Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

5 energiatermelő ruha

Létrehozva:

|

Ezen a nyáron rengeteg ruhát mutattak be, melyek napenergiát gyűjtenek, amit felhasználhatunk például a telefonunk töltésére is. Szóval legközelebb, ha elindulsz napozni, mindenképpen ilyen solar bikinit vegyél fel, hogy aztán tölthesd az összegyűjtött energiával a laptopod vagy telefonod.

A nap egy hatalmas energiaforrás, mely kihasználtsága még nincs a maximumon. Ha ilyen fürdőruhákat hordunk, valószínűleg jobb hellyé tehetjük a világot.

1. Napenergiával működő bikini
Ez a bikini valószínűleg a leginnovatívabb és legértelmesebb megoldás, ha napenergiát szeretnénk gyűjteni, ugyanis általában a fürdőruhák vannak a legjobban kitéve a Nap sugarainak. A bikini Andrew Schneider találmánya, és az “iDrink Project” része. Ennek hála a lányok most már a strandon is tölthetik a kütyüiket. Ha pasi vagy, és lemerül a telefonod a strandon csak egy ilyen bikinis csajt kell találnod, és talán feltöltheted a telefonodat a fürdőruha segítségével.

2. Napenergiával működő nyakkendő
Ez a kiegészítő azoknak a férfiaknak szól, akik szeretnek nyakkendőt hordani. Ez a nyakkendő napelemekből áll, és még egy kis zseb is van rajta, amiben a tölteni kívánt kütyüt tehetjük. Az egyetlen negatívum az, hogy túl széles,ami ugye manapság nem igazán trendi.

3. Napenergiával működő sapka és kesztyű
Ez a sapka és kesztyű Yiran Qian találmánya, melyek nem csak jól néznek ki, de a napelemeknek hála, még energiát is termelnek.

4. Napenergiával működő mini ruha
Ezt a ruhát a bulizós csajoknak találták ki. Nappal feltöltődnek a kis napelemek, melyek éjszaka kivilágítják a ruhán található kis LED lámpákat. Ez a stílusos, és környezetbarát dressz Despina Papadopoulos találmánya a Studio 5050-ből.

Advertisement

5. Napenergiával működő dzseki
Ermenegildo Zegna tervezte ezt a kényelmes és elegáns kabátot, mely segít feltölteni a kütyüinket. Többféle színben kapható, és napelemek találhatóak a gallérján. Valószínűleg őszre ez a tökéletes megoldás.

1 Comment

1 Comment

  1. Molnár Tibor

    2014-06-15 at 14:20

    Igen ötletes, innovatív a hölgy bikinije és a ruhája, csak ha hozzáérek, nehogy erős áramütést érezzek, mert lehet, hogy egy pillanat alatt feltöltődök!

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Horvátországban egy 39 megawatt teljesítményű naperőmű építését tervezik

Egy 39 megawatt teljesítményű naperőmű építését tervezi a legnagyobb francia zöldenergia-termelő cég horvátországi leányvállalata, a Neoen Renewables Croatia a Zárához (Zadar) közeli Policnik járásban – közölte a Poslovni Dnevnik című horvát gazdasági napilap csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

A napenergiát villamos energiává alakító modulokat összesen 83,9 hektáron tervezik elhelyezni. A befektetők becslései szerint az erőmű évente 76,5 gigawattóra áramot termel majd, és 25 ezer háztartás áramszükségletét fedezi. A Horvát Elektromos Művek (HEP) tulajdonában lévő naperőmű a szintén Zára megyei Stankovciban például 1500 háztartást tud ellátni árammal – írta a lap. A cég jelezte: a modulokat állványokon helyezik el, így az állatok és a növények természetes élőhelye nem sérül. A Policnik Naperőmű környezeti elfogadhatóságáról február 21-ig tart a nyilvános vita.

A Horvát Megújuló Energia Szervezetek Szövetsége (OIEH) rámutatott: egyfajta agrofotovoltaikus (termőföld fölé épített) napelemes rendszerről van szó, amely ötvözi az energia- és mezőgazdasági termelést, és amely egyre népszerűbb az EU-ban. A kutatások bebizonyították, hogy a termőföldek fölé épített napelemek alatt a mezőgazdasági kultúrák védettek a szárazság, a túlzott napsütés vagy egyéb környezeti hatások ellen. Kevesebb a vízveszteség, ami hozzájárul a növények növekedéséhez és a nagyobb hozamhoz. A naperőmű megépítése nem csökkenti a megművelhető termőföldek területét – emelte ki az OIEH. A Neoen Renewables Croatia az amerikai Tesla céggel együttműködve a világ legerősebb, 300 megawatt kapacitású akkumulátorának megépítésében is részt vesz. Horvátországban már több projektet is indított, köztük a Pristeg melletti Dobra Voda naperőmű és a Pakostan melletti Vlake napelempark megépítését. Ezek kivitelezésére vonatkozó eljárása tavaly lezárult, míg a most bejelentett még folyik.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!