Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Lenyűgöző otthon épült a Tesla technológiájával

Elképesztően felszerelt, energetikailag teljesen független otthont építettek fel Texasban.

Létrehozva:

|

A jövő otthonába engedhet bepillantást egy, a Tesla teljes energetikai ökoszisztémáját magában foglaló új projekt – számol be az Electrek. A komplex rendszer minden szempontból kielégíti az otthoni energetikai igényeket.

Az elmúlt években egyértelmű elmozdulás volt tapasztalható a piacon, az otthoni energiafüggetlenség egyre fontosabb szemponttá vált. A megújuló energiaforrásokra való áttérés több tényező miatt is előnyös, lehetővé teszi például a ház tulajdonosai számára, hogy saját maguk termeljék meg áramukat, az otthoni energiatárolás megjelenésével pedig a felhasználási lehetőségek is sokat javultak, még áramkimaradások esetén is fokozódott az energiabiztonság. Mindez különösen igaz, ha az adott otthon napenergiára alapozza az áramtermelést.

A változó igényekre nagyon ráérzett a Tesla, a cég az elmúlt években több kapcsolódó terméket is piacra dobott. A vállalat ma már az energiatermékek egész ökoszisztémáját árulja, beleértve a napelemeket, a napelemes tetőket és invertereket, a főként napelemek számára kidolgozott otthoni akkumulátorokat, illetve az otthoni, elektromos autókhoz használható töltőállomásokat. A közelmúltban egy, a texasi Coppelben zajló projektben mindezen rendszereket másik izgalmas termékekkel együtt egyetlen otthonba integrálták, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

A gyönyörű ház áramellátásáért egy 20 kilowattos Tesla napelemes tető és egy attól különálló, 15 kilowattos napelemes rendszer felelős. A napelemes telepítésekre szakosodott Good Faith Energy képes volt az új, fotovoltaikus tetőt a ház meglévő, cserére szoruló tetőjéhez igazítani. A garázsban négy akkumulátort, úgynevezett Tesla Powerwallt, három Tesla napelemes invertert, két NEMA 14-50-es, a Tesla mobil csatlakozókhoz illeszkedő kimenetet, valamint két, a ház energetikai folyamatait monitorozó Span elektromos panelt helyeztek el. A négy akkumulátor 54 kWh tartalék energiakapacitást biztosít, lehetővé téve az otthon teljes energetikai függetlenségét. A Span tökéletesen alkalmazkodik a Tesla ökoszisztémájához, ami nem meglepő, hiszen a céget a Tesla egykori munkatársai alapították.

Zöld Energia

Már nem csak a tetőre telepíthetünk napelemet

A finn Rauli fejlesztésének köszönhetően immár a falakon is könnyedén helyet kaphatnak a
napelemek, elősegítve az olcsó, tiszta energia előállítását.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az elmúlt időszakban világszerte elképesztő felfutást tapasztalt az otthoni napelemek piaca, ami nem csoda: a panelek révén a háztartások megbízhatóan, olcsón és környezetbarát módon termelhetik az energiát. Csakhogy egyes otthonok számára korlátozottak a lehetőségek a hagyományos telepítésre, hiszen nem minden család számára adott a megfelelő tetőfelület.

Szerencsére ma már van az alternatíva, hiszen a napelemek a homlokzaton, a falakon is helyet kaphatnak. Bár elsőre úgy tűnhet, egy ilyen telepítés kivitelezése bonyolult, akadnak olyan eszközök, amelyek megkönnyítik a beruházást.

Ilyen a finn Rauli cég egyik újabb, Rauli Wall nevű terméke, amely hazánkban is elérhető. A vállalat kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy egyszerűen használható, esztétikus és strapabíró eszközökkel könnyítse meg a napelem-telepítéseket, és ez a törekvés a falra szerelhető rendszer esetében is tükröződik.

RAULI WALL

Rauli Wall rendszerében a telepítés igen egyszerű. A panelek felső és alsó elemek közé rögzíthetőek, gyakorlatilag „lebegnek”, oly módon, hogy a szakemberek erőfeszítés nélkül is könnyedén mozgathassák azokat. A termék anyaga skandináv acél. Az alkatrészek jellemzően fekete árnyalatban érkeznek, az ilyen elemek igen elegáns megjelenést kölcsönöznek az egész berendezésnek. A termék tartós, stílusos, illetve hatékony.

„A Rauli minden alkatrészét Finnországban tervezik finn telepítési szakértők. Az alkatrészekeinket is Finnországban, Orimattilában gyártják, és 30 éves garanciát vállalunk rájuk” – nyilatkozta Ville Tiainen, a vállalat vezérigazgatója, az idei németországi Intersolar fesztiválon.

A beruházások tervezését a Rauli App nevű szoftver is segíti. A projekt elrendezése, az alkatrészek listája és a rendszer fizikai méretei néhány perc alatt generálhatóak a programban.

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!