Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Új elektromos autó a BMW-nél

Létrehozva:

|

A bajor autógyár, a BMW már eddig sem tétlenkedett az elektromos autók fejlesztésében. Remek piaci adatokkal bír és még a német világmárkát is meglepte az, hogy milyen népszerű lett az első elektromos meghajtású modelljük a BMWi3.

A siker további fejlesztésekre sarkallta a német autógyártót:. Nagy erőkkel dolgoznak a gyár szakemberei egy újabb modell kialakításán, írja az alternativenergia.hu. A kasszasiker reményében az elmúlt hónapokban több híradás jelent meg arról, hogy szándékukban áll megerősíteni helyzetüket az elektromos járművek piacán. A gyár vezetősége szembesült a nagy kereslettel, ami természetesen felgyorsította az új fejlesztéseket, ösztönzővé tette a konstruktőrök munkáját. Új mérnöki csoportok alakultak, bővítették a kapacitást.

Mindezek tükrében biztosra vehető, hogy a BMW a közeljövőben egy új elektromos autót fog a piacon bemutatni. Az illetékesek máris regisztrálták az i5 nevet viselő “ifjú” modellt. A nagyközönség előtt az új szedán a tervek szerint 2016-ban mutatja meg magát az autómustrákon. Az i5 esetében a fejlesztési idő alaposan lecsökken, mivel a BMW már rendelkezik kellő tapasztalattal és eszközhálózattal egy ilyen autó gyártásához. Az i5 valamivel nagyobb, komplexebb, hatékonyabb és erősebb lesz, mint az i3.

forrás: alternativenergia.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Erősödik a Kia az európai személyautó-piacon

Erősödik a Kia az európai autópiacon: eladásai 7,9 százalékkal bővültek tavaly 2021-hez képest, amit a dél-koreai autógyártó jelentős mértékben a villamosított hajtású modellek kínálatának tulajdonít – tájékoztatta a Kia Hungary az MTI-t.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatokat idézve ismertették: a márka 542 423 autót értékesített a személyautók európai piacán 2022-ben. Ezzel részesedése rekordnagyságúra, 4,8 százalékra emelkedett az előző évi 4,3 százaléktól. Az európai személyautópiac 4,1 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban – jegyezték meg. A Kia villamosított modelljei iránt nagyban emelkedett a kereslet tavaly, az Európában eladott járművek 30,9 százaléka, 176 149 autó volt elektromos meghajtású – közölték.

A Kia Hungary tájékoztatása szerint a magyarországi személyautópiacon a márkakereskedők 8500 új autót értékesítettek  2022-ben, amellyel a márka piaci részesdése 7,3 százalékos lett. Elektromos autóból 524-et helyeztek forgalomba, ezzel a Kia a második legerősebb márka a szegmensben. A közlemény szerint 2023-ban a Kia felgyorsítja vásárlócentrikus stratégiáinak alkalmazását, amelyek által az okos mobilitási megoldások területén vezető szolgáltatóvá kíván válni.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!