Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Környezetbarát köztéri pad

Létrehozva:

|

Turistaútvonalakon, kirándulóhelyeken és pihenőparkokban általában kizárólag természetes anyagokból készült padok, asztalok várják a természet szerelmeseit.

Mégsem elegendő, hogyha környezetbarát anyagokból van az ülőalkalmatosság, hiszen ezek általában nem ott helyben készülnek, a szállítás pedig nemcsak költséges, de szennyező is.. A Maandag Meubels fatörzsből készült padja viszont organikus, egyszerű és kis mérete miatt a szállítása sem olyan környezetszennyező. A holland tervező padja nem másból áll mint négy lábból egy hevederrendszerből és egy nagy henger alakú fatörzsből. A henger alakú fatörzs két végére kell rögzíteni a szíjak segítségével a lábakat. A honlapján megrendelhető a pad négy lába, a fáról mindenki maga gondoskodik.

forrás: hg.hu

 

1 Comment

1 Comment

  1. Sallai Ferenc

    2014-06-13 at 07:52

    Nem tűnik valami tartósnak a szerkezet, ráadásul szerintem csúnya is. A legtermészetközelibb pad mindig is a félbevágott fatörzs lesz, amit az ugyanabból a fatörzsből származó két tönkláb tart. (nem kell azt szállítani sehova, csak egy motorfűrész kell hozzá) Minden más csak üzlet.

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöldinfó

Ez lehet a megoldás a lítiumhiányra

Egy új vizsgálat alapján komoly lehetőségek rejlenek a víz alapú akkumulátoros technológiában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Texas A&M Egyetem munkatársai fémmentes, víz alapú akkumulátor-elektródákkal dolgozva jutottak izgalmas felfedezésre – számol be az okodrive.hu Az adatok alapján az energiatárolási kapacitásban akár 1000 százalékos különbség is jelentkezhet ezzel a megközelítéssel.

A víz alapú akkumulátorok a hagyományos akkumulátorokhoz hasonlóan egy katódból, egy anódból és egy elektrolitból állnak. Ebben a rendszerben azonban a katódok és az anódok olyan polimerek, amelyek képesek energiát tárolni, az elektrolit pedig szerves sókkal kevert víz. Az elektrolit oda-vissza szállítja az ionokat a katód és az anód között, az elektródával való kölcsönhatása révén pedig az energiatárolás kulcsa is egyben.

Dr. Jodie Lutkenhaus vegyészmérnök és a csapat tagja szerint ha egy elektróda túlságosan megduzzad a ciklikusság során, akkor nem tudja jól elvezetni az elektronokat, ezzel pedig elveszítjük a teljes teljesítményt. A szakértő hozzátette, ezen hatások miatt az elektrolitválasztástól függően akár 1000 százalékos különbség is felléphet az energiatárolási kapacitásban. A kutatók szerint a redox-aktív, nem konjugált gyökös polimerek elektródaként igen ígéretesek, ugyanakkor a kutatók is megjegyezték: keveset tudunk ezen polimerek vizes környezetben történő energiatárolási mechanizmusáról.

A szakértők szerint a víz alapú akkumulátorok képesek lehetnek ellensúlyozni az olyan fémek, mint a kobalt és a lítium esetleges hiányát, valamint kiküszöbölhetik az akkumulátortüzek lehetőségét. Előbbi már csak azért is fontos lehet, mert a jövőbeli anyaghiány miatt jelentősen megdrágulhatnak a lítium-ion akkumulátorok. Az alternatív technológia segíthet az ellátás stabilabbá válásában.

Érdemes hozzátenni, hogy a szakértők nem építettek új eszközt, csupán számítógépes szimulációkat és elemzéseket végeztek. Ennek ellenére a friss eredmények hozzájárulhatnak az akkumulátorok fejlődéséhez, a kutatók szerint felfedezésük előrelépést jelent a lítiummentes tárolók irányába.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!