Kapcsolatfelvétel

Design

Szendvics bringa -otthon összeépítve

Létrehozva:

|

Új fejezet kezdődött a kerékpárgyártásban azzal, hogy úgynevezett lapraszerelt, kartondobozban forgalomba hozott kétkerekűeket is kínálnak a jövőben eladásra.

Az egyedi megoldású jármű valójában már hét esztendeje kész, csupán a gyártási, finanszírozási és marketing nehézségek miatt nem kerülhetett eddig piacra. Immáron ezek az akadályok is elhárultak, így megkezdődhettek az előrendelések felvételei, írja az alternativenergia.hu.

Hogy milyen is ez az új, ötletes bicaj? A tervezők az ihletet az IKEA lapraszerelt bútoraitól “csenték” el, ez inspirálta őket arra, hogy a “Szendvics bringa” névre keresztelt kétkerekűt megalkossák. Már a bicaj fantázinevéből is kitetszik a rendkívüli megoldása, aminek lényege: heggesztés nélküli vázból és alkatrészekből szerelhetőek össze mindössze egyetlen eszközzel. Egyszerű összerelhetősége természetesen azt is jelenti, hogy a gyártási, szállítási költségei jóval csekélyebbek a hagyományos kerékpárok előállításánál és bolti tárolásánál. Ebből az is következik, hogy az áruk is lényegesen alacsonyabb, így mind több ember számára válik lehetővé a megvásárlásuk. A lényegesen alacsonyabb ár az ilymódon gyártott, otthon összeépíthető bringáknál annyit tesz: felannyiba kerülnek mint a szabványos modellek.

Példaadó ötletként érdemes közzé tenni azt a potenciális szándékot, miszerint a gyártásból származó pénzügyi megtakarítás humanitárius célokat is szolgálhat. Lehetővé teszi ugyanis, hogy egy jármű árából egyszerre támogassák a fejlődő országok lakóit is, többek között azokat a gyerekeket, akiknek nagy távolságokat kell megtenniük az iskolába. Akik érdeklődnek a leleményes konstruktőrök munkájáról, több internetes fórumon rákereshetnek a kreatív jármű egyszerű összerelését bemutató videóra.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdetnek a Népliget megújítására

Létrehozva:

|

Szerző:

Tájépítészeti ötletpályázatot hirdet a Népliget megújítására a fővárosi önkormányzat – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat célja, hogy a Népliget történeti kert jellegét megőrizve közparkként újuljon meg. A Népliget Budapest parkhálózatának legnagyobb zöldfelülettel rendelkező, gazdag múltjához képest jelenleg elhanyagolt állapotú parkja. Szövevényes története azonban a város szerkezeti fejlődésének, a főváros elköteleződésének és a kapcsolódó állami fejlesztéseknek köszönhetően most új korszakához érkezik. “A zöldfelület értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a fénykort idéző, sokszínű, élettel teli közpark válhat” – írták. A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: a Népliget rehabilitációja a Radó Dezső Terv legfontosabb kulcsprojektjei között szerepel.

A fővárosi önkormányzat első lépésben a lakosság bevonásával, állami szereplőkkel, valamint a kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a Népliget stratégiai tervét, hogy hosszú távú jövőképet vázoljon a park ütemezett megújítására – emlékeztettek a kommünikében. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a pályázat célja a zöldfelületek klímabarát, ökologikus megújítása és mennyiségi növelése a burkolt felületek csökkentésével. A külső és belső gyalogos kapcsolatok erősítése, a kaputerek rendezése, a Népliget elérhetőségének, átjárhatóságának és biztonságának javítása. További célként jelölték meg az autóforgalom csökkentését a Vadja Péter út és a park belső úthálózatának forgalomcsillapításával, parkolóhelyek racionalizálásával. A tervek között szerepel a közparki funkciók bővítése, játszóterek fejlesztése, futókör és napozórét létesítése, az egykori Mutatványos tér helyén közösségi funkciókat kiszolgáló rendezvénytér kialakítása. További információk a pályázatról a nepliget.budapest.hu oldalon érhetők el.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák