Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Zseniális találmány a közösségi bringaparkokhoz

Létrehozva:

|

A dobozunk egy dörzshajtásos motorrendszert tartalmaz. A súlya csupán 3 kg. Egy feltöltéssel 20-30 km-t tehetsz meg.

Mivel Amerikában fejlesztik, a teljesítménye 750W-os, így sík úton, gázkaros működtetéssel a 30 km/h-ás tempót is simán viszi. Van rajta USB kimenet, hogy tölthesd a mobilod, meg két erős lámpa, hogy este is tudd használni. És akkor az igazi csavar a történetben: a kis aktatáskát úgy alakították ki, hogy az Amerikában elterjedt bérelhető bringaparkok egyforma vázakkal rendelkező kerékpárjaira (ezek szerint ott még tudnak szabványos megoldásokban gondolkodni) egy mozdulattal felcsatolható legyen. És akkor képzeld el a szép, új jövőt: nincs kerékpárod, nem kell félned a lopástól, a karbantartási macerától, egyszerűen elmész a hozzád legközelebb eső BUBI állomásra, kitolsz onnan egy biciklit, ráteszed az elektromos hajtásodat, bekerekezel a belvárosi tárgyalás színhelyére, lerakod a bérbringát a másik BUBI állomáson, és elegánsan beslattyogsz a megbeszélésre…

forrás: hatszel.hu 

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Akkumulátorcsere-szolgáltatásra építi piaci stratégiáját az elektromos autókat gyártó kínai NIO

A kínai NIO elektromosautó-gyártó vállalat az akkumulátorok lízingelésével és a töltőállomásokon azok azonnali cseréjével tervezi növelni piaci részesedését Európában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A cég társalapítója és egyben jelenlegi elnöke Csin Li-hung (Quin Lihong) a Reuters hírügynökségnek adott telefoninterjúban elmondta, hogy 2025-ig cége mintegy ezer akkumulátorcsere-állomást kíván létesíteni Kínán kívül, többségében Európában. A NIO akkumulátorcsere-szolgáltatásával a járművezetők néhány perc alatt új, teljesen feltöltött akkumulátorral indulhatnak útnak a csereállomásról, ami gyorsabb megoldás bármely jelenleg rendelkezésre álló töltési technológiánál. Az elektromos járművek egyik legdrágább összetevője az akkumulátor egység. A NIO piaci stratégiája az akkumulátornak a jármű tulajdonjogától való leválasztására helyezi a hangsúlyt az elektromobilitás induló költségeinek a csökkentése érdekében. A járművek tulajdonosa az akkumulátorokat lízingeli és “töltőállomásokon” cseréli. A megoldás “hátránya” ugyanakkor, hogy az akkumulátor költségeit és használatának a kockázatait a járműgyártó cégekre hárítja. Ez az egyik oka annak, amiért a legtöbb autógyártó más utat keres az akkumulátorok költségeinek csökkentésére és a töltési hatékonyságuk növelésére. Kínában a NIO egy vállalatot hozott létre partnerekkel, köztük a CATL akkumulátorgyártó óriáscéggel, hogy megvásárolja az akkumulátorokat lízingelésre, majd előfizetési díjakat szedjen a NIO járművek tulajdonosaitól. Csin a Reuters hírügynökségnek a telefoninterjúban elmondta, hogy a NIO egy európai vagyonkezelő céggel is partnerségre kíván lépni egy akkumulátor-lízingcég létrehozásához. A cég már az idén megkezdi az akkumulátorok lízingelését. A NIO Norvégiában már végzett kísérleteket az akkumulátorok lízingelésével és cseréjével az ES8-as elektromos meghajtású SUV-modelljével. A NIO 800 SUV-modellt értékesített Norvégiában és két akkumulátorcsere-állomással rendelkezik. A NIO  energiagazdálkodásért felelős alelnökének elmondása szerint Norvégiában minden vásárló, Kínában pedig a vásárlók fele az akkumulátorlízing-megoldást választotta. A NIO ebben a hónapban Magyarországon nyitotta meg első tengerentúli üzemét akkumulátorcsere-állomások gyártására, amelyeket méretük miatt költséges lenne Kínából szállítani.

 

mti

 

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák