Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Lotto, a legkisebb kínai elektromos autó

Létrehozva:

|

Láttunk már néhány cifra dolgot a Shangdongi Villanyautó Expóról, de bizonyos értelemben ez eddig a csúcs. A Dafenghe Lotto legérdekesebb tulajdonsága, hogy mindössze 1,15 méter széles, és két főt szállíthat egymás mögött, mégis sokkal védettebb, mint egy motorkerékpár vagy robogó.

Talán nem véletlen, hogy kiállítottak még egy fényhidas, rendőrségi változatot is – az ilyesmi városi környezetben a hatóságnak is jó megoldás lehet. Az amúgy nem túl kifinomult kivitelezésű villanyautó hossza 2,28 méter, a magassága 1,56 méter, az össztömege 300 kilogramm, a terhelhetősége pedig 160 kiló. A hajtását egy 1,6 lóerős villanymotorral oldották meg, ami épp elég a 40 km/h eléréséhez, a padlóba épített akkumulátorokban pedig 120 km megtételére alkalmas energia tárolható.

Az persze nem valószínű, hogy a látvány alapján kisipari környezetben összerakott elektromos járgány előtt nagy nemzetközi karrier állna, de az elképzelhető, hogy Kínában, de legalábbis Hunan tartományban, ahol a gyártás folyik, el tudnak majd adni néhány ezer példányt. Már csak azért is, mert egy ilyen gép egész olcsón beszerezhető: 16 800 jüant, átszámítva úgy 745 ezer forintot kérnek egy-egy példányért.

forrás: totalcar.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!