Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Környezetbarát köztéri pad

Létrehozva:

|

Turistaútvonalakon, kirándulóhelyeken és pihenőparkokban általában kizárólag természetes anyagokból készült padok, asztalok várják a természet szerelmeseit.

Mégsem elegendő, hogyha környezetbarát anyagokból van az ülőalkalmatosság, hiszen ezek általában nem ott helyben készülnek, a szállítás pedig nemcsak költséges, de szennyező is.. A Maandag Meubels fatörzsből készült padja viszont organikus, egyszerű és kis mérete miatt a szállítása sem olyan környezetszennyező. A holland tervező padja nem másból áll mint négy lábból egy hevederrendszerből és egy nagy henger alakú fatörzsből. A henger alakú fatörzs két végére kell rögzíteni a szíjak segítségével a lábakat. A honlapján megrendelhető a pad négy lába, a fáról mindenki maga gondoskodik.

forrás: hg.hu

 

1 Comment

1 Comment

  1. Sallai Ferenc

    2014-06-13 at 07:52

    Nem tűnik valami tartósnak a szerkezet, ráadásul szerintem csúnya is. A legtermészetközelibb pad mindig is a félbevágott fatörzs lesz, amit az ugyanabból a fatörzsből származó két tönkláb tart. (nem kell azt szállítani sehova, csak egy motorfűrész kell hozzá) Minden más csak üzlet.

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöldinfó

AM: elfogadták a 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégiát

A 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégia átfogó keretet biztosít a hazai élővilág, a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradásához és meghatározza a 2030-ig elérendő célkitűzéseket, valamint az azok megvalósítását szolgáló intézkedéseket – közölte az Agrárminisztérium (AM) kedden az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Szerző:

Kiemelték: a stratégia olyan témákat helyez előtérbe, mint a védelemben részesülő területek hálózata, a természetes és természetközeli ökoszisztémákat károsító inváziós idegenhonos fajok visszaszorítása, illetve a fenntartható mezőgazdálkodás, erdőgazdálkodás, vad- és halgazdálkodás. A jelenleg elfogadott terv kiemelt feladatai közé tartozik továbbá a beporzók csökkenésének megállítása, az ökoszisztémák klímaváltozással szembeni ellenálló képességének javítása, a zöld infrastruktúra hálózat elemeinek fejlesztése, illetve a biodiverzitást veszélyeztető szennyezések mérséklése – írták a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy a biológiai sokféleség az élővilág változatosságát jelenti, Magyarország sokszínű természeti értékeinek hosszú távú megőrzése pedig elengedhetetlen a jelen és a jövő generációk  jóllétének biztosításához. Emellett a biodiverzitás az élelmiszertermelés alapja, valamint nélkülözhetetlen a talajtermékenység és a beporzás biztosításában, a víz és a levegő tisztításában, miközben gyógyszer-alapanyagot és faanyagot is nyújt számunkra. Kiemelt szerepet játszik továbbá a katasztrófák, a járványok és betegségek elkerülésében, hatásainak enyhítésében, illetve a globális és a regionális klíma szabályozásában.

Magyarország egyedülálló és gazdag természeti értékei, a változatos adottságú és egyre többek által látogatott nemzeti parkok, a vadon előforduló, védett növény- és állatfajok és ezek természetes és természetközeli élőhelyei, az őshonos haszonállatok és növények, valamint az egyedi magyar táj és a hozzá kapcsolódó természeti és kulturális értékek mind hozzájárulnak Magyarország országimázsához – mutattak rá a közleményben. A természeti erőforrások védelme és a velük való bölcs gazdálkodás követendő elv, hiszen így biztosítható, hogy hosszú távon megmaradjon Magyarország gazdag és értékes természeti környezete és biodiverzitása, amely elengedhetetlen a magyar lakosság minőségi életéhez – tájékoztatott a szaktárca.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!