Kapcsolatfelvétel

Otthon

A Szitakötő ökováros víziója

Létrehozva:

|

A Szitakötő egy önfenntartó ökováros víziója, mely függőleges a farmgazdálkodással teljesen önellátó, és csak megújuló erőforrásokból táplálkozik.

Vincent Callebaut az ökoharcos építész sorra tervezi különleges ökovárosait, melyek a bolygó fenntarthatóságát szolgálják. A zöld Szitakötő várost a világ egyik legzsúfoltabb városba, New York kikötőjébe álmodta meg, írja az Impress Magazin.

A bolygó fenntarthatóságát szolgálja
A Szitakötő ökováros új életstílust teremt azáltal, hogy a nagyvárosok szívébe elhozza a kozmopolita konyhakertek világát. A környezettudatos viselkedést a komplexum függőleges kertjeivel közösségi módon teremtené meg. A torony nem csak a szükséges növénytermesztést, hanem az állattartást is biztosítja, hiszen a szinteken biológiai reaktorok biztosítják a szerves humuszt.

Egyedi gazdálkodási koncepció
A különböző emeletek egymás fölött termesztett növényei egyedi gazdálkodási koncepció alapján lettek kialakítva. A gyümölcsök, zöldségek és gabonák egymást követik a vetés és betakarítás tekintetében, ezáltal olyan élő organizmus alakul ki, melyek egymással kölcsönhatásban és egymásra hatva teremtik meg az élet természetes körforgását.

A 600 méter magas komplexum csak megújuló erőforrásokból táplálkozik
A 132 emeletes torony anyagcseréje szervesen illeszkedik a természetbe azáltal, hogy teljesen önellátó, és minden újrahasznosítható. A Szitakötő városban kizárólag megújuló energiák szolgáltatják az élethez szükséges elektromos áramot.
A 600 méter magas torony teljesen önellátó, csakis lebomló szemetet termel, és megújuló erőforrásból táplálkozik.

Hogy biztosítsa a társadalmi sokféleséget, az ökovárosban lakóházakat, irodákat, laboratóriumokat, számos mezőgazdasági területet, függőleges farmot, illetve szabadidős tereket is terveztek.

Advertisement

Forrás: www.impressmagazin.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.

Létrehozva:

|

Szerző:

A fenntarthatóság és környezetvédelem iránti elköteleződés nem csupán egy divatos trend, hanem egy olyan felelősségvállalás, amelynek közvetlen hatása van a személyes életünkre. A Waterdrop eddig is küldetésének tekintette a természetes vízfogyasztás népszerűsítését és az egyszer használatos műanyag palackok számának csökkentését. Ennek érdekében akítvan részt vesz a környezettudatosság növelésében, együttműködik környezetvédelmi szervezetekkel környezeti problémák megoldásán, támogatja a tiszta vízhez való hozzáféréssel foglalkozó programokat, valamint az óceánokban felhalmozódott műanyag palackok összegyűjtését. A Plastic Bank szervezeten keresztül minden eladott waterdrop kulacs után két PET-palackot gyűjt be a világ óceánjaiból. Termékei természetes alapanyagokból készülnek és felelős forrásból származnak, a csomagolásnál pedig arra törekszik, hogy fenntarthatóbb megoldásokat alkalmazzon, újrahasznosítható, komposztálható vagy környezetbarát anyagokat használjon. 

A waterdrop Signature Zöld szín elsőként a nemesacél kollekcióban jelenik meg három változatban, és fokozatosan jelenik majd meg minden termék csomagolásán. A vállalat az új, feltűnő waterdrop Signature Zöld színe célja nemcsak a vállalat zöld gondolkodásának kinyilvánítása, hanem hogy ráirányítsa a figyelmet a környezettudatosabb döntések lehetőségére, amelyek egy fenntarthatóbb életmód kialakítására ösztönözhetnek.

Íme néhány apró változtatás, amelyekkel elkezdhetjük beépíteni a környezettudatosságot az életünkbe:

  • Kerüljük a felesleges hulladékot

Az életmódunk kialakításakor fontos szerepet játszik, hogy milyen termékeket vásárolunk. Az egyszer használatos műanyag csomagolású termékek helyett választhatunk a tartós, újrahasznosítható alternatívák közül. A feláras műanyag zacskók vagy papírtáskák helyett használhatunk otthonról hozott szatyrokat. 

  • Támogassuk a helyi termelőket

Vásároljunk helyi termékeket és támogassuk a környezetbarát termelést. Ez nemcsak a helyi gazdaságot erősíti, hanem csökkenti a szállítás költségeit és a környezeti lábnyomot is.

  • Csökkentsük az energiafogyasztást

Az energiatakarékosság nemcsak a számlát csökkenti, hanem a környezeti terhelést is. Egyszerű lépésekkel is, mint például az energiatakarékos izzók használatával, a használaton kívüli elektronikai berendezések kikapcsolásával és a háztartási gépek rendszeres karbantartásával is sokat spórolhatunk.

  • Étkezzünk tudatosabban

Fogyasszunk több növényi alapú ételt, és kerüljük a feldolgozott élelmiszereket. Növeljük a természetes vízfogyasztást és keressünk természetes ízesítőket. Ezekkel nemcsak a bolygónk, hanem saját egészségünk érdekében is sokat teszünk.

  • Támogassuk a környezetvédelmi kezdeményezéseket

Csatlakozzunk vagy támogassunk helyi vagy nemzetközi környezetvédelmi szervezeteket és kezdeményezéseket, vegyünk részt fenntartható életmódra ösztönző kihívásokon. A közösség ereje nemcsak ösztönöz, hanem fel is tölt energiával.

Bár ezek a változtatások apró cseppeknek tűnnek a tengerben, a Waterdrop hitvallása, hogy cseppről cseppre juthatunk el a nagy változásokhoz.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!