Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

A Tesla Roadster újra támad?

Létrehozva:

|

Néhány éve még csak ennyit tudott felmutatni a Tesla Motors: egy alig módosított Lotus Elise-t, villanymotoros hajtáslánccal. Nem készült belőle sok, és azok sem voltak valami megbízható autók, de elég érdekesek és drágák voltak ahhoz, hogy kitermeljék annak a kemény magnak a közepét, amely aztán segíthet elterjeszteni a későbbi, használhatóbb modelleket.

Így is lett, és ahogy számítani lehetett rá, a Tesla Roadster azonnal eltűnt, ahogy a Model S megérkezett. Ám úgy hallani, a Tesla visszatérne a gyökerekhez, miután kialakított egy komolyabb kínálatot. Jelenleg még csak az 5-ös BMW méretű Model S kapható, de már láttuk a szabadidőautó-jellegű Model X prototípusát, és ha igaz, érkezik egy elérhetőbb árú villanyautó, a Model C is. A legújabb pletykák szerint ezek után, legkorábban 2017-ben érkezhet meg a Roadster utódja, bár úgy hallani, ezt már teljes egészében maga tervezné a Tesla mérnök-csapata.

A Tesla alelnöke, George Blankenship korábban azt mondta, a következő Roadster sokkal jobb lesz, mint az elődje volt: akár 4 másodpercen belül elérheti majd a 100 km/h-s sebességet, és egy töltéssel akár 320 km-t is elmehet.

forrás: totalcar.hu

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Erősödik a Kia az európai személyautó-piacon

Erősödik a Kia az európai autópiacon: eladásai 7,9 százalékkal bővültek tavaly 2021-hez képest, amit a dél-koreai autógyártó jelentős mértékben a villamosított hajtású modellek kínálatának tulajdonít – tájékoztatta a Kia Hungary az MTI-t.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatokat idézve ismertették: a márka 542 423 autót értékesített a személyautók európai piacán 2022-ben. Ezzel részesedése rekordnagyságúra, 4,8 százalékra emelkedett az előző évi 4,3 százaléktól. Az európai személyautópiac 4,1 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban – jegyezték meg. A Kia villamosított modelljei iránt nagyban emelkedett a kereslet tavaly, az Európában eladott járművek 30,9 százaléka, 176 149 autó volt elektromos meghajtású – közölték.

A Kia Hungary tájékoztatása szerint a magyarországi személyautópiacon a márkakereskedők 8500 új autót értékesítettek  2022-ben, amellyel a márka piaci részesdése 7,3 százalékos lett. Elektromos autóból 524-et helyeztek forgalomba, ezzel a Kia a második legerősebb márka a szegmensben. A közlemény szerint 2023-ban a Kia felgyorsítja vásárlócentrikus stratégiáinak alkalmazását, amelyek által az okos mobilitási megoldások területén vezető szolgáltatóvá kíván válni.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!