Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

A Tesla Roadster újra támad?

Létrehozva:

|

Néhány éve még csak ennyit tudott felmutatni a Tesla Motors: egy alig módosított Lotus Elise-t, villanymotoros hajtáslánccal. Nem készült belőle sok, és azok sem voltak valami megbízható autók, de elég érdekesek és drágák voltak ahhoz, hogy kitermeljék annak a kemény magnak a közepét, amely aztán segíthet elterjeszteni a későbbi, használhatóbb modelleket.

Így is lett, és ahogy számítani lehetett rá, a Tesla Roadster azonnal eltűnt, ahogy a Model S megérkezett. Ám úgy hallani, a Tesla visszatérne a gyökerekhez, miután kialakított egy komolyabb kínálatot. Jelenleg még csak az 5-ös BMW méretű Model S kapható, de már láttuk a szabadidőautó-jellegű Model X prototípusát, és ha igaz, érkezik egy elérhetőbb árú villanyautó, a Model C is. A legújabb pletykák szerint ezek után, legkorábban 2017-ben érkezhet meg a Roadster utódja, bár úgy hallani, ezt már teljes egészében maga tervezné a Tesla mérnök-csapata.

A Tesla alelnöke, George Blankenship korábban azt mondta, a következő Roadster sokkal jobb lesz, mint az elődje volt: akár 4 másodpercen belül elérheti majd a 100 km/h-s sebességet, és egy töltéssel akár 320 km-t is elmehet.

forrás: totalcar.hu

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!