Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

5 energiatermelő ruha

Létrehozva:

|

Ezen a nyáron rengeteg ruhát mutattak be, melyek napenergiát gyűjtenek, amit felhasználhatunk például a telefonunk töltésére is. Szóval legközelebb, ha elindulsz napozni, mindenképpen ilyen solar bikinit vegyél fel, hogy aztán tölthesd az összegyűjtött energiával a laptopod vagy telefonod.

A nap egy hatalmas energiaforrás, mely kihasználtsága még nincs a maximumon. Ha ilyen fürdőruhákat hordunk, valószínűleg jobb hellyé tehetjük a világot.

1. Napenergiával működő bikini
Ez a bikini valószínűleg a leginnovatívabb és legértelmesebb megoldás, ha napenergiát szeretnénk gyűjteni, ugyanis általában a fürdőruhák vannak a legjobban kitéve a Nap sugarainak. A bikini Andrew Schneider találmánya, és az “iDrink Project” része. Ennek hála a lányok most már a strandon is tölthetik a kütyüiket. Ha pasi vagy, és lemerül a telefonod a strandon csak egy ilyen bikinis csajt kell találnod, és talán feltöltheted a telefonodat a fürdőruha segítségével.

2. Napenergiával működő nyakkendő
Ez a kiegészítő azoknak a férfiaknak szól, akik szeretnek nyakkendőt hordani. Ez a nyakkendő napelemekből áll, és még egy kis zseb is van rajta, amiben a tölteni kívánt kütyüt tehetjük. Az egyetlen negatívum az, hogy túl széles,ami ugye manapság nem igazán trendi.

3. Napenergiával működő sapka és kesztyű
Ez a sapka és kesztyű Yiran Qian találmánya, melyek nem csak jól néznek ki, de a napelemeknek hála, még energiát is termelnek.

4. Napenergiával működő mini ruha
Ezt a ruhát a bulizós csajoknak találták ki. Nappal feltöltődnek a kis napelemek, melyek éjszaka kivilágítják a ruhán található kis LED lámpákat. Ez a stílusos, és környezetbarát dressz Despina Papadopoulos találmánya a Studio 5050-ből.

Advertisement

5. Napenergiával működő dzseki
Ermenegildo Zegna tervezte ezt a kényelmes és elegáns kabátot, mely segít feltölteni a kütyüinket. Többféle színben kapható, és napelemek találhatóak a gallérján. Valószínűleg őszre ez a tökéletes megoldás.

1 Comment

1 Comments

  1. Molnár Tibor

    2014-06-15 at 14:20

    Igen ötletes, innovatív a hölgy bikinije és a ruhája, csak ha hozzáérek, nehogy erős áramütést érezzek, mert lehet, hogy egy pillanat alatt feltöltődök!

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Új típusú energiatárolót dolgoztak ki

A spanyol kutatók egyelőre egy prototípust hoztak létre az új technológia segítségével.

Létrehozva:

|

Szerző:

Spanyol kutatók olyan új hőenergia-tároló rendszert (TES) terveztek, amely termoelektromos hőszivattyút (TEHP) használ az áram hővé történő átalakításához – számol be a PV Magazine. A hőszivattyút a változó vezetőképességű hőcsövek alternatívájaként használják.

Az újszerű kialakítás négy fő komponenst tartalmaz, nevezetesen egy termoelektromos hőszivattyúrendszert, egy elektromos ellenállást, egy TES-ciklust, valamint egy nyílt hurkot, amelyben a levegő a hőátadó közeg. A rendszer levegőjét a termoelektromos hőszivattyú melegíti fel, amely termoelektromos modulokat használ, kiegészítve az elektromos ellenállással.

A berendezés termoelektromos része hat TEHP-blokkból épül fel. Az első három egyfokozatú termoelektromos hőszivattyú (OTEHP) konfigurációt alkalmaz, mindegyik egy-egy TEM-et használ, mindkét oldalon egy-egy hőcserélővel. A következő három blokk kétfokozatú hőelektromos hőszivattyú (TTEHP), piramis alakú konfigurációval. Ennek a köztes hőcserélőnek a kialakítása egy nagyhatékonyságú, négy hőcsőből álló rendszert használ, amelyben munkafolyadékként víz van. A hőátadás az első fokozatból a második fokozatba ezeken a csöveken keresztül, a víz halmazállapot-változása révén történik.

A kutatók egy rendszerprototípust is létrehoztak, amelyen 45 forgatókönyvet teszteltek különböző feszültségekkel, bemeneti hőmérsékletekkel, illetve és légáramlási sebességekkel. A feszültségek 4, 6, 8 vagy 10 volt, a bemeneti hőmérséklet 120, 160 vagy 200 Celsius-fok, a légáramlási sebesség pedig 13, 18 vagy 23 köbméter per óra volt, utóbbi esetén 655,5 wattnyi hőt termeltek 1,35 COP mellett.

A kifejlesztett TEHP-rendszer integrálása egy elektromos ellenálláson alapuló hőenergiatároló rendszer töltési folyamatába 15, illetve 30 százalékkal növeli az energiaátalakítás hatékonyságát 120 és 200 Celsius-fok közötti energiatárolási hőmérséklet esetén. A javasolt rendszerkonfiguráció 135 Celsius-fokon 112,6 százalékos hatásfokot érhet el. A csapat következő céljai között szerepel, hogy a rendszer viselkedését változó hidegforrás-hőmérséklet esetén is teszteljék.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!