Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

A legjobban várt elektromos montik

Létrehozva:

|

Nyár elején még két elektromos monti robbanthatja az ebike piacot.

Az első delikvens a KTM Macina Lycan, melyből júniusban dobnak majd egy limitált szériát a piacra. Az érdeklődést jellemzi, hogy még működőképes példányt sem láthattak a potenciális vevők, és már eladták az összes példányt. A különlegességét nem csak a felhasznált minőségi alkatrészek adják, hanem az is, hogy ez lesz az első elektromos kerékpár a Bosch új Nyon kijelzőjével. Természetesen nálunk is megcsodálhatod majd az újdonságot.

A másik ebike csoda a Haibike FS RS 27,5”. A németek brutális bringája lesz az első, mely össztelós montiként a Bosch 45 km/h-ás Performance Line motorját kapja majd.

A Haibike még egy meglepetéssel fog majd szolgálni. A webshopban megjelent egy titokzatos Fullseven 27,5 nevű modell, melyet szeptemberben lehet majd átvenni. Sajnos képünk és műszaki adataink nincsenek az újdonságról, de amint felszáll a füst, természetesen be fogjuk majd mutatni. Az árszint valahol az 1,2-1,4 millió Ft körül lesz.

forrás: hatszel.hu

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!