Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Munkahelyteremtő ghánai naperőművek

Létrehozva:

|

A megújuló enegiaforrások hasznosítására vonatkozó projektek egyre nagyobb teret nyernek, mind szélesebb körben valósulnak immáron nemcsak a nyugati világban, hanem a fejlődő, a feltörekvő országokban is.

A jövőben a gazdaságilag fejlett kontinensek mellé felsorakozik Afrika is, ahol ugyancsak elsődleges szempontként ügyelnek a nemzetgazdaságban a fenntarthatóság gyakorlati kivitelezésére, azaz privilégizált helyet kapnak azok a nagyszabású beruházások, amelyek a megújuló energiaforrásokra “támaszkodva” újszerű gazdaságfejlesztő programokat juttatnak érvényre. Példa erre a Ghána, ahol hat, egyenként száz megawattos nepenergiát hasznosító erőművet terveznek. A nagyméretű építkezés természetesen itt is a fenntarthatóság jegyében zajlik, kibővítve egy olyan napelem gyárral, amelynek termékei a szomszédos államok egyre népszerűbb napenergia hasznosítást szolgáló beruházásait is elősegítik.

A tervek szerint 2014 nyarán veszi kezdetét az építkezés és a hiradások arról is beszámolnak, hogy egy esztendőre teszik a munkálatok befejezését. A projekt megvalósításának értékét az is növeli, hogy általa üzemenként háromszázötven embernek biztosítanak munkalehetőséget, azaz mintegy 2000 főnek teremtenek munkahelyet az erőmű, illetve a napelem gyár beüzemelésével. Nem mellékes szempont, hogy a munkavállalók számára különböző képzéseket indítanak, amely nemcsak a szakképzett emberek számát növeli majd, de ez az ésszerű kezdeményes nyilvánvalóan kihat a dolgozók életminőségének javítására is. Az ország gazdaságfejlesztésére tekintélyes mértékben kihat ez az Afrika szerte példaadó beruházás, hiszen ha ezt a jelenlegi legfontosabb céljukat elérik, megvalósul a kitűzött projekt, akkor a jelenlegi 2100 MW energiatermelő kapacitással szemben, 2016-ig 5000 MW-ra nő az ország energiatermelő képessége.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Függőlegesen is telepíthetünk napelemet a tetőre

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely innovatív és gyorsan telepíthető megoldásokat kínál különböző tetőtípusokra, ellenálló a szélnyomásnak és hóterhelésnek, és 30 év anyaggaranciát nyújt.

Létrehozva:

|

Szerző:

A RAULI terméke ideális olyan tetőkre, amelyek nem képesek ballasztos rendszereket támogatni. A megközelítés számos előnnyel jár a tervezés és telepítés szempontjából, különösen azon tetők esetén, amelyek nem képesek nehezebb, ballasztos rendszereket elbírni. A RAULI FLAT erős kialakításának köszönhetően akár 3,5 kilonewton per négyzetméteres szélnyomásnak is ellenáll. „A RAULI APP kalkulátor külön széllemezek hozzáadását javasolja, ha a körülmények megkövetelik” – mondta Ville Tiainen, a RAULI vezérigazgatója. A panelek vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhetők, függőleges telepítés esetén 20 százalékkal több napelemet lehet egy sorban elhelyezni. Az ilyen elrendezés kevesebb alkatrészt igényel, így a vízszintes telepítéshez képest 15-20 százalékkal csökken az egy napelemre jutó költség. „A projekttervezés a böngészőalapú RAULI APP szoftverrel történik” – tette hozzá Tiainen. A szakértő szerint a kalkulátor megmondja az alkatrészek számát, a rendszer súlyát és a termékek szénlábnyomát, emellett gyártási becslést is ad.

A RAULI segítségével a kelet-nyugati irányú telepítés ugyanazokkal az összetevőkkel végezhető el, mint a déli irányú. A RAULI FLAT rendszer szerkezete a panelek alatti vízszintes sínrendszerre épül, amely teleszkóposan működik, így nem kell levágni, és a sínrendszer rögzítéséhez nincs szükség csavarokra vagy anyákra. A sínek segítségével a függőlegesen telepített napelemek a hó ellen éppen a megfelelő ponton kapnak támasztékot, további megerősítést nem igényelnek.

A rendszer szabványos hóterhelhetősége 5 kilonewton, de a rögzítőlemezek távolságának csökkentésével akár 4,75 kilonewton per négyzetméter is elérhető, így a rendszer jól alkalmazható északi körülmények között is. Az alkatrészek skandináv acélból készülnek, felületkezelésük tűzihorganyzás, Galfan és ütésálló porfesték. A RAULI FLAT 30 év anyaggaranciával rendelkezik, akár C3 éghajlati kitettségi osztályig.

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely mögött napelem-telepítőkből és tetőfedő szakemberekből álló csapat áll. A vállalat termékeit a telepítés gyorsaságát szem előtt tartva tervezték a szerelőktől a szerelőknek mentalitást követve. A cég termékei számos olyan innovációval büszkélkedhetnek, amelyek más rendszerekben nem találhatók meg. A RAULI termékválasztékában fellelhetők a ferde tetőkre (RAULI BLACK), homlokzati berendezésekre (RAULI WALL) és lapos tetőkre (RAULI FLAT) szánt megoldások. A termékeket Észak-Európában gyártják helyi nyersanyagokból, biztosítva, hogy a rendszer ellenálljon még a helyi, zord körülményeknek is. A RAULI kínálata egész Európában, így Magyarországon is elérhető, a gyártó sikeres nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően több díjat is elnyert.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!