már legendás terepjárók, az új Hammer e-bicikli is brutálisan erős.

Létrehozva:

|

A Hummer terepjáróihoz tökéletesen passzoló elektromos bicikli már előrendelhető – olvasható az Ökodrive oldalán. Vaskos kerekeivel és lenyűgöző teljesítményével a Hummer elektromos biciklije éppen olyan lett, mint amit elvárnánk a gyártótól. Összkerék-meghajtás, robosztus megjelenés, elképesztő erő: a Hummer e-biciklije éppen olyan, mint híres terepjárói.

Lerántotta a leplet a GMC a Hummer EV-ről – számol be az InsideEVs. Az extravagáns modell hihetetlen méretű, technológiái pedig valódi szuperterepjáróvá teszik. A gigantikus elektromos kocsi mellett a GMC a Recon Power Bikesszal együttműködve egy új, limitált szériás e-biciklit is létrehozott. A Hummer EV All-Wheel-Drive e-Bike egy összkerékhajtású elektromos kerékpár.

Maga a koncepció nem újdonság, a biciklik és a motorok világában egyaránt előálltak már összkerékhajtású modellekkel, igaz, egyik terv sem vált be igazán. A probléma az, hogy nincs valójában szükség összkerék-meghajtású kerékpárokra. A Hummer esetében ugyanakkor nem mindig a ráció a szempont, az új elektromos terepjáró például 112 500 dollárba, azaz nagyjából 44 millió forintba kerül.

A Hummer EV összkerékhajtású e-bike keményfaros vázzal rendelkezik, és vaskos abroncsokon gurul. A meghajtásért egy pár Bafang agymotor felel. Összességében a kerékpár maximális fojtószelep-használat mellett 2,4 kilowatt teljesítményre képes, mindkét motor állandó teljesítménye 750 watt, csúcsteljesítményük pedig 1200 watt. A nagy erő ellenére az elektromos kerékpárokra vonatkozó jogszabályok miatt ezen termék működtetését is korlátozzák, az Egyesült Államokban például legfeljebb 45 kilométer per órás sebesség érhető el. A motorokat egy 1 kilowattórás akkumulátor táplálja, amely levehető, hogy a kerékpáron kívül is tölthesse a felhasználó.

A bicikliben több energiamód is elérhető, ez lehetővé teszi, hogy a teljesítmény a tulajdonos igényeihez igazodjon. Aktiválható például külön-külön az első, illetve a hátsó motor is, de természetesen mindkettő egyszerre is használható. A biciklihez két négydugattyús hidraulikus tárcsafék tartozik, amelyek szükség esetén segítik a lassítást. A vaskos abroncsoknak és az első felfüggesztési villának köszönhetően a tekerés viszonylag kényelmes.

Advertisement

A modell 3999 dollárba, vagyis megközelítőleg 1,5 millió dollárba kerül, ami annyira nem is kiugró ár az elektromos kerékpárok között. A termék egyelőre online rendelhető elő, az üzletekbe még nem érkezett meg.

Zöld Közlekedés

A Lamborghini is átáll az elektromosságra

A Lamborghini is érzi a változó időket, 2029-re elkészülhet az Urus Super elektromos verziója.

Létrehozva:

|

Szerző:

Teljesen elektromos változatot kap a Lamborghini legkelendőbb modellje, az Urus Super utcai terepjáró – számol be az Electrek. A sportmárka vezérigazgatója, Stephan Winkelmann megerősítette, hogy az évtized végére megérkezik az elektromos Lamborghini Urus. A Lamborghini márka a vezetési élmény fokozásának és a tökéletes autó megtalálásának céljával született meg. Az autóipar ugyanakkor jelentősen megváltozott, mióta Ferruccio Lamborghini 1963-ban bemutatta első modelljét, a 350 GTV-t. Bár a tulajdonosváltások dacára a Lamborghini hű maradt a gyökereihez, és neve már-már legendássá vált, igazodni kell a modern időkhöz.

A Lamborghini a hagyományos sportautói felöl mára kissé elmozdult, a gyakorlati hasznosság egyre inkább előtérbe kerül. A cég 2017-ben mutatta be a Lamborghini Urust, amely egy sportautó lelkét ötvözi egy SUV funkcionalitásával. A modell az elmúlt két évben eladási rekordokat döntött, eközben viszont az elektromos szempontok kerültek az előtérbe. Az elmúlt években egyre több vállalat mozdult el az elektromos autók irányában, köztük olyan ikonikus, a teljesítményre különösen érzékeny márkák, mint a Bentley. Az idei évtől a gyártó a hibridekre és a plug-in hibridekre összpontosít, miközben az első teljesen elektromos jármű felé halad. A márka 1,8 milliárd dollárt fog elkölteni az elkövetkező négy évben arra, hogy 2024-ig több népszerű modellt, így az Urust is plug-in hibriddé alakítsa. Az első teljesen elektromos modell, egy kétajtós, nagyobb hasmagasságú autó 2028-ban kerül majd piacra. A márka első elektromos autóját 2029-ben egy elektromos Urus modell fogja követni. Winkelmann szerint a vállalat első két elektromos járműve 80 százalékkal segít csökkenteni a károsanyag-kibocsátást. Az évtized végéig a Lamborghini 2023-ra az Aventador hibridjét, majd 2024-re a Huracan és az Urus plug-in hibridjét készíti el.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!