Kapcsolatfelvétel

Otthon

Olasz luxus ház környezettudatosan

Létrehozva:

|

Minden építészeti megoldásában a környezettudatosság jellemzi azt az itáliai elegáns családi házat, amely Turin közelében, egy domboldalon tetején épült, csodálatos kilátást nyújtva az észak-nyugati vidékre.

Sok-sok feltételnek egyszerre megfelel a F:L Arcitetti iroda által tervezett kétszintes épület. Miközben egyszerű és harmonikus hatást kelt, nem hiányzik belőle a modernitás, a luxus kivitelezés és megfelel az ésszerűség és az energia-hatékonyság kritériumainak is. Mi tette mindezt lehetővé? Természetesen a tervezők alapos és átgondolt munkája, akik ügyeltek a környezeti adottságokat figyelembe vevő tájolásra, a fenntartható anyaghasználatra, az ideális árnyékolás megvalósítására és nem utolsó sorban arra, hogy bőséges napfényt kapjon az épület. Ezek mind mind eredményezték ennek az egyedi és elegáns otthonnak a létrejöttét.

Ami a ház belső elrendezését illeti, az emeleti szinten három szobát vehetnek igénybe a lakók, mindegyik szoba rendelkezik saját fürdőszobával. Ezen túlmenően itt kapott helyet a nyitott konyha, étkező és nappali szoba és emellett több tárolóhelyiség ezen a szinten található. Az alagsorban van a játszó- és dolgozószoba, a könyvtár, a szauna és a garázs. Tekintettel arra, hogy az épületet egy jól kiválasztott domboldalba építették, így egyszerre kihasználható a gyönyörű kilátás és földből jövő egyenletes hőmérséklet. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a helyszín igencsak ki van téve a változékony időjárásnak, tehát a komfortosság megteremtése elemi szükséglet az épületben. Ahogyan azt is érdemes kiemelni, hogy az építkezés során megújuló energiaforrásokat és helyi alapanyagokat használtak fel, ezzel is erősítve a ház környezettudatos építési módját.

forrás: alternativenergia.hu

7

 

 

Advertisement

 

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Otthon

Novemberben sem emelkedtek a magyar háztartások energiaköltségei

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a magyar háztartások novemberben is Európa legkedvezőbb energiaköltségeivel kalkulálhattak.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megbízásából készült nemzetközi ár-összehasonító vizsgálat novemberben is több európai fővárosban regisztrált energiaár-növekedést. A lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia ára Londonban 12, Párizsban 11, Prágában pedig 10 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest. A földgáz lakossági ára októberhez képest Berlinben 27, Londonban pedig 25 százalékkal emelkedett egy hónap alatt. A magyar fogyasztók villamosenergia-költségei novemberben sem emelkedtek. A magyar háztartások novemberben a rezsivédett árkategóriába tartozó átlagfogyasztás (2.523 kWh/év) esetén a második legolcsóbb árat (9,06 eurocent/kWh) fizették a villamos energiáért. Azok a háztartások, akik 20 százalékkal többet fogyasztanak a megadott éves átlagfogyasztásnál, azok 10,44 eurocent/kWh áron juthattak villamos energiához, ami szintén a második legolcsóbb ár európai összehasonlításban.

A rezsicsökkentett áron vásárolható földgáz novemberben is nálunk volt a legolcsóbb, átalagfogyasztás (63.645 MJ) esetén 2,49 eurocent/kWh. Az átlagot 20 százalékkal meghaladó fogyasztás esetén a magyar háztartások 5,06 eurocent/kWh áron jutottak földgázhoz, amely európai összehasonlításban a második legkedvezőbb ár.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!