Kapcsolatfelvétel

Design

Szendvics bringa -otthon összeépítve

Létrehozva:

|

Új fejezet kezdődött a kerékpárgyártásban azzal, hogy úgynevezett lapraszerelt, kartondobozban forgalomba hozott kétkerekűeket is kínálnak a jövőben eladásra.

Az egyedi megoldású jármű valójában már hét esztendeje kész, csupán a gyártási, finanszírozási és marketing nehézségek miatt nem kerülhetett eddig piacra. Immáron ezek az akadályok is elhárultak, így megkezdődhettek az előrendelések felvételei, írja az alternativenergia.hu.

Hogy milyen is ez az új, ötletes bicaj? A tervezők az ihletet az IKEA lapraszerelt bútoraitól “csenték” el, ez inspirálta őket arra, hogy a “Szendvics bringa” névre keresztelt kétkerekűt megalkossák. Már a bicaj fantázinevéből is kitetszik a rendkívüli megoldása, aminek lényege: heggesztés nélküli vázból és alkatrészekből szerelhetőek össze mindössze egyetlen eszközzel. Egyszerű összerelhetősége természetesen azt is jelenti, hogy a gyártási, szállítási költségei jóval csekélyebbek a hagyományos kerékpárok előállításánál és bolti tárolásánál. Ebből az is következik, hogy az áruk is lényegesen alacsonyabb, így mind több ember számára válik lehetővé a megvásárlásuk. A lényegesen alacsonyabb ár az ilymódon gyártott, otthon összeépíthető bringáknál annyit tesz: felannyiba kerülnek mint a szabványos modellek.

Példaadó ötletként érdemes közzé tenni azt a potenciális szándékot, miszerint a gyártásból származó pénzügyi megtakarítás humanitárius célokat is szolgálhat. Lehetővé teszi ugyanis, hogy egy jármű árából egyszerre támogassák a fejlődő országok lakóit is, többek között azokat a gyerekeket, akiknek nagy távolságokat kell megtenniük az iskolába. Akik érdeklődnek a leleményes konstruktőrök munkájáról, több internetes fórumon rákereshetnek a kreatív jármű egyszerű összerelését bemutató videóra.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Design

Megnyílt a Mol új székháza

Megnyílt a Mol Campus, a vállalat új székháza Budapesten, a Kopaszi-gát mellett; az épületben 2500 ember dolgozik majd a cég növekedésén, mert biztosítani kell Magyarország energiaellátását – mondta a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen, csütörtökön.

Létrehozva:

|

Szerző:

Hernádi Zsolt hozzátette, az épületet a Foster + Partners és magyarországi partnere, a Finta Stúdió tervezte. A belsőépítészeti megoldásokat a Kinzo és a Minusplus tervező és designer iroda dolgozta ki. A kivitelezésért pedig a Market Építő Zrt. felelt. Emlékeztett, 2016-ban azért döntöttek úgy, hogy új saját tulajdonú székházat építenek, mert hittek a jövőben. Hozzátette, a Campus a jövő generációinak készült, az épület azt üzeni: “a Mol itt volt, itt van itt is lesz a következő évtizedekben”. Kiemelte, a Mol Magyarország első olyan zászlóshajója, amely külföldön is sikereket tudott felmutatni. Ma már a régió meghatározó iparvállalata. A Mol-csoport a világ 21 országában van jelen. Ugyanakkor jelezte, bármennyire is nemzetközi a cég “itthon otthon van”, mert a Mol magyar multiként úgy döntött, hogy Budapesten építkezik, itt építik meg a jövő irodaházát. Hernádi Zsolt arra is kitért, hogy az üzemanyag fronton elszabadult káoszt valamennyire sikerült csillapítani, szerdán már 30 százalékkal csökkent a fogyasztás az elmúlt napokhoz képest, de még nem állt helyre a rend.

Ratatics Péter, a vállalatcsoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója közölte, a Campus 143 méter magas, nettó alapterülete 86 ezer négyzetméter. Az MTI kérdésére elmondta, az új székház felépítését a Mol saját forrásból finanszírozta, a beruházás értékét azonban üzleti titokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra. Azt azonban megjegyezte, hogy a Campus a Magyarországon felépülő irodaházaknál nagyjából 20 százalékkal magasabb értéket képvisel. A megnyitót követően a történelmi egyházak XI. kerületi képviselői megáldották a Mol Campust.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a Mol Campus Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében, a BudaParton épült fel. A Mol 2500, eddig 9 különböző telephelyen dolgozó kollégáját költözteti az új székházba. Hozzátették, az olyan innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint az épületen található 900 négyzetméternyi napelem, valamint a geotermikus energiát használó hűtési és fűtési rendszer a Mol Campus a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásokat is teljesíti.

 

 

Advertisement

Kép: MTI/Balogh Zoltán

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!