Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Szmog nélküli labdarúgó-világbajnokságot akart Oroszország

Létrehozva:

|

Vlagyimir Putyin azt akarta, hogy az állam a lehető legjobb oldalára mutassa magát.

Az elnök még a labdarúgó-világbajnokság előtt meghirdette a Modern Oroszország Akciót, amelynek célja, hogy a sporteseményt felhasználva korszerű államként mutassa be az országot. Ebbe az imázsba egyáltalán nem tartozhatnak bele például a koszos gyárak. Így csak a szverdlovszki területen és annak fővárosában, Jekatyerinburgban 16 cég küldte szabadságra a dolgozóit. A terület ipari minisztere közölte, hogy az érintett vállalatoknak elég idejük volt arra, hogy felkészüljenek és elkészítsék a szabadságolási terveket. Azonban nem mindenütt zajlott ennyire zökkenőmentesen az átállás. A volgográdi „Vörös Október nevű” acélgyártó üzemben 2 hónapra leállították a termelést, ennek ellenére a helyi sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy narancs színű füstfelhők terjengtek a város felett. A füst forrás egyértelműen a gyár volt. A tulajdonos azt nyilatkozta, hogy a gyártást azért állították le, mert egy korszerű szűrőt szerelnek fel és ezt a lépést már régóta tervezték. Apró bökkenő, hogy eddig a szűrő felszerelését az üzem mindig megtagadta. A gyár ellen egyébként eljárás folyik adóelkerülés miatt. Ráadásul kiderült, hogy eddig több mint 3000 munkást rúgtak ki, mások pedig késve vagy csak részben kapták meg a fizetésüket. A problémákat a szakszervezeti képviselők jelezték Putyin elnöknek, s felmerült számos lehetőség, például sztrájk meghirdetése vagy tüntetés tartása is.

forrás: alternativenergia.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Függőlegesen is telepíthetünk napelemet a tetőre

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely innovatív és gyorsan telepíthető megoldásokat kínál különböző tetőtípusokra, ellenálló a szélnyomásnak és hóterhelésnek, és 30 év anyaggaranciát nyújt.

Létrehozva:

|

Szerző:

A RAULI terméke ideális olyan tetőkre, amelyek nem képesek ballasztos rendszereket támogatni. A megközelítés számos előnnyel jár a tervezés és telepítés szempontjából, különösen azon tetők esetén, amelyek nem képesek nehezebb, ballasztos rendszereket elbírni. A RAULI FLAT erős kialakításának köszönhetően akár 3,5 kilonewton per négyzetméteres szélnyomásnak is ellenáll. „A RAULI APP kalkulátor külön széllemezek hozzáadását javasolja, ha a körülmények megkövetelik” – mondta Ville Tiainen, a RAULI vezérigazgatója. A panelek vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhetők, függőleges telepítés esetén 20 százalékkal több napelemet lehet egy sorban elhelyezni. Az ilyen elrendezés kevesebb alkatrészt igényel, így a vízszintes telepítéshez képest 15-20 százalékkal csökken az egy napelemre jutó költség. „A projekttervezés a böngészőalapú RAULI APP szoftverrel történik” – tette hozzá Tiainen. A szakértő szerint a kalkulátor megmondja az alkatrészek számát, a rendszer súlyát és a termékek szénlábnyomát, emellett gyártási becslést is ad.

A RAULI segítségével a kelet-nyugati irányú telepítés ugyanazokkal az összetevőkkel végezhető el, mint a déli irányú. A RAULI FLAT rendszer szerkezete a panelek alatti vízszintes sínrendszerre épül, amely teleszkóposan működik, így nem kell levágni, és a sínrendszer rögzítéséhez nincs szükség csavarokra vagy anyákra. A sínek segítségével a függőlegesen telepített napelemek a hó ellen éppen a megfelelő ponton kapnak támasztékot, további megerősítést nem igényelnek.

A rendszer szabványos hóterhelhetősége 5 kilonewton, de a rögzítőlemezek távolságának csökkentésével akár 4,75 kilonewton per négyzetméter is elérhető, így a rendszer jól alkalmazható északi körülmények között is. Az alkatrészek skandináv acélból készülnek, felületkezelésük tűzihorganyzás, Galfan és ütésálló porfesték. A RAULI FLAT 30 év anyaggaranciával rendelkezik, akár C3 éghajlati kitettségi osztályig.

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely mögött napelem-telepítőkből és tetőfedő szakemberekből álló csapat áll. A vállalat termékeit a telepítés gyorsaságát szem előtt tartva tervezték a szerelőktől a szerelőknek mentalitást követve. A cég termékei számos olyan innovációval büszkélkedhetnek, amelyek más rendszerekben nem találhatók meg. A RAULI termékválasztékában fellelhetők a ferde tetőkre (RAULI BLACK), homlokzati berendezésekre (RAULI WALL) és lapos tetőkre (RAULI FLAT) szánt megoldások. A termékeket Észak-Európában gyártják helyi nyersanyagokból, biztosítva, hogy a rendszer ellenálljon még a helyi, zord körülményeknek is. A RAULI kínálata egész Európában, így Magyarországon is elérhető, a gyártó sikeres nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően több díjat is elnyert.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!