Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Tavasszal Budapesten is beindul a közösségi bringázás

Létrehozva:

|

London, Madrid, és Barcelona után Budapesten is megvalósul a közbringa rendszer. Áprilistól 1100 darab BUBI, azaz budapesti közbringa lesz használatba állítva.

A közösségi biciklik 75 fővárosi gyűjtőállomáson állnak majd rendelkezésre, amelyek átlagosan 300-600 méterre találhatók egymástól. A kerékpárok bármely terminálnál felvehetők és letehetők. A lopás és rongálás kiküszöbölésére egy regisztrációs rendszert is alkalmaznak, így lekövethető, hogy kinél volt a kétkerekű jármű. Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő c. műsorának vendége Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese elmondta, a kerékpárok kétféleképpen is használatba vehetők, az egyik módja, ha regisztrációhoz kötött egyszeri díj befizetésével féléves, vagy éves bérletet veszünk. Ha azonban csak alkalmi jelleggel szeretnénk használni a biciklit, akkor azt bankkártyás regisztráció és fizetés útján tehetjük meg. Az állomásokon napijegyet, háromnapos jegyet, vagy hetijegyet vásárolhatunk. Mindkét felhasználói csoport részére első 30 perc díjmentes.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!