Kapcsolatfelvétel

Otthon

Olasz luxus ház környezettudatosan

Létrehozva:

|

Minden építészeti megoldásában a környezettudatosság jellemzi azt az itáliai elegáns családi házat, amely Turin közelében, egy domboldalon tetején épült, csodálatos kilátást nyújtva az észak-nyugati vidékre.

Sok-sok feltételnek egyszerre megfelel a F:L Arcitetti iroda által tervezett kétszintes épület. Miközben egyszerű és harmonikus hatást kelt, nem hiányzik belőle a modernitás, a luxus kivitelezés és megfelel az ésszerűség és az energia-hatékonyság kritériumainak is. Mi tette mindezt lehetővé? Természetesen a tervezők alapos és átgondolt munkája, akik ügyeltek a környezeti adottságokat figyelembe vevő tájolásra, a fenntartható anyaghasználatra, az ideális árnyékolás megvalósítására és nem utolsó sorban arra, hogy bőséges napfényt kapjon az épület. Ezek mind mind eredményezték ennek az egyedi és elegáns otthonnak a létrejöttét.

Ami a ház belső elrendezését illeti, az emeleti szinten három szobát vehetnek igénybe a lakók, mindegyik szoba rendelkezik saját fürdőszobával. Ezen túlmenően itt kapott helyet a nyitott konyha, étkező és nappali szoba és emellett több tárolóhelyiség ezen a szinten található. Az alagsorban van a játszó- és dolgozószoba, a könyvtár, a szauna és a garázs. Tekintettel arra, hogy az épületet egy jól kiválasztott domboldalba építették, így egyszerre kihasználható a gyönyörű kilátás és földből jövő egyenletes hőmérséklet. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a helyszín igencsak ki van téve a változékony időjárásnak, tehát a komfortosság megteremtése elemi szükséglet az épületben. Ahogyan azt is érdemes kiemelni, hogy az építkezés során megújuló energiaforrásokat és helyi alapanyagokat használtak fel, ezzel is erősítve a ház környezettudatos építési módját.

forrás: alternativenergia.hu

7

 

 

Advertisement

 

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.

Létrehozva:

|

Szerző:

A fenntarthatóság és környezetvédelem iránti elköteleződés nem csupán egy divatos trend, hanem egy olyan felelősségvállalás, amelynek közvetlen hatása van a személyes életünkre. A Waterdrop eddig is küldetésének tekintette a természetes vízfogyasztás népszerűsítését és az egyszer használatos műanyag palackok számának csökkentését. Ennek érdekében akítvan részt vesz a környezettudatosság növelésében, együttműködik környezetvédelmi szervezetekkel környezeti problémák megoldásán, támogatja a tiszta vízhez való hozzáféréssel foglalkozó programokat, valamint az óceánokban felhalmozódott műanyag palackok összegyűjtését. A Plastic Bank szervezeten keresztül minden eladott waterdrop kulacs után két PET-palackot gyűjt be a világ óceánjaiból. Termékei természetes alapanyagokból készülnek és felelős forrásból származnak, a csomagolásnál pedig arra törekszik, hogy fenntarthatóbb megoldásokat alkalmazzon, újrahasznosítható, komposztálható vagy környezetbarát anyagokat használjon. 

A waterdrop Signature Zöld szín elsőként a nemesacél kollekcióban jelenik meg három változatban, és fokozatosan jelenik majd meg minden termék csomagolásán. A vállalat az új, feltűnő waterdrop Signature Zöld színe célja nemcsak a vállalat zöld gondolkodásának kinyilvánítása, hanem hogy ráirányítsa a figyelmet a környezettudatosabb döntések lehetőségére, amelyek egy fenntarthatóbb életmód kialakítására ösztönözhetnek.

Íme néhány apró változtatás, amelyekkel elkezdhetjük beépíteni a környezettudatosságot az életünkbe:

  • Kerüljük a felesleges hulladékot

Az életmódunk kialakításakor fontos szerepet játszik, hogy milyen termékeket vásárolunk. Az egyszer használatos műanyag csomagolású termékek helyett választhatunk a tartós, újrahasznosítható alternatívák közül. A feláras műanyag zacskók vagy papírtáskák helyett használhatunk otthonról hozott szatyrokat. 

  • Támogassuk a helyi termelőket

Vásároljunk helyi termékeket és támogassuk a környezetbarát termelést. Ez nemcsak a helyi gazdaságot erősíti, hanem csökkenti a szállítás költségeit és a környezeti lábnyomot is.

  • Csökkentsük az energiafogyasztást

Az energiatakarékosság nemcsak a számlát csökkenti, hanem a környezeti terhelést is. Egyszerű lépésekkel is, mint például az energiatakarékos izzók használatával, a használaton kívüli elektronikai berendezések kikapcsolásával és a háztartási gépek rendszeres karbantartásával is sokat spórolhatunk.

  • Étkezzünk tudatosabban

Fogyasszunk több növényi alapú ételt, és kerüljük a feldolgozott élelmiszereket. Növeljük a természetes vízfogyasztást és keressünk természetes ízesítőket. Ezekkel nemcsak a bolygónk, hanem saját egészségünk érdekében is sokat teszünk.

  • Támogassuk a környezetvédelmi kezdeményezéseket

Csatlakozzunk vagy támogassunk helyi vagy nemzetközi környezetvédelmi szervezeteket és kezdeményezéseket, vegyünk részt fenntartható életmódra ösztönző kihívásokon. A közösség ereje nemcsak ösztönöz, hanem fel is tölt energiával.

Bár ezek a változtatások apró cseppeknek tűnnek a tengerben, a Waterdrop hitvallása, hogy cseppről cseppre juthatunk el a nagy változásokhoz.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!