Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

“A klímaáltozás az ENSZ agyszüleménye”

Létrehozva:

|

A klímaváltozás az ENSZ agyszüleménye, amit csak a globális hatalomkoncentráció érdekében találtak ki.

– írta Tony Abbott ausztrál miniszterelnök egyik főtanácsadója egy pénteki újságcikkben az MTI beszámolója szerint.

Maurice Newman, a gazdasági konzultatív tanács elnökének meredek állításai szerint az összeesküvők csak csalinak találták ki az éghajlatváltozást, amit nemes egyszerűséggel “a klímakatasztrofisták ötven éve szajkózott halandzsájának” minősített. Newman szerint a klímamodellek 95 százaléka téves, mivel az elmúlt húsz év hőmérsékleti stabilitás cáfolja a szén-dioxid kibocsátás és a felmelegedés közötti kapcsolatot, bár ezt a világ vezetői igyekeznek titokban tartani.

A főtanácsos provokatív, ám semmivel sem alátámasztott állításait valószínűleg nyílt politikai támadásnak szánta Christiana Figueres, az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének (UNFCCC) főtitkára ellen, aki jelenleg Ausztráliában tartózkodik. Figueres egy melbourne-i felszólalásában arra buzdította az országot, hogy a globális felmelegedés problémájára való tekintettel mondjon le a szénről, az ország második legfontosabb exportcikkéről.

Newman azt írja a The Australian véleményrovatában megjelent cikkében, hogy “Figueres szerint a demokrácia gyönge rendszer a globális felmelegedés elleni harcban”, és ebben a tekintetben “a kommunista Kína a legjobb modell”.

Advertisement

“Itt nem a tényekről vagy a logikáról van szó, hanem egy új, ENSZ-ellenőrzés alatti világrendről. Szembeszáll a kapitalizmussal és a szabadsággal, és napi témává teszi a környezeti katasztrofizmust céljai elérése érdekében” – hangoztatja Maurice Newman.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöldinfó

Kerékpárutak épülnek a magyar-román határ mentén Bihar megyében

Csaknem kétszáz kilométernyi kerékpárút épül a magyar-román határ romániai oldalán, Bihar megyében a folyók töltésein, összekapcsolva a határ két oldalán lévő településeket – mondta el az MTI-nek Pásztor Sándor.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Bihar megyei Körösök Vízügyi Igazgatóság vezetője közölte: a határmenti megyében az Ér, a Berettyó, a Sebes-Körös és a Fekete-Körös töltésén épülnek kerékpárutak az országos helyreállítási program (PNRR) keretében. Ezek a folyók természetes folyását követik, így nem a meglévő határátkelőknél szelik át a magyar-román határt. De azt remélik, a jövőben határátlépésre is lehet használni őket, a program megvalósítási határideje ugyanis 2026. Pásztor Sándor abban bízik, addig Románia schengeni csatlakozása is megtörténik. Mint részletezte, a Bukarestben szerdán aláírt finanszírozási szerződés szerint az Ér töltésén épülő kerékpárút a romániai Biharfélegyháza és a magyarországi Pocsaj közelében éri el a határt. Utóbbi településre lehet eljutni a Berettyó töltésén épülő kerékpárúton is, mely a romániai Margittával kapcsolja össze a magyarországi nagyközséget.

A tervek szerint a Sebes-Körös töltésén haladva Nagyváradról Biharkeresztesre, míg a Fekete-Körös mentén Nagyszalontáról Sarkadra és Gyulára lehet eltekerni, de a hajdúváros és a bihari megyeszékhely, Nagyvárad között is lesz kerékpárút. Pásztor Sándor elmondta: magyar oldalon nagyrészt kiépültek a kerékpárutak, de az érintett vízügyi hatóságokat is értesítette a romániai tervekről. Hozzátette, a romániai hatóságok egyéves előkészítő munkán vannak túl, mely során telekkönyvezték a töltéseket. A kerékpárutak tervezése jövő héten kezdődik, év végén pedig a kivitelezésre is kiírnák a versenytárgyalást. A Bihar megyében épülő kerékpárutak csak kis szakaszát képezik a PNRR keretében megépülő romániai biciklihálózatnak, melyről szerdán írt alá finanszírozási szerződést Cseke Attila fejlesztési és Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Az RMDSZ MTI-nek küldött közleménye szerint ezek öt erdélyi megyében 426 kilométernyi kerékpárút megépítésére vonatkoznak. Bihar megyében 180, Arad megyében 29, Hargita megyében 45, Maros megyében 34, Szatmár megyében 4, Temes megyében 108 kilométernyi bicikliút létesül. A folyók töltésein megvalósuló beruházások turisztikai és árvízvédelmi szempontból is fontosak.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!