Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Zöld zónák a Giro olasz szakaszain

Létrehozva:

|

Az időfutamokat leszámítva 15 olaszországi Giro szakaszon zöld-zónák várják a mezőnyt. A rendszer próbaüzeme a 2013-as kiírás alkalmával debütált, de a közelmúltban lezárult Giro del Trentino-n is jól vizsgázott.

A zöld zónák lényege, hogy az utak mellett tárolókat alakítanak ki, ahol a versenyzők eldobhatják a kulacsaikat. Így azok nem az út menti területeket szennyezik. A legtöbb kulacsot összegyűjtő csapat különdíjban részesül.

Ezeket a zöld-zónákat nagy 3 méteres kulacs alakú táblával jelölik az út mellett. A tavalyi próba alkalmával 23 ezer kulacs és műanyag palack került összegyűjtésre.

A Giro szervezői minden eddiginél nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. Az utolsó héten minden helyszínen újrafelhasznált papírra nyomtatják a sajtóanyagokat és egyéb információkat a szervezők.

forrás: velo.hu

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!