Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

5 energiatermelő ruha

Létrehozva:

|

Ezen a nyáron rengeteg ruhát mutattak be, melyek napenergiát gyűjtenek, amit felhasználhatunk például a telefonunk töltésére is. Szóval legközelebb, ha elindulsz napozni, mindenképpen ilyen solar bikinit vegyél fel, hogy aztán tölthesd az összegyűjtött energiával a laptopod vagy telefonod.

A nap egy hatalmas energiaforrás, mely kihasználtsága még nincs a maximumon. Ha ilyen fürdőruhákat hordunk, valószínűleg jobb hellyé tehetjük a világot.

1. Napenergiával működő bikini
Ez a bikini valószínűleg a leginnovatívabb és legértelmesebb megoldás, ha napenergiát szeretnénk gyűjteni, ugyanis általában a fürdőruhák vannak a legjobban kitéve a Nap sugarainak. A bikini Andrew Schneider találmánya, és az “iDrink Project” része. Ennek hála a lányok most már a strandon is tölthetik a kütyüiket. Ha pasi vagy, és lemerül a telefonod a strandon csak egy ilyen bikinis csajt kell találnod, és talán feltöltheted a telefonodat a fürdőruha segítségével.

2. Napenergiával működő nyakkendő
Ez a kiegészítő azoknak a férfiaknak szól, akik szeretnek nyakkendőt hordani. Ez a nyakkendő napelemekből áll, és még egy kis zseb is van rajta, amiben a tölteni kívánt kütyüt tehetjük. Az egyetlen negatívum az, hogy túl széles,ami ugye manapság nem igazán trendi.

3. Napenergiával működő sapka és kesztyű
Ez a sapka és kesztyű Yiran Qian találmánya, melyek nem csak jól néznek ki, de a napelemeknek hála, még energiát is termelnek.

4. Napenergiával működő mini ruha
Ezt a ruhát a bulizós csajoknak találták ki. Nappal feltöltődnek a kis napelemek, melyek éjszaka kivilágítják a ruhán található kis LED lámpákat. Ez a stílusos, és környezetbarát dressz Despina Papadopoulos találmánya a Studio 5050-ből.

Advertisement

5. Napenergiával működő dzseki
Ermenegildo Zegna tervezte ezt a kényelmes és elegáns kabátot, mely segít feltölteni a kütyüinket. Többféle színben kapható, és napelemek találhatóak a gallérján. Valószínűleg őszre ez a tökéletes megoldás.

1 Comment

1 Comment

  1. Molnár Tibor

    2014-06-15 at 14:20

    Igen ötletes, innovatív a hölgy bikinije és a ruhája, csak ha hozzáérek, nehogy erős áramütést érezzek, mert lehet, hogy egy pillanat alatt feltöltődök!

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Már nem csak a tetőre telepíthetünk napelemet

A finn Rauli fejlesztésének köszönhetően immár a falakon is könnyedén helyet kaphatnak a
napelemek, elősegítve az olcsó, tiszta energia előállítását.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az elmúlt időszakban világszerte elképesztő felfutást tapasztalt az otthoni napelemek piaca, ami nem csoda: a panelek révén a háztartások megbízhatóan, olcsón és környezetbarát módon termelhetik az energiát. Csakhogy egyes otthonok számára korlátozottak a lehetőségek a hagyományos telepítésre, hiszen nem minden család számára adott a megfelelő tetőfelület.

Szerencsére ma már van az alternatíva, hiszen a napelemek a homlokzaton, a falakon is helyet kaphatnak. Bár elsőre úgy tűnhet, egy ilyen telepítés kivitelezése bonyolult, akadnak olyan eszközök, amelyek megkönnyítik a beruházást.

Ilyen a finn Rauli cég egyik újabb, Rauli Wall nevű terméke, amely hazánkban is elérhető. A vállalat kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy egyszerűen használható, esztétikus és strapabíró eszközökkel könnyítse meg a napelem-telepítéseket, és ez a törekvés a falra szerelhető rendszer esetében is tükröződik.

RAULI WALL

Rauli Wall rendszerében a telepítés igen egyszerű. A panelek felső és alsó elemek közé rögzíthetőek, gyakorlatilag „lebegnek”, oly módon, hogy a szakemberek erőfeszítés nélkül is könnyedén mozgathassák azokat. A termék anyaga skandináv acél. Az alkatrészek jellemzően fekete árnyalatban érkeznek, az ilyen elemek igen elegáns megjelenést kölcsönöznek az egész berendezésnek. A termék tartós, stílusos, illetve hatékony.

„A Rauli minden alkatrészét Finnországban tervezik finn telepítési szakértők. Az alkatrészekeinket is Finnországban, Orimattilában gyártják, és 30 éves garanciát vállalunk rájuk” – nyilatkozta Ville Tiainen, a vállalat vezérigazgatója, az idei németországi Intersolar fesztiválon.

A beruházások tervezését a Rauli App nevű szoftver is segíti. A projekt elrendezése, az alkatrészek listája és a rendszer fizikai méretei néhány perc alatt generálhatóak a programban.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!